Návrat odchovanca Mateja Rosenbergera, prišiel aj brankár Adrián Slančík so skúsenosťami z najvyššej súťaže

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Návrat odchovanca Mateja Rosenbergera, prišiel aj brankár Adrián Slančík so skúsenosťami z najvyššej súťaže

Začíname s predstavovaním posíl nášho A-mužstva do sezóny 2023/2024. V RSC Hamsik Academy vítame Mateja Rosenbergera a Adriána Slančíka, ktorých ste už mohli vidieť v akcii v uplynulých prípravných zápasoch.

Matej Rosenberger je odchovancom nášho klubu. Jeho výkony v drese JUPIE Futbalová škola Mareka Hamšíka si všimli v bratislavskom Slovane, kam v lete 2017 prestúpil. V mládeži belasých pôsobil Matej do leta 2022, kedy sa presunul do druholigovej Dubnice nad Váhom. Teraz sa vrátil k nám.

„Prvý kontakt s klubom prebehol ešte na konci minulej sezóny. Pán Kóré ma oslovil, že by v klube mali o mňa záujem, že majú ambície postúpiť do druhej ligy. Ponuku som sa rozhodol prijať na základe dobrých poskytnutých podmienok a najvyšších ambícií, ktoré mňa aj tím môžu posunúť vyššie. Som rád, že môžem ako odchovanec pomôcť klubu čeliť jeho ambíciám a pokúsiť sa opäť predať. Za tých šesť rokov, odkedy som odišiel, sa klub posunul veľmi dopredu, či už stavaním Rudlovej, alebo peknými jednotnými súpravami, autobusom a hlavne podmienkami pre futbal. Viem, že sú tu plány postaviť čo najlepšiu akadémiu a rozvíjať futbalové talenty. Moje ambície v našom klube sú odovzdať sto percent a pomôcť mužstvu postúpiť do druhej ligy. Myslím si, že na ihrisku mám futbalové myslenie, a tým by som chcel aj pomôcť tímu. V nasledujúcej sezóne sa môžu fanúšikovia tešiť na atraktívny ofenzívny futbal,“ povedal po svojom návrate do nášho klubu Matej Rosenberger.

K príchodu Mateja Rosenbergera sa vyjadril aj tréner Denis Tomaškovič: „Matej je ďalší mladý, talentovaný futbalista s dobrým pohybom, od ktorého očakávame hlavne kreativitu a nečakané riešenia, hlavne v ofenzíve.“

Adrián Slančík je 23-ročný rodák zo Zvolena, ktorý chytal v slovenskej najvyššej súťaži v drese Tatrana Prešov a Pohronia. Za Dunajskú Stredu a Senicu zasiahol do troch stretnutí Slovnaft Cupu a hájil bránu aj druholigového Šamorína.

„Klub sa mi ozval prvýkrát po konci sezóny, že majú záujem, len vtedy som ešte nechcel nič riešiť a potreboval som si vydýchnuť. Potom pred začiatkom prípravy mi znovu volali a začali sme sa vážnejšie rozprávať, čo trvalo týždeň, keďže som ešte musel počkať, ako sa vyvinú rokovania s ostatnými klubmi. Potom som ale pochopil, že RSC bude pre mňa tá správna voľba. Následne som tu už ostal a som spokojný so svojim rozhodnutím,“ povedala o rokovaniach naša brankárska posila.

Adrián Slančík k nám prichádza z druholigového Pohronia, kde v minulej sezóne odchytal 15 duelov. Podmienky v RSC Hamsik Academy si pochvaľuje: „Keď som si po čase predstavil všetky plusy a mínusy ostatných ponúk a ponuky RSC, sám som sa presvedčil, že práve toto bude pre mňa tou najlepšou voľbou. Sme klub s veľkým potenciálom do budúcnosti, a to je dôležité. V klube to funguje na veľmi dobrej úrovni, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani v druhej či prvej lige. To je dobré pre mladých hráčov, aby mali predstavu, ako približne to funguje v najvyšších slovenských súťažiach.“

S akými ambíciami prichádza? „Snažím sa byť hlavne prospešný pre tím, pomôcť mu čo najviac, lebo viem, že keď sa k tomu priblížim, tak chalani mi to na