Muži idú v pohári ďalej, na ihrisku šiestoligistu splnili úlohu favorita

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži idú v pohári ďalej, na ihrisku šiestoligistu splnili úlohu favorita

A-mužstvo RSC Hamsik Academy odohralo v stredu 25. septembra od 15.30 h stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu na ihrisku šiestoligistu TJ Partizán Ľubeľa, ktorý predtým senzačne vyradil druholigový MFK Zvolen.

Prvý polčas skončil bez gólov, ale po zmene strán už hostia splnili úlohu favorita. V 56. minúte otvoril skóre Vladimír Barbora, keď po strele Marka Berana do brvna zblízka dorazil loptu do siete. V 61. minúte zvýšil na 0:2 z metra po prihrávke z pravej strany náš kapitán Patrik Abrahám. V 66. minúte pridal svoj druhý gól Barbora, keď si prebral center z pravej strany a z hranice šestnástky zakončil k ľavej tyči. Štvrtý gól favorita v rozmedzí trinástich minút vsietil Michal Dopater, pred bránou si našiel odrazenú loptu a pohotovo skóroval. Na konečných 0:5 upravil v 85. minúte svojím druhým presným zásahom z podobnej pozície po prihrávke z pravého krídla Dopater. Naše A-mužstvo tak postúpilo do 4. kola Slovnaft Cupu. Žreb prebehne 30. septembra o 14.00 h. Nasledujúci zápas odohrajú naši muži v sobotu 28. septembra od 15.30 h na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani-Kráľovej, kde privítajú FK Slovan Duslo Šaľa.

Juraj Homola, tréner RSC Hamsik Academy: „V prvom polčase sme nehrali dobre. Hrali sme pomaly, hlavne veľmi nepresne. Súper naopak podal dobrý výkon, preto sme si vypracovali jednu-dve príležitosti, ktoré sme mali premeniť. V druhom polčase prišla jedna zmena, ktorá zápas podľa mňa rozhodla. Začali sme byť v strede ihriska kreatívnejší, hrali sme presnejšie a viac cez krajné vertikály. Vypracovali sme si aj celkom dosť príležitostí, presadili sme sa aj gólovo. Sme radi za postup, ale musíme zvládnuť zápas cez víkend, ktorý určite chceme vyhrať.“

Slovnaft Cup – 3. kolo – streda 25.09.2024, 15.30 h – Ľubeľa

TJ Partizán Ľubeľa – RSC Hamsik Academy Banská Bystrica 0:5 (0:0)

Góly: 56. a 66. Barbora, 61. Abrahám, 68. a 85. Dopater. Bez kariet. Rozhodovali: Fúsek – Poracký, Havira. Diváci: 200.

RSC Hamsik Academy: Hamrák – Mazanovský, Holub, Jenat, P. Hanes – Netolický (61. Brodziansky), Krištof (46. Dopater) – D. Rusko (61. A. Jackuliak), Beran, Barbora – Abrahám (C) (75. Kapor).

Ďalšie novinky