Sumár mládeže: Dvanástka vyhrala svoju súťaž, dievčatá víťazne proti Dukle

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Dvanástka vyhrala svoju súťaž, dievčatá víťazne proti Dukle

Počas druhého júnového víkendu odohrala väčšina našich mládežníckych kategórií svoje posledné ligové zápasy v sezóne.

Devätnástka zakončila sezónu prehrou v Púchove

Naši starší dorastenci v poslednom zápase v sezóne prehrali na ihrisku MŠK Púchov, a tak obsadili v tabuľke II. ligy Západ konečné 8. miesto.

II. LSD U19 – sk. Západ – 30. kolo – sobota 10.06.2023, 10.00 h – Púchov

MŠK Púchov – RSC Hamsik Academy 5:2 (2:0)

Góly: 8., 75. a 90. Štrauch, 38. Lacko, 48. Porubčan – 59. Husanica, 79. Túry. ŽK: 35. Porubčan, 66. Šurian, 82. Klúčik – 40. Puškár.

Zostava RSC HA U19: Vilhan – Sládeček (C), D. Mondzo, Boľf, Juríček, Puškár, Husanica, Šimo (60. A. Blaško), Túry, Mlynárik (73. Gatial), Volko (60. Fojtík). Tréner: I. Štulajter.

Sedemnástka s Púchovom remizovala

Naši mladší dorastenci zakončili sezónu remízou, keď v 68. minúte vyrovnal na 1:1 Ivan Gargulák. Naša sedemnástka po štyroch zápasoch bez prehry obsadila konečné 9. miesto.

II. LMD U17 – sk. Západ – 30. kolo – sobota 10.06.2023, 12.30 h – Púchov

MŠK Púchov – RSC Hamsik Academy 1:1 (0:0)

Góly: 53. Kuciak – 68. Gargulák. ŽK: 72. Papučiar – 76. F. Lehocký.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Belička, Škovirha, Fehérvári (55. Tavačiak), Ňuňuk (55. Mettler), F. Lehocký, Mandík (64. R. Kollár ml.), Gargulák, Slezák (55. S. Rumanovský), Kabina (64. Štroffek), Floch (C). Tréner: A. Hroš.

Pätnástka podľahla prvej Žiline

Naši starší žiaci U15 odohrali svoj posledný zápas v sezóne na hlavnom štadióne MŠK Žilina, kde podľahli domácemu víťazovi skupiny Stred+Východ o titul. Naša pätnástka obsadila konečnú 5. priečku.

I. LSŽ U15 – sk. Stred+Východ o titul – 14. kolo – sobota 10.06.2023, 10.00 h – Žilina UT

MŠK Žilina – RSC Hamsik Academy 3:1 (1:0)

Góly: 32., 70. a 80. Lábo – 50. Švaral. ŽK: 80. Homola (tréner), 80. Rohár (obaja RSC HA).

Zostava RSC HA U15: Štefaňák – Hajíček, Slavinskyi (41. Dian), Balaj, O. Palider, Krnáč, Uporský (C), Duraj, Rohár, Kalafut (72. Breštenský), Švaral (62. F. Fajčík). Tréner: J. Homola.

Štrnástka na víťaza ligy taktiež nestačila

Naši straší žiaci U14 na záver sezóny taktiež prehrali s víťazom súťaže. V tabuľke sa však v konkurencií najlepších tímov zo stredného a východného Slovenska umiestnili na peknom 2. mieste.

Peter Štefaňák, tréner RSC HA U14: „Zápas hraný so suverénnym víťazom súťaže, na hlavnom štadióne MŠK, nám nevyšiel. Nervózny výkon s množstvom chybných rozhodnutí, nepresných prihrávok a nedôrazom v osobných súbojoch nestačil na lepší výsledok proti tak kvalitnému súperovi. Napriek tomu sme jarnú nadstavbu zvládli na výbornú. Odohrali sme viacero výborných zápasov s kvalitnými individuálnymi výkonmi. Všetkým patrí poďakovanie za prístup k tréningovému procesu aj k zápasom. Gratulácia za k výkonom aj výsledkom v celej sezóne.“

I. LSŽ U14 – sk. Stred+Východ o titul – 14. kolo – sobota 10.06.2023, 12.00 h – Žilina UT

MŠK Žilina – RSC Hamsik Academy 5:1 (2:0)

Góly: 21. Kopecký (pen.), 34. Minárik, 39. M. Medveď (vla.), 55. Vrábel, 57. Pobijak – 53. K. Kapustík. ŽK: 28. Hláčik, 70. Lábaj (obaja Žilina).

