Prípravka U10 na medzinárodnom turnaji v Drienove vyhrala striebornú skupinu

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Prípravka U10 na medzinárodnom turnaji v Drienove vyhrala striebornú skupinu

Naša prípravka U10 sa počas druhého júnového víkendu zúčastnila na medzinárodnom turnaji Drienov Cup v Drienove za účasti 21 družstiev z Poľska, Ukrajiny, Slovenska a jedného družstva z Anglicka. Turnaj zhodnotil tréner Milan Gibala.

Tímy boli rozdelené do troch skupín po sedem družstiev, hralo sa systémom každý s každým, raz 17 minút. Naše družstvo bolo v C skupine a postupne si zmeralo sily s SMS Resovia Rzeszow (Poľsko), FK Humenné, FC FSG Užhorod (Ukrajina), FC Košice, FC Tatran Prešov a MFK Dolný Kubín. Z každej skupiny postupovali prvé tri družstvá do zlatej skupiny, štvrté a piate družstvo do striebornej skupiny, šieste a siedme do bronzovej skupiny.

Našim chlapcom sa od úvodu turnaja výsledkovo nedarilo, hneď úvodná prehra v základnej skupine s nimi zatriasla. Aj keď ďalšie dve kolá herne aj výsledkovo zvládli, v ostatných zápasoch v skupine sa nám už nepodarilo skórovať, aj keď sme mali množstvo vyložených šancí, no tie sme nepremenili. Nakoniec sme skončili na piatom mieste a postúpili do striebornej skupiny s bilanciou 2 víťazstvá a 4 prehry.

Výsledky RSC Hamsik Academy U10 v základnej skupine C – sobota 08.06.2024

RSC Hamsik Academy – SMS Resovia Rzeszow 0:3

RSC Hamsik Academy – FK Humenné 4:1 (Gibala 3, Kiedžuch)

RSC Hamsik Academy – FC FSG Užhorod 2:0 (Gibala, Kiedžuch)

RSC Hamsik Academy – FC Košice 0:5

RSC Hamsik Academy – FC Tatran Prešov 0:2

RSC Hamsik Academy – MFK Dolný Kubín 0:2

V striebornej skupine sa nám od úvodu herne darilo. Chlapci boli ako vymenení, odhodlaní bojovať o každú loptu, a tým pádom aj gólovo to vychádzalo. Asi sme naozaj v sobotu nemali dosť toho športového šťastia. To sa potom odzrkadlilo na výsledkoch a umiestnení. Postupne sme porazili všetky družstvá v skupine a skončili na konečnom prvom mieste. A nakoniec to vyšlo na krásne 10. miesto z 21 družstiev.

Tento turnaj síce nemal výpovednú hodnotu v tom, kto je kde umiestnený, pretože naši chlapci podľa porovnania s inými družstvami mali omnoho na viac, ale ako som už napísal, niekedy to športové šťastie jednoducho chýba a nám extrémne chýbalo v sobotu, lebo v troch zápasoch, kde sme mohli vyhrávať už v 5. minúte 3:0, boli z toho prehry 0:2. A potom, aj čím viac chlapci chceli, tým menej to nejako šlo. Ale aj také dni sú a som rád za nedeľu, že pokazená sobota im nevzala chuť bojovať a vybojovali si nedeľné prvé miesto. Bol to náročný turnaj, s dosť premenlivým počasím, náročným terénom, ale dal nám veľa, pretože chlapci videli, že dá sa uhrať s hocikým a tiež, že majú ešte na čom pracovať. Vyzdvihol by som v tomto prípade asi jediné družstvo, ktoré nás herne prevalcovalo, a to FC Košice.

 

Výsledky RSC Hamsik Academy U10 v striebornej skupine – nedeľa 09.06.2024

RSC Hamsik Academy – FK Železiarne Podbrezová 2:1 (Kiedžuch, Curran)

RSC Hamsik Academy – Akademia BARD – FA 3:2 (Dovčiak, Kiedžuch, Gibala)

RSC Hamsik Academy – CFT FAMT. Prešov 4:1 (Kiedžuch 3, Uhlík)

RSC Hamsik Academy – FC Tatran Prešov 2:1 (Gibala, Curran)

RSC Hamsik Academy – KL Athletic London 1:0 (Kiedžuch)

Zostava RSC HA U10: Vodrážka – Gibala, Kiedžuch, Bulík, Dovčiak, Suja, Curran, Forgáč, Fazekaš, Uhlík.

Autor: Milan Gibala, tréner RSC Hamsik Academy U10

Ďalšie novinky