V Martine sme neudržali vedenie

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. V Martine sme neudržali vedenie

Naši muži sa v sobotu 22. apríla od 16.00 h v rámci 23. kola III. ligy Západ predstavili v Martine, na umelom trávniku v Športovom parku Pltníky, proti tamojšiemu MŠK Fomat. 

Od 33. minúty sme hrali v početnej prevahe po druhej žltej karte domáceho Lukáša Drdáka. Túto výhodu sme využili v 66. minúte, keď po kombinácii na jeden dotyk v šestnástke domácich zblízka upratal loptu do pravého horného rohu brány Fomatu Patrik Abrahám – 0:1. „Dobre sme si otvorili pravú stranu, potiahli sme to po nej a dali sme prízemný center do pokutového územia. „Štajny“ (Ivan Šteiniger) mi to tam výborne sklepol a ja som loptu dobre trafil. Gól ma teší, ale zároveň som veľmi sklamaný z výsledku,“ okomentoval svoj prvý presný zásah v drese RSC Hamsik Academy Patrik Abrahám.

Martinčania však aj o desiatich dokázali vyrovnať. V 81. minúte sa o to postaral striedajúci Dominik Satina, ktorý sa po štandardke kapitána Miroslava Barčíka z pravej strany presadil hlavou z hranice päťky – 1:1. Naši muži tak remizovali po druhýkrát v rade. Najbližšie stretnutie odohrá naše A-mužstvo v sobotu 29. apríla od 16.00 h doma v Rakytovciach proti FK Beluša.

Petra Venglarčíka, hl.trénera Peter Venglarčík RSC Hamsik Academy: „Odohrali sme výborný prvý polčase. Hrali sme aktívne, ďaleko od našej brány, mali sme dobrý pohyb. Domáci brankár nám svojimi naozaj výbornými zákrokmi znemožnil skórovať. Cez polčas sme na červenú kartu súpera zareagovali zmenou rozostavenia, chceli sme mať viac hráčov v útočnej formácii. Aj v druhom polčase sme hrali aktívne, domáci sa logicky stiahli a dobrou, organizovanou obranou nám to sťažili. Ale za trpezlivosť a aktivitu sme boli odmenení pekným gólom Paťa Abraháma, čo ma potešilo, lebo Paťo zatiaľ nemohol naplno rozvinúť svoje schopnosti. Na začiatku ho pribrzdili zranenia, potom trest za červenú kartu, takže za neho som rád. Po góle sme trošku poľavili, ale gól, ktorý sme dostali, vyplynul z hrubej nezodpovednosti, nedisciplinovanosti a laxnosti pri bránení. Z toho som bol po dlhej dobe nahnevaný aj sklamaný, po zápase som nechal trošku voľný priebeh emóciám po zápase v kabíne, čo mi pomohlo. Dúfam, že to pomôže aj chlapcom. Výsledky v tejto lige ukazujú, že je to veľmi dobrá a náročná súťaž. Takmer všetky mužstvá sú vyrovnané, a o to horšie je, že nám takéto body utekajú pomedzi prsty, a ešte takýmto spôsobom. Na tom budeme musieť ešte popracovať. Na záver sa ospravedlňujem za oneskorenie hodnotenia zápasu.“

Patrik Abrahám, strelec gólu RSC Hamsik Academy: „Išli sme do Martina s tým, že ideme bodovať naplno, že sme už dlho nevyhrali a to víťazstvo už jednoducho potrebujeme, aby sme sa chytili. Na zápas sme sa dobre pripravili a myslím si, že sme ho aj dobre začali. Od prvej minúty sme boli smerom dopredu nebezpeční, vypracovali sme si aj nejaké šance. Súper nás musel často faulovať, z čoho vyplynula aj tá červená karta. Od toho momentu sme boli ešte viac nebezpeční. Súpera sme už vo zvyšku prvého polčasu v podstate do ničoho nepustili, hrali sme na jednu bránu, ale nepodarilo sa nám skórovať. V šatni sme si povedali, že sa nič nedeje, že keď budeme takto pokračovať, tak šance prídu a určite ten jeden gólik dáme.

To sa nám v druhom polčase podarilo, ale od tej chvíle sme chceli nejak brániť výsledok, čo bolo na veľkú škodu. Súper sa chytil nejakými dvomi akciami, mal tam štandardky. Vycítili, že s tým zápasom môžu niečo spraviť. Mali tam niekoľko štandardiek po sebe, prvé sme dobre ubránili. Pri tej jednej sme ale zaspali a Barčík ukázal, že má vynikajúcu kopaciu techniku, výborne to tam nacentroval. Ešte sme chceli s výsledkom niečo spraviť, ale chýbalo nám trošku kvality aj futbalového šťastia. Musíme dať hlavy hore a hlavne, každý sa pozrieť na seba a v najbližšom zápase zabrať na sto percent.“

III. liga Západ – 23. kolo – sobota 22.04.2023, 16.00 h – Športový park Pltníky UT – Martin

MŠK Fomat Martin – RSC Hamsik Academy 1:1 (0:0)

Góly: 81. Satina – 66. Abrahám. ŽK: 24. Dadák – 80. Abrahám, 90. Gaško. ČK: 33. Dadák (po druhej ŽK). Rozhodovali: Parilák – Hrenák, Krivošík. Diváci: 180.

Zostava MŠK Fomat Martin: Holeš – Dadák, Brodňan, Garaj, Barčík (C), Dinga (50. Mlynár), Chovanec (76. Líška), Siva, Cvik, Chupáň (76. Satina), Ďungel. Tréner: M. Berník.

Zostava RSC Hamsik Academy: Höger – Vávro, Kapor, Gaško (C), Iseni – Jančo, Neušel – A. Jackuliak, Ždánsky (46. Šteiniger), Abrahám – Vondryska. Tréner: P. Venglarčík.

Ďalšie novinky