Zostava RSC HA U14: Cipciar (36. Š. Kapustík) – M. Illés (55. Šoltés), M. Medveď, K. Kapustík, Gereg – Husár (36. Zelina), Filipovič – Holek (55. Veselovský), Ch. Hamšík, Masný (36. Pankov) – Matejko (45. Ďurovec).

Trinástka remizovala v Námestove

Naši mladší U13 na si záver sezóny rozdelili body s domácim Námestovom, keď presnými strelami z priamych kopov zmazali dvojgólové manko. Naša trinástka sa v skupine Stred umiestnila na konečnom 2. mieste.

I. LMŽ U13 – sk. Stred – dohrávka 13. kola – sobota 10.06.2023, 10.00 h – Námestovo

MŠK Námestovo – RSC Hamsik Academy 4:4 (3:2)

Góly: 9. Hutira, 20. a 29. Urbaník, 42. Mikula – 12. Pušpoky, 17. Kučerák, 46. Bernolák, 58. Chlebničan.

Zostava RSC HA U13: Šedík, Vanik, Šiko, Kučerák, Hrubý, Kapusta, D. Zlevský, Chlebničan, Bačko, Pušpoky, Bernolák, Pavlovský, Mihalíček, Vaculčík (C), Čierny. Tréner: P. Zlevský.

Dvanástka spečatila prvenstvo v súťaži

Naši mladší žiaci U12 zakončili sezónu vysokým víťazstvom v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách v Námestove, a vyhrali tak I. ligu skupinu Stred. Gratulujeme!

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U12: „Územná prevaha nášho tímu bola výsledkom veľmi dobrého pohybu našich hráčov. Škoda však, že vidina víťazstva v súťaži zväzovala hráčom nohy a hlavu pri riešení finálnej činnosti a v zakončení. Veľa nádejných príležitostí na strelenie gólu sa skončilo nepresnosťou finálnej prihrávky, alebo zlým riešením zakončenia akcie. Avšak chlapcov chválime za prístup a nasadenie, takisto za chuť dokázať, že sú v súťaži najlepší. Škoda len, že  nedokázali našu drvivú prevahu pretaviť do výraznejšieho gólového rozdielu. Súper mal v jednom tíme výškovú prevahu a prezentoval sa prekopávaním lôpt za našu obranu. Naši chlapci sa však po záverečnom hvizde po zásluhe tešili z víťazstva nielen v tomto zápase, ale aj z prvého miesta v súťaži.“

I. LMŽ U12 – sk. Stred – dohrávka 13. kola – sobota 10.06.2023, 11.30 h – Námestovo

MŠK Námestovo – RSC Hamsik Academy 1:13 (0:1, 0:3 / 1:5 ,0:4)

Zostava RSC HA U12 a góly: Diško, E. D. Mondzo 1, Soják (C), Nemčok 2, Zajac 1, Borguľa, Kavčák, Ličák 1, Laco, M. Medveď, Končický, Siman, Babnič, Vitouš 1, J. Lehocký, J. Ružbacký 3, A. Fajčík, Hudoba, Kapusta, Mikloško 2, Reiter, L. Ružbacký (C) 2, Hiadlovský.

Deviatka dominovala proti Detve

Naša prípravka U9 sa v stredu 14. júna stretla v Podlaviciach v majstrovskom zápase s rovesníkmi z Detvy. V súčte štyroch minizápasov na dvoch ihriskách vyhrala 43:12.

Milan Gibala, tréner RSC HA U9: „Dnešný posledný zápas sezóny dopadol podľa našich predstáv. Víťazne a s množstvom gólov, pekných akcií. Áno, bolo aj veľa striel mimo bránu, tzv. tutoviek, ale nato sme si už pomaly aj zvykli. Verím, že si to rovnako užili aj chlapci, už je možno trošku vidno aj únavu po celej sezóne zápasov, tréningov, školy, ale sezóna bola nádherná, v niektorých zápasoch aj dobre bojovná a sme radi, do akého štádia chlapci postúpili. Myslím, že môžeme byť spokojní. Máme sa kde posúvať, deti sú rýchlo učenlivé. Rodičom ďakujem za dnešného piateho hráča na ihrisku.“

Ihrisko 1

  1. zápas: RSC Hamsik Academy – MFK Detva 9:3

Góly RSC HA U9: Juhász 3, Gibala 2, Forgáč 2, Suja, Bulík.

  1. zápas: RSC Hamsik Academy – MFK Detva 14:2

Góly RSC HA U9: P. Pio Cibuľa 5, Hamšík 5, Maľa 2, Kollárik, Kollár.

