Sumár mládeže: Dorasty deklasovali Prievidzu, štrnástka porazila Michalovce

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Dorasty deklasovali Prievidzu, štrnástka porazila Michalovce

V prvé júnové dni odohrali mládežnícke kategórie RSC Hamsik Academy ďalšie ligové stretnutia. Pre väčšinu z nich išlo o posledné domáce vystúpenia v sezóne. Dorasty privítali Prievidzu, starší žiaci Michalovce a mladší Rimavskú Sobotu. Dievčatá hrali na ihrisku Prievidze, rezerva dorastu v Banskej Štiavnici a žiacke B-tímy na pôde Oranjes Zvolen.

Devätnástka si poradila s Prievidzou

Naši starší dorastenci síce s Prievidzou od 9. minúty prehrávali, ale ešte do prestávky otočili po hetriku Ľubomíra Husanicu na 3:1. Po zmene strán zvýšil na konečných 4:1 Maroš Fojtík. Naša devätnástka si tak pripísala tretiu výhru z posledných štyroch kôl a v tabuľke jej patrí 7. miesto. Posledný zápas v sezóne odohrá naša U17 v sobotu 10. júna od 10.00 h na ihrisku MŠK Púchov.

II. LSD U19 – sk. Západ – 29. kolo – sobota 03.06.2023, 10.00 h – Kremnička

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 4:1 (3:1)

Góly: 19., 22. a 42. Husanica, 56. Fojtík – 9. Yan Carlo (pen.). ŽK: 70. Sládeček, 90. Mlynárik (obaja RSC HA). ČK: 90. Yan Carlo (Prievidza).

Zostava RSC HA U19: Gočaltovský (C) – Sládeček, Barbeník, Boľf (60. D. Mondzo), Husanica, Sabó (60. Juríček), Šimo, Fojtík (73. Mlynárik), Hulec, Gatial, Volko (60. Puškár). Tréner: I. Štulajter.


Sedemnástka dala Prievidzi osem gólov

Naši mladší dorastenci vyhrali tretí zápas v rade, keď Prievidzi uštedrili 8-gólový debakel. Gólovo sa presadilo až sedem rôznych strelcov. Naša U17 je v tabuľke na 9. priečke a posledný zápas v sezóne odohrá v sobotu 10. júna od 10.00 h na pôde MŠK Púchov.

II. LMD U17 – sk. Západ – 29. kolo – sobota 03.06.2023, 12.30 h – Kremnička

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 8:0 (2:0)

Góly: 30. Tomahogh, 37. Gargulák, 48. Balaj, 50. a 70. F. Lehocký, 74. Glončák, 76. Mettler, 78. Vanacký. ŽK: 60. Dolinský, 77. Medzihorský (obaja Prievidza).

Zostava RSC HA U17: Labaj – Jursa (41. Škovirha), Balaj, Fehérvári (C), Ňuňuk (61. S. Rumanovský), F. Lehocký, Mandík (61. Mettler), Gargulák, Slezák (61. Glončák), Kabina, Tomahogh (61. Vanacký). Tréner: A. Hroš.


Pätnástka tesne podľahla Michalovciam

Starší žiaci U15 síce od 3. minúty vyhrávali po vlastnom góle hostí, no Michalovce zápas otočili vo svoj prospech. Naša pätnástka sa tak v tabuľke skupiny o titul nachádza na 5. mieste. Sezónu zakončí v sobotu 10. júna v Žiline.

I. LSŽ U15 – sk. Stred+Východ – NČ o titul – 13. kolo – sobota 03.06.2023, 11.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)

Góly: 3. Valkučák (vla.) – 25. Kužma, 60. Peťo. ŽK: 60. Peťo (Michalovce).

Zostava RSC HA U15: S. Štefaňák – Hajíček (65. Breštenský), Slavinskyi (C), Kalafut, O. Palider, Dian (49. Joščák), Rohár, Uporský, Krnáč, Kročka, Švaral (53. F. Fajčík). Tréner: J. Homola.


Štrnástka Michalovce porazila

Naši starší žiaci U14 si proti Michalovciam pripísali šiestu výhru v rade a už s istotou obsadia v nadstavbovej skupine Stred+Východ o titul pekné 2. miesto. Skóre stretnutia otváral z priameho kopu Christian Hamšík a po zmene strán pridali ďalšie dva góly Jakubovia Holek a Zelina. Naša štrnástka odohrá posledný duel v sezóne v sobotu 10. júna v Žiline.

Peter Štefaňák, tréner RSC HA U14: „Zaslúžené víťazstvo s húževnatým súperom po bojovnom výkone. Základom bol spoľahlivý výkon v obrannej fáze hry, keď sme súpera nepustili do vyloženej šance. Útočné snaženie bolo sťažené menej kvalitnou hracou plochou, keď sa nám viackrát v dobrých pozíciách lopta roztancovala, ale aj prehustenou defenzívou súpera. Chlapcom gratulujeme k potvrdeniu druhého miesta v konečnej tabuľke. V poslednom kole nás čaká konfrontácia s najlepším družstvom v súťaži. Na zápas s MŠK Žilina, ktorý sa odohrá na hlavnom, fortunaligovom štadióne, sa tešíme!“

I. LSŽ U14 – sk. Stred+Východ – NČ o titul – 13. kolo – sobota 03.06.2023, 13.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 9. Ch. Hamšík, 47. Holek, 64. Zelina. ŽK: 41. Durkot (Michalovce).

Zostava RSC HA U14: D. Cipciar – M. Illés, M. Medveď, K. Kapustík, Gereg (62. Veselovský) – Husár (36. Zelina), Filipovič – Holek (54. Pankov), Ch. Hamšík (C), Masný (49. Beľa) – Matejko (36. Ďurovec).


Trinástka deklasovala Rimavskú Sobotu

Naši mladší žiaci U13 natiahli sériu bez prehry už na 8 zápasov, pričom len raz toho remizovali. Rimavskej Sobote nastrieľali 7 gólov. Naša trinástka sa tak udržala na 2. mieste skupiny Stred a sezónu zakončí v sobotu 10. júna v Námestove.

Pavol Zlevský, tréner RSC HA U13: „Čakal nás posledný domáci zápas sezóny, a preto sme sa chceli so súťažou ako aj fanúšikmi rozlúčiť čo najkrajšie. Cez týždeň sme hrali prípravný zápas proti výberu SsFZ ročník 2009, a práve tento zápas som dal chlapcom za príklad, ako by mala naša hra vyzerať. S Rimavskou Sobotou sme čakali zápas, v ktorom súper nebude chcieť hrať futbal, ale pôjde mu len o to, aby nedostal veľa gólov, čo sa nám na sto percent aj potvrdilo. Od začiatku sme sa snažili hrať jednoduchý a rýchly futbal, žiaľ pre nás s chudobnou koncovkou. Bola však otázka času, kedy príde prvý gól. Po góle sme začali hrať na jeden-dva dotyky a s dobrým pressingom, čo prinieslo aj ďalšie góly. Súper okrem jednej šance v podstate nemal v zápase vôbec nič. Neustálym nakopávaním a odkopávaním lôpt veľa vody ani namútiť nemohli. Do druhého polčasu sme vstúpili už vo veľkej pohode a chlapci si zápas začali naozaj užívať. Až sa mi nechce veriť, že roky s chlapcami prešli tak neskutočne rýchlo a naše cesty sa musia rozdeliť, ale chcem im za všetko veľmi pekne poďakovať a popriať im veľa úspechov v ďalšom futbalovom živote.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – dohrávka 12. kola – nedeľa 04.06.2023, 10.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MŠK Rimavská Sobota 7:0 (3:0)

Góly: 16. a 39. Vanik, 32. a 61. Šiko, 33. Pušpoky, 42. a 70. Bačko.

Zostava RSC HA U13: Šedík, L. Hamšík, Vanik, Šiko, Kučerák, Hrubý, Kapusta, D. Zlevský, Chlebničan, Pavlík, Bačko, Pušpoky, Bernolák, Pavlovský, Mihalíček, Vaculčík (C).


Dvanástka opäť dominovala

Naši mladší žiaci U12 ťahajú po vysokej výhre nad Rimavskou Sobotou 15-zápasovú víťaznú šnúru. Na čele tabuľky skupiny Stred majú pred posledným kolom naďalej 3-bodový náskok. Naša dvanástka odohrá posledné stretnutie v sezóne v sobotu 10. júna v Námestove.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U12: „Od úvodu sme sa snažili o aktívne napádanie rozohrávky súpera, čo sa nám aj darilo. Získavali sme lopty už na súperovej polovici, čo nám pomáhalo v rýchlom prechode z defenzívnej do ofenzívnej činnosti. Darila sa nám aj kombinácia a po pekných akciách skóre v náš prospech postupne narastalo počas celého zápasu. Škoda niektorých nepresností vo finálnej fáze hry, mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom. Celkove však zápas z hľadiska našej hry hodnotíme pozitívne. Chlapcov chválime za zodpovedný prístup k zápasu, rovnako tak aj za kolektívny herný prejav. Súper mal výškovú prevahu a prezentoval sa snahou o nakopávané lopty.“

I. LMŽ U12 – sk. Stred – dohrávka 12. kola – nedeľa 04.06.2023, 11.30 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MŠK Rimavská Sobota 17:2 (4:0, 5:0 / 6:1, 2:1)

Zostava RSC HA U12 a góly: Diško, E. D. Mondzo 2, Soják (C) 2, Babjak 1, Zajac 3, Soľák, J. Lehocký, Ličák, Babnič, A. Fajčík 1, Hiadlovský, Siman, Uhnák, Vitouš, L. Illés, J. Ružbacký 5, Nemčok, Hudoba, Mikloško, Kavčák, Laco 2, Borguľa.


Jedenástka si zmerala sily s Pohroním a Prievidzou

Naša prípravka U11 sa v nedeľu 4. júna stretla s rovesníkmi z FK Pohronie a Prievidze.

FK Pohronoie – RSC Hamsik Academy 12:7 (5:1, 3:3 / 0:1, 4:2)

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 10:16 (2:3, 0:3 / 6:8, 2:2)

Tomáš Ugróczy, tréner RSC HA U11: „Mali sme odohrať majstrovský zápas s Pohroním, ale Pohronie z toho urobilo kvázi triangel, takže sme si zahrali majstrovský zápas s Pohroním, ale aj prípravný zápas s Prievidzou. Chlapci odohrali dva polčasy po tridsať minút, hrali sme na dvoch ihriskách. Mali sme cez týždeň zdravotné problémy, takže sme zobrali aj chlapcov z U10, ktorí splnili do bodky to, čo sme im pred zápasom povedali, aby sa nebáli a boli sebavedomí. Ukázali, že sú veľmi šikovní a talentovaní, takže chceme poďakovať chlapcom aj rodičom z nižších kategórií. Prvý zápas s Pohroním sme odohrali v slušnom tempe. Tak ako aj súper pracoval veľmi dobre, tak aj my sme sa v určitých pasážach hry snažili byť dobrí na lopte, v zakončení, a takisto dobre prepínať z útoku do obrany, čo sa nám v určitých pasážach darilo. V celkovom meradle tie výsledky nevyzerajú úplne priaznivo, ale to nie je pre nás smerodajné. Hra v prvých dvoch zápasoch bola slušná, mrzela nás len tá efektivita v zakončení. Verili sme ale, že v ďalších dvoch zápasoch to zlomíme. Do druhých zápasov sme nastúpili vo veľmi slušnom tempe. Báli sme sa, ako to budú chlapci zvládať v tom teple, a ešte po tej polhodinovej prestávke, ktorú sme mali medzi zápasmi. Ale zvládli to slušne. Druhý zápas s Prievidzou bol viac-menej vyrovnaný, len v určitých pasážach hry bol súper lepší v tom, že mu vychádzali nakopávané lopty. My sme sa snažili presadiť kombinačnou hrou, čo sa nám aj darilo, len sme to vo finálnej fáze lepšie nezakončili. Druhý zápas s Pohroním bol tiež vo veľmi dobrom tempe, tam sme boli takisto vyrovnaným súperom. V určitých činnostiach sme boli lepší my, v určitých pasážach zas Pohronie. Výsledky možno neboli ideálne, ale v našej hre bol vidieť veľký progres. Poučili sme sa a chlapci sa snažili byť dominantní vo všetkom, čo sme od nich chceli. Zhodnotili sme, že máme na čom stavať. Chlapcom som po zápasoch povedal, že klobúk dolu. Treba sa tešiť nie len z vyhratých zápasov, ale aj z predvedenej hry.“

 


Dorastenky opäť bodovali

Po dvoch výhrach si naše dievčatá WU19 pripísali do tabuľky ďalší bod, keď remizovali na pôde tabuľkovo vyššie postavenej Prievidze. Naša dievčenská devätnástka zakončí sezónu v nedeľu 11. júna od 10.00 h Podlaviciach proti MFK Dukla.

Lukáš Karabin, asistent trénera WU19: „Zápas s Prievidzou bol do určitej miery odvetou zápasu spred troch týždňov, v ktorom sme podľahli na ihrisku súpera 6:0. Tento zápas bol však iný. Poznali sme už silné stránky súpera a zamerali sme sa na to, aby mali čo najmenej príležitostí. Samozrejme, s dodržiavaním stanovených princípov hry, ktoré od hráčok vyžadujeme. To sa nám darilo, čo potvrdzuje polčasové skóre 1:0, pričom v minulom zápase to bolo 4:0. Ihrisko bolo veľmi tvrdé a nerovné, a teda pre našu kombinačnú hru nie ideálne. Súperky to mali rovnaké, avšak pre ich jednoduchú a rýchlu hru to boli ideálne podmienky. Po niekoľkých útočných akciách našich dievčat v druhom polčase si domáca hračka Prievidze pod tlakom tečovala loptu do brány. Do posledných minút zápasu sme dominovali v útočnej fáze hry, vďaka čomu sme zápas mohli otočiť v nás prospech. To sa nám bohužiaľ nepodarilo. Dievčatá si zaslúžia veľkú pochvalu za kolektívny disciplinovaný výkon a dodržiavanie stanovených pokynov.“

I. LD WU19 – sk. B – NČ o umiestnenie – 4. kolo – nedeľa 04.06.2023, 11.00 h – Lazany

FC Baník Prievidza – RSC Hamsik Academy 1:1 (1:0)

Góly: 11. Čertíková – 46. Barteková.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Krajanová, Martincová, Nigriniová, Kopecká (41. Čiefová), Babjaková (C), Kislingerová, Koristeková, Barteková, Zavaterníková, Arbetová (41. Antošíková. Tréner: J. Krull.


Žiačky na Prievidzu nestačili

Naše dievčatá U15 rovesníčkam z Prievidze vonku podľahli, a tak sa na ne v tabuľke bodovo nedotiahli. V nadstavbovej skupina B o umiestnenie obsadia 3. miesto. Naša dievčenská pätnástka sa predstaví v poslednom zápase v sezóne v nedeľu 11. júna od 12.00 h v Podlaviciach proti banskobystrickej Dukle.

I. LŽ WU15 – sk. B – NČ o umiestnenie – 4. kolo – nedeľa 04.06.2023, 13.00 h – Lazany

FC Baník Prievidza – RSC Hamsik Academy 5:1 (3:1)

Góly: 10. Štefáková (pen.), 24. Prochádzková, 34. a 61. Gubová, 49. Tomasoszka – 28. Fekiačová.

Zostava RSC HA WU15: Selnekovičová – Fekiačová, Pisarovičová, Mojžišová, Raffajová, Krupová, Pažická, Ondíková, Stanová, Francistyová, Spišiaková, Cmoríková (C), Tonhauserová, Leitlová, Polónyová. Tréner: J. Krull.


B-tím devätnástky v Banskej Štiavnici neuspel

Rezerva nášho dorastu v Banskej Štiavnici skórovala až v samom závere, kedy už len znížila na konečných 2:1. B-tím našej devätnástky sa v tabuľke IV. ligy skupiny B o víťaza nachádza naďalej na 3. mieste a posledný zápas v sezóne odohrá vo štvrtok 8. júna od 17.30 h v Hronseku proti Krupine.

IV. LD U19 – sk. B – NČ o víťaza – 7. kolo – štvrtok 01.06.2023, 17.00 h – Banská Štiavnica

FK Sitno Banská Štiavnica – RSC Hamsik Academy B 2:1 (1:0)

Góly: 8. a 86. Jurica – 90. R. Kollár ml.. ŽK: 8. Sabó, 72. W. Poliak (tréner), 86. Sládeček (všetci traja RSC HA).

Zostava RSC HA U19 B: Vilhan – Tavačiak, Floch, Škovirha (46. Mettler), Belička, S. Rumanovský (46. Schmiedl), Štroffek (46. Fojtík), Hrmo, Sabó (C), Glončák (46. Sládeček), Vanacký (46. R. Kollár ml.). Tréner: W. Poliak.


B-tím pätnástky nastrieľal dvadsať gólov

Rezerva našich starších žiakov nastrieľala v Budči súperovi zo Zvolena až 20 gólov, a pripísala si tak šiestu výhru v rade. V tabuľke jej patrí prvé miesto a na predposledné stretnutie v sezóne nastúpi v nedeľu 11. júna o 10.00 h v Sliači.

II. LSŽ U15 – sk. C – 24. kolo – sobota 03.06.2023, 10.00 h – Budča

Oranjes Zvolen – RSC Hamsik Academy B 0:20 (0:8)

Zostava RSC HA U15 B a góly: Šebo – Húska, Ďaďan 4, Šramka (C), Kapralov 1, Peťko 1, Latinák 1 (36. Moncoľ), Kapusta (36. Helexa 4), Polievka 2, Tomajko 4, Lukáč 2. Tréner: I. Bambušek.


B-tím trinástky Zvolenčanom taktiež nedal šancu

Aj rezerva našich mladších žiakov si proti Oranjes Zvolen schuti zastrieľala. Po tretej výhre v rade sa nachádza na 6. priečke a najbližší duel odohrá v nedeľu 11. júna od 11.45 h v Sliači.

II. LMŽ U13 – sk. C – 24. kolo – sobota 03.06.2023, 11.45 h – Budča

Oranjes Zvolen – RSC Hamsik Academy B 1:8 (0:4)

Zostava RSC HA U13 B a góly: Hiadlovský, Dzúrik 1, Vohar, Jánošík 1, Blazusiak, Marček (C), Makovický, Komora, Štellmach 1, Bodnárik, Môcik 1, Lukáč, Snopko 1, Čief, Čierny 1, Kaštankin 2. Tréner: M. Gibala.

Ďalšie novinky