Muži odštartovali sezónu vysokou výhrou v pohári na pôde Slovenskej Ľupče

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži odštartovali sezónu vysokou výhrou v pohári na pôde Slovenskej Ľupče

Prvý súťažný zápas v sezóne 2024/2025 odohralo naše A-mužstvo v rámci 1. kola Slovnaft Cupu. V sobotu 27. júla dominantným spôsobom porazilo domácu piatoligovú Slovenskú Ľupču.

Naši hráči sa ujali vedenia už v 2. minúte, keď sa presadil Marek Netolický. Na 0:2 zvýšil v 26. minúte Dárius Rusko, ktorý posilnil náš tím z Podkoníc. Na polčasových 0:3 upravil v 38. minúte kapitán Milovan Kapor. Naše mužstvo potvrdzovalo rozdiel dvoch líg aj po zmene strán. V 70. minúte sa do streleckej listiny zapísal Adam Jackuliak a na konečných 0:5 upravil v 80. minúte vlastencom Michal Čief.

Naše A-mužstvo tak poľahky postúpilo do 2. kola Slovnaft Cupu, v ktorom nás čaká víťaz stretnutia FK Slovan Žabokreky – OŠK Bešeňová. Treťoligovú sezónu odštartujú naši muži v sobotu 3. augusta o 17.00 h, keď na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani privítame MŠK Fomat Martin.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Zápas sme otvorili prvým gólom hneď v úvode, čo nám malo pomôcť do ďalšieho priebehu, no nestalo sa. Trošku nám viazla kombinácia na ťažkom teréne a chýbal nám pokoj na lopte. Po strelení druhého gólu sme sa už ľahšie presadzovali v nebezpečných priestoroch a strelili ďalšie tri góly. Zápas nám ukázal veľa dobrých, ale aj tie horšie veci, na ktorých musíme popracovať. Veľmi ma mrzí zranenie domáceho hráča, ktorému želám skoré uzdravenie. Ďakujeme domácim za príjemné priateľské prostredie a želám im do sezóny všetko dobré. My sa ideme pripravovať na prvé ligové kolo.“

Slovnaft Cup – 1. kolo – sobota 27.07.2024, 17.30 h – S. Ľupča

OFK Slovenská Ľupča – RSC Hamsik Academy 0:5 (0:3)

Góly: 2. Netolický, 26. D. Rusko, 38. Kapor, 70. A. Jackuliak, 80. Čief (vl.). ŽK: 60. Sásik. Rozhodovali: Kováč – Majer, Tokár. Diváci: 350.

Zostava OFK Slovenská Ľupča: L. Lakomčík – Sládeček (80. Dula), P. Lakomčík (C), J. Medveď, V. Giertl, Čief, Riša (80. Mádel), Gallay (59. Solárik), Pet. Vajda, Foltáni, Kostúrik (30. Barna, 80. Hamza).
Tréner: M. Oravec.

Zostava RSC Hamsik Academy: Hamrák – Mazanovský, Holub, Kapor (C), Sásik – Puškár (46. Krištof),  Netolický (46. Beran), Klandúch – D. Rusko (71. Hreha), Dopater (63. A. Jackuliak), Barbora (71. Ždánsky).
Tréner: D. Tomaškovič.

Ďalšie novinky