Ihrisko 2

  1. zápas: RSC Hamsik Academy – MFK Detva 10:4

Góly RSC HA U9: Hamšík 5, Kiedžuch 2, Kollárik, Kollár, P. Pio Cibuľa.

  1. zápas: RSC Hamsik Academy – MFK Detva 10:3

Góly RSC HA U9: Dovčiak 2, Suja 2, Gibala 2, Forgáč 2, Bulík, Juhász.

Konečný výsledok: RSC Hamsik Academy – MFK Detva 43:12

Zostava RSC HA U9: Ščepko, Vodrážka – Maľa, Kiedžuch, Suja, Bulík, Peter Pio Cibuľa, Kollárik, Gibala, Hamšík, Kollár, Dovčiak, Forgáč, Juhász. Tréneri: Gibala, Kollár, Dovčiak.

Dorastenky zdolali Duklu

Naše dievčatá WU19 na záver sezóny zdolali súperky z MFK Dukla Banská Bystrica, a tak v nadstavbovej skupine ani raz neprehrali. V tabuľke nadstavbovej skupiny obsadili 4. priečku.

 

 

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Do zápasu išli naše juniorky povzbudené dobrými výsledkami z nadstavbovej časti, pre ktorú si dali za cieľ 9 bodov zo štyroch zápasov. Kvôli zraneniam a školským povinnostiam sme nemohli rátať so všetkými dievčatami, ale práve táto skutočnosť nás ešte viac zomkla. Vekový priemer základnej jedenástky v tomto zápase bol 15,84 roka, ako jeden z najmladších tímov ligy v našej skupine. V prvom polčase boli nebezpečnejšie súperky, keďže v zostave sme museli urobiť zopár zmien, z čoho vyplývalo nie úplne vydarené vedenie útokov. Polčas skončil 0:0 bez výrazných gólových príležitostí z oboch strán. V druhom polčase sme začali aktívnejšie a hneď v prvých minútach sme si vytvorili šance. V 42. minúte otvorila skóre aj svoj gólový účet Arbetová po centri Závaterníkovej. Bohužiaľ, z následnej situácie sme inkasovali gól po nešťastnom zaváhaní brankárky. To však naše dievčatá nezlomilo a pokračovali vo vytváraní situácií cez krajné vertikály. Našou aktivitou boli po rohovom kope odmenené krásnym volejom Martincovej. Následne nás súper zatlačil a mal štyri priame kopy z nebezpečnej zóny. Tie však gólom neskončili a juniorky sa mohli tešiť z víťazstva, ktoré si za svoju dlhodobú prácu zaslúžili. Je potrebné pochváliť dievčatá, ktoré poctivo na sebe pracujú. Nadstavbová časť nám ukázala, že nastavená filozofia je správna, aj keď výsledok práce sa prejaví až po troch-štyroch sezónach. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo nielen splniť cieľ nadstavbovej časti, ale aj ho vylepšiť na 10 bodov zo štyroch zápasov.“

I. LD WU19 – sk. B – NČ o umiestnenie – 5. kolo – nedeľa 11.06.2023, 10.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – MFK Dukla Banská Bystrica 2:1 (0:0)

Góly: 42. Arbetová, 72. Martincová – 43. Brandysová.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Krajanová, Martincová, Nigriniová, Kopecká, Kislingerová (C), Koristeková, Barteková, Zavaterníková, Arbetová, Čiefová (46. Ondíková).

Žiačky porazili Duklu vyšším rozdielom

Aj naše dievčatá WU15 bodovali proti banskobystrickej Dukle naplno. Pri výhre 6:1 sa hetrikom prezentovala kapitánka Linda Cmoríková. Naše žiačky v nadstavbovej skupine B o umiestnenie obsadili 3. priečku.

Julián Krull, tréner RSC HA WU15: „Tak ako v ostatných zápasoch kategórie WU15, výsledok zápasu je pre rozvoj hráčok nepodstatný, tak aj v tomto zápase sme vyžadovali od našich žiačok, aby hrali pekný kombinačný futbal. V prvej časti sme začali hrať veľmi priamočiaro, síce z toho pramenili aj gólové situácie a góly, avšak snažili sme dievčatá usmerniť, aby využívali hráčky a priestory, v ktorých musia riešiť správne herné situácie. Tak ako v ostatných zápasoch, tak aj v tomto zápase odohrali všetky hráčky dostatočne dlhý čas. Z dlhodobého hľadiska sa nám to vypláca, aj napriek nie vždy vydareným zápasom, ale všetky dievčatá získavajú zápasové skúsenosti, a to je pre nás najdôležitejšie.“

I. LŽ WU15 – sk. B – NČ o umiestnenie – 5. kolo – nedeľa 11.06.2023, 13.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – MFK Dukla Banská Bystrica 6:1 (4:0)

Góly: 1. Pisarovičová, 16. Pažická, 18., 28. a 51. Cmoríková, 63. Fekiačová – 56. Vrábľová.

