Sumár mládeže: Dvanástka zdolala Duklu, vyhrali aj dievčenské kategórie

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Dvanástka zdolala Duklu, vyhrali aj dievčenské kategórie

Počas posledného májového víkendu sa naši mladší žiaci stretli s banskobystrickou Duklou a dievčenské kategórie privítali Častkovce. Ešte predtým rezerva dorastu hostila Dudince a žiacke B-tímy hrali proti Senohradu. Dorastenci ani starší žiaci počas uplynulého víkendu ligové zápasy nehrali.

Trinástka s Duklou remizovala

Naši mladší žiaci U13 išli v prvom polčase proti Dukle dvakrát do vedenia, no domáci dvakrát vyrovnali. V 38. minúte skóroval po druhýkrát v zápase Lucas Hamšík, tentokrát krásnou strelou ľavačkou z priameho kopu, ale rovesníci z Dukly v závere rozhodli o tom, že body sa delili. Víťazná šnúra našej trinástky sa tak zastavila na šiestich zápasoch. Naša U13 v tabuľke skupiny Stred okupuje 2. miesto, pričom na prvú Žilinu, ktorá má zápas k dobru, stráca bod. Najbližšie bude hrať staršia kategória našich mladších žiakov v nedeľu 4. júna od 10.00 h v Podlaviciach proti Rimavskej Sobote. Pôjde o posledný domáci zápas v sezóne.

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 17. kolo – sobota 27.05.2023, 10.00 h – Selce

MFK Dukla Banská Bystrica – RSC Hamsik Academy 3:3 (2:2)

Góly: 22. a 69. Kaštiel, 35. Pecník – 16. Vanik, 34. (pen.) a 38. L. Hamšík.

Zostava RSC HA U13: Šedík, L. Hamšík, Vanik, Šiko, Kučerák, Hrubý, Kapusta, D. Zlevský, Chlebničan (C), Pavlík, Bačko, Pušpoky, Bernolák, Pavlovský, Čierny, Mihalíček. Tréner: P. Zlevský.


Dvanástka porazila Duklu v súboji o prvé miesto

Naša U12 sa osamostatnila na čele tabuľky skupiny Stred, keď v Selciach zdolala Duklu v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách 4-gólovým rozdielom a s čistým kontom. Po úspešnom priamom súboji o priebežné prvé miesto majú naši mladší žiaci U12 na čele tabuľky 3-bodový náskok pred Duklou. Tretia Žilina má zápas k dobru a 6-bodovú stratu. Naša dvanástka odohrá posledný domáci zápas v sezóne v nedeľu 4. júna v Podlaviciach proti Rimavskej Sobote od 11.30 h.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U12: „Veľmi náročný zápas, nakoľko išlo o priebežné prvé miesto v tabuľke. Náročnosť zápasu znásobovalo veľké teplo a nie príliš ideálny terén, rovnako tak aj veľmi dobre fyzicky pripravený súper, ktorý dohrával každý osobný súboj. Väčšina našich chlapcov však zápas zvládla takticky a mentálne veľmi dobre. Súperovi sme v jeho útočnej fáze hry, až na dve príležitosti, nič nedovolili a zápas sme mali herne pod kontrolou. Škoda viacerých nepremenených šancí v prvej polovici stretnutia, výsledok  mohol byť v náš prospech pozitívnejší. Hoci po prvom polčase bol rozdiel iba jednogólový, umnou hrou sme postupne výsledok ešte zveľadili. Chlapcov chválime najmä za mentálnu odolnosť a rozvahu v náročnom zápase.“

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 17. kolo – sobota 27.05.2023, 11.30 h – Selce

MFK Dukla Banská Bystrica – RSC Hamsik Academy 0:4 (0:1)

Jednotlivé  polčasy: 0:1, 0:1 / 0:0, 0:2

Jednotlivé mužstvá: 0:2 / 0:2

Góly: 21. Zajac, 33. a 53. Mikloško, 33. Sojak.

Zostava RSC HA U12: Diško, E. D. Mondzo, Kapusta, Soják, Babjak, Zajac, Kavčák, Nemčok, Hiadlovský, Borguľa, Babnič, L. Illés, Vitouš, Uhnák, Soľák, Mikloško, Laco, J. Ružbacký, Fajčík, Ličák.


Dorastenky opäť vyhrali

Naše dievčatá WU19 vyhrali aj svoj druhý zápas v nadstavbovej skupine B o umiestnenie, keď si doma poradili s poslednými Častkovcami. V nadstavbovej skupine patrí našim dorastenkám predposledná priečka so 7-bodovou stratou a zápasom k dobru na tretí Martin. Najbližší zápas odohrajú v nedeľu 4. júna na pôde FC Baník Prievidza.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Po najlepšom zápase sezóny v Martine, kde naše juniorky ukázali to, čo dlhodobo trénujeme, vyhrali 6:2, aj keď veľmi smolne prišli o svoju kapitánku Zacharovskú, sa snažili nadviazať na sériu herne vydarených zápasov. Doma nastúpili proti oslabeným súperkám z Častkoviec, ktoré hrali o desiatich. Po vydarenom začiatku zápasu, keď v prvej minúte otvorila skóre Zavaterníková, sa súper stiahol pred vlastnú šestnástku a svojou húževnatosťou dobre bránil. Do 20. minúty sme sa snažili prebiť cez množstvo súbojov, ale vôbec nám to nevychádzalo. Po krátkej prestávke na občerstvenie sme zmenili spôsob vedenia útoku, začali sme vo výraznej miere kombinovať a meniť ťažisko hry. Z tejto zmeny pramenilo aj vytváranie si gólových príležitostí, avšak do konca prvého polčasu sa nám už nepodarilo skórovať. V druhom polčase sme pokračovali v tlaku a na 2:0 zvýšila strelou spoza šestnástky Kislingerová. Do konca zápasu sme mali množstvo ďalších nepremenených príležitosti. Z množstva týchto šancí sa dokázala presadiť dvakrát Kopecká. Dievčatá musím pochváliť za dlhodobú prácu, ktorá postupne prináša ovocie v podobe bodových ziskov. Som rád, že sa nám darí plniť cieľ, ktorý sme si dali pred nadstavbovou časťou.“

I. LD WU19 – sk. B – NČ o umiestnenie – 3. kolo – nedeľa 28.05.2023, 11.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – OK Častkovce 4:0 (1:0)

Góly: 1. Zavaterníková, 47. Kislingerová, 50. a 69. Kopecká.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková (53. Hrušková) – Krajanová, Martincová, Nigriniová (53. Čiefová), Kopecká, Babjaková (C), Kislingerová, Koristeková (52. Antošíková), Barteková, Zavaterníková, Arbetová.

FOTOGALÉRIA NA FACEBOOKU.


Žiačkam sa strelecky darilo

Aj naše dievčatá WU15 doma jednoznačne zvíťazili. Dali až sedemnásť gólov, pričom o sedem z nich sa postarala kapitánka Linda Cmoríková. Naše žiacky sa v tabuľke nadstavbovej skupiny nachádzajú na 3. mieste, pričom na druhú Prievidzu strácajú 3 body. Najbližší zápas odohrajú práve na ihrisku Prievidze, a to v nedeľu 4. júna.

Julián Krull, tréner RSC HA WU15: „Pri hodnotení sa tiež musím vrátiť k zápasu v Martine. Ten našim žiačkam nevyšiel podľa predstáv, čo bolo určite spôsobené zranením brankárky v rozcvičení a stopu na ich psychike zanechalo aj nepekné zranenie kapitánky WU19 Zacharovskej, ktoré videli tesne pred zápasom. Preto v tomto zápase sme výrazne apelovali na fakt, že chceme kombinovať, neodkopávať lopty a byť silné na lopte. To sa v tomto zápase darilo aj hráčkam, ktoré sú pri nás krátko. Dievčatá hrali tímovo a stále si vytvárali šance po situáciách, na ktoré sa pripravujeme počas tréningov. Sme radi, že v tejto kategórii nemusíme a hlavne nechceme hrať na výsledky a rozvíjame v zápasoch všetky dievčatá. Tie potom majú zápasovú prax, čo pozitívne vplýva na ich výkony, hlavne na to, že chcú a neboja sa kreatívne riešiť herne situácie. Musím pochváliť aj súperky z Častkoviec, pretože sú v presne takej situácií, ako boli naše dievčatá a stále majú chuť hrávať futbal. Držíme im palce.“

I. LŽ WU15 – sk. B – NČ o umiestnenie – 3. kolo – nedeľa 28.05.2023, 13.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – OK Častkovce 17:1 (9:0)

Zostava RSC HA WU15 a góly: Selnekovičová, Fekiačová 2, Pisarovičová, Mojžišová 1, Raffajová, Krupová, Pažická, Ondíková 4, Stanová, Francistyová 2, Ferenčíková, Spišiaková 1, Mesiarová, Cmoríková (C) 7, Tonhauserová, Leitlová, Polónyová, Knižka.

FOTOGALÉRIA NA FACEBOOKU.

B-tím devätnástky deklasoval Dudince

Rezerva nášho dorastu vyhrala po druhýkrát v rade, keď doma uštedrila kanára Dudinciam. V tabuľke IV. ligy – nadstavbovej skupiny B o víťaza jej patrí 3. miesto. Najbližší zápas odohrá vo štvrtok 1. júna v Banskej Štiavnici.

IV. LD U19 – sk. B – NČ o víťaza – 6. kolo – nedeľa 28.05.2023, 10.00 h – Rudlová

RSC Hamsik Academy B – TJ Slovan Dudince 6:0 (4:0)

Góly: 22. Hrmo, 32. a 45. Glončák, 38. Mettler, 51. Kabina, 75. Schmiedl.

Zostava RSC HA U19 B: Dančo – Belička, Škovirha, Jadaš, Kabina, Štroffek, Gargulák, Hrmo, Mettler (46. Schmiedl), Glončák, Slezák (C). Tréner: W. Poliak.


B-tím pätnástky porazil Senohrad vysokým rozdielom

Rezerva našich starších žiakov proti Senohradu dominovala, a tak si pripísala štvrtú výhru v rade. V tabuľke II. ligy skupiny C jej patrí prvé miesto, pričom na Detvu má náskok jediného bodu. B-tím našej U15 bude hrať najbližšie v stredu 31. mája od 16.00 h v Podlaviciach proti Novej Bani.

II. LSŽ U15 – sk. C – 23. kolo – streda 24.05.2023, 16.50 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy B – TJ Družstevník Senohrad 7:1 (4:0)

Góly: 8., 34. a 44. Fajčík, 15. a 55. Joščák, 20. Peťko, 50. Dian – 53. Plánočka.

Zostava RSC HA U15 B: Š. Kapustík – Veselovský, Dian (C), Antalov, Breštenský (36. Ďaďan), Húska, Peťko, Barla (43. Helexa), Joščák, Polievka (43. Lukáč), Fajčík. Tréner: I. Bambušek.


B-tím trinástky nastrieľal tucet

Rezerva našich mladších žiakov si po dvoch prehrách napravila chuť vysokým víťazstvom nad Senohradom, po ktorom sa v tabuľke nachádza na 7. priečke. B-tím našej U13 stráca bod na šiestu Novú Baňu, ktorú privíta v Podlaviciach v stredu 31. mája o 17.45 h.

II. LMŽ U13 – sk. C – 23. kolo – streda 24.05.2023, 18.20 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy B – TJ Družstevník Senohrad 12:1 (6:1)

Zostava RSC HA U13 B a góly: Šedík, Jánošík, Blazusiak, Marček (C), Dzúrik, Môcik, Lukáč, Čief 1, Komora 1, Kapusta 2, Bačko 5, D. Zlevský, Kučerák 2, Makovický, Vohar. Tréner: M. Gibala.


Sumár posledných zápasov našich prípraviek nájdete v tomto článku.

Ďalšie novinky