Zápas v Seredi nám nevyšiel

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Zápas v Seredi nám nevyšiel

Naše A-mužstvo sa v sobotu 25. marca od 14.30 h predstavilo v rámci 19. kola III. ligy Západ na pôde ŠKF Sereď.

V zápase mali jasne navrch domáci. V 17. minúte ich krásnou strelou spoza šestnástky pod brvno poslal do vedenia Attila Vida – 1:0. Krátko na to, už v 20. minúte, mala Sereď k dispozícii štandardku z pravého krídla a lopta po strieľanom centri Olivera Jansa zapadla bez teču až pri pravej tyči našej brány – 2:0. Po polčase sme napokon prehrávali rozdielom triedy. V 37. minúte sa ďalším výstavným kúskom prezentoval Marek Michalička, ktorý strelou spoza pokutového územia od brvna zvýšil na 3:0.

Našim hráčom sa nepodarilo zdramatizovať duel ani po vylúčení Jansa zo 69. minúty. Šancu na zníženie sme mali v 80. minúte, keď sa lopta v šestnástke odrazila k osamotenému Milovanovi Kaporovi, ktorý však trafil len v strede brány stojaceho brankára Yakubuho. Domáci mali strelecký deň a v 83. minúte sa tešili z ďalšieho pekného gólu. Odrazenú loptu si našiel na ľavej strane pokutového územia Tomáš Vantruba, ktorý z voleja prekonal Högera. Aspoň čestný gól sme mohli vsietiť v nadstavenom čase, ale striedajúci Ivan Šteiniger po prihrávke z ľavej strany zblízka trafil len gólmana domácich. Séria mužov RSC Hamsik Academy bez prehry sa tak zastavila na 6-tich zápasoch.

Peter Venglarčík, tréner RSC Hamsik Academy: „Bol to z našej strany jeden z najslabších zápasov, odkedy trénujem v klube. Nedokázali sme preniesť do zápasu veci, ktoré trénujeme. Boli sme absolútne bez pohybu a bolo to veľmi slabé aj technicky. Možno po taktickej stránke sme sa nesprávali až tak zle, ale najväčší problém bol asi mentálny. Aj sme sa po zápase s chlapcami krátko rozprávali, lebo stále rozmýšľame nad tým, čo sa mohlo stať. Musíme na to prísť. V prvom rade chcem povedať, že nerobíme žiadnu paniku. Neviem, či sme za posledné dva či tri roky dostali štyri góly. Do toho všetkého sa pridali také čarovné, neštandardné góly súpera. V prvom polčase sme dostali KO, v druhom sa to trošku zlepšilo, ale zápas sme nezvládli. Najdôležitejšie bude to, ako zareagujeme v tomto týždni. Ešte raz, žiadnu paniku nerobíme, je to šport a patrí to k tomu. Verím, že prídeme na to, čo sa stalo, a budeme sa snažiť tomu predchádzať.“

III. liga Západ – 19. kolo – sobota 25.03.2023, 14.30 h – Sereď

ŠKF Sereď – RSC Hamsik Academy 4:0 (3:0)

Góly: 17. Vida, 20. Janso, 37. Michalička, 83. Vantruba. ŽK: 69. Janso – 40. Vávro, 54. A. Jackuliak. ČK: 69. Janso (po druhej ŽK). Rozhodovali: Ďurčo – Uram, Vašš. Diváci: 333.

Zostava ŠKF Sereď: Yakubu – Kovchar, Remeň, Hladík (C), Janso, Michalička, Vida (75. Klačman), Mpofu, Buchel (82. Dedok), Mikeš (86. Púchlo), Vantruba (86. Iheme). Tréner: E. Pagáč.

Zostava RSC Hamsik Academy: Höger – Vávro, Gaško (C), Kapor, Iseni (60. Jovanovski) – Neušel, Jančo – A. Jackuliak, Ždánsky (46. Pollák), Abrahám – Vondryska (66. Šteiniger). Tréner: P. Venglarčík.

Najbližší zápas odohrajú naši muži v sobotu 1. apríla od 15.30 h v Rakytovciach proti AFC Nové Mesto nad Váhom.

Ďalšie novinky