Zostava RSC HA WU15: Selnekovičová, Fekiačová, Pisarovičová, Mojžišová, Raffajová, Krupová, Pažická, Stanová, Francistyová, Spišiaková, Cmoríková (C), Tonhauserová, Leitlová, Polónyová, Mesiarová, Baloghová, Ferenčíková, Lešová, Knižka, Zacharová. Tréner: J. Krull.

Tréner oboch dievčenských kategórií Julián Krull na záver sezóny dodal: „Celkovo sezónu hodnotíme veľmi pozitívne. Realizačný tím, ktorý sme rozšírili na štyroch trénerov a jednu trénerku, urobil vynikajúcu prácu a sme nesmierne radi, že výsledky práce je vidieť v hernom prejave dievčat. Určite by som chcel poďakovať vedeniu klubu za nadštandardné podmienky. Dovolím si tvrdiť, že podmienky v rámci dievčenského futbalu sú jedny z tých najlepších na Slovensku. Bez podpory zo strany klubu by progres, ktorý je badateľný, nebol určite možný. Určite sme radi, že aj počas tejto sezóny sme spolu s dievčatami ukázali, že sme klub s jasnou filozofiou, herným štýlom a v neposlednom rade správaním. Kategóriu WU15 čaká ešte turnaj v Česku, následne budú mať dievčatá krátku prestávku a po nej nabehneme do letnej prípravy na ďalšiu sezónu.“

B-tím dorastu zakončil sezónu víťazne

Rezerva nášho dorastu na záver sezóny porazila Krupinu a v tabuľke sa umiestnila na konečnej 3. priečke.

IV. LD U19 – sk. B o víťaza – 8. kolo – štvrtok 08.06.2023, 17.30 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy B – MFK Strojár Krupina 3:0 (0:0)

Góly: 61. R. Kollár ml., 65. Hulec, 85. Sabó. ŽK: 38. Dunko, 87. Kamenský (obaja Krupina).

Zostava RSC HA U19 B: Földi – Tavačiak, Škovirha (46. Floch), Belička, Hrmo, Hulec, Schmiedl (46. S. Rumanovský), Sabó, Glončák (46. Štroffek), Mettler (46. R. Kollár ml.), Gatial (46. Dravecký). Tréner: W. Poliak.

B-tím starších žiakov vyhral svoju súťaž

Rezerva našej pätnástky otočila zápas proti domácemu Sliaču a raduje sa z prvenstva II. lige skupine C. Gratulujeme! B-tím našich starších žiakov čaká ešte jeden zápas, a to v nedeľu 18. júna o 10.00 h v Podlaviciach proti Krupine.

II. LSŽ U15 – sk. C – 25. kolo – nedeľa 11.06.2023, 10.00h – Sliač

FK Slovan Kúpele Sliač – RSC Hamsik Academy B 2:5 (2:3)

Góly: 6. a 14. Krekáč – 27. Dian, 32. Tomajko, 32. Joščák, 36. Kapralov, 54. Helexa.

Zostava RSC HA U15 B: Šebo – Húska (C), Dian, Breštenský, Barla (35. Kapusta), Peťko, Šramka (50. Latinák), Kapralov (52. Moncoľ), Polievka (50. Helexa), Tomajko (35. Lukáč), Joščák. Tréner: I. Bambušek.

B-tím mladších žiakov dal Sliaču osem gólov

Rezerva našej trinástky si v Sliači schuti zastrieľala a aktuálne sa v tabuľke nachádza na 6. mieste o bod za piatou Krupinou. Sezónu zakončí v nedeľu 18. júna od 11.45 h v Podlaviciach proti Krupine.

II. LMŽ U13 – sk. C – 25. kolo – nedeľa 11.06.2023, 11.45 h – Sliač

FK Slovan Kúpele Sliač – RSC Hamsik Academy B 1:8 (1:5)

Góly: 13. Marko – 6. Snopko, 22. a 22. Čief, 26. Vohar, 30. Komora, 35. Čierny, 43. a 58. Bodnárik.

Zostava RSC HA U13 B: Mihalíček, Dzúrik, Vohar, Kaštankin, Čierny, Blazusiak, Marček (C), Makovický, Komora, Štellmach, Bodnárik, Lukáč, Čief, Snopko, Brndiar. Tréner: M. Gibala.

Ďalšie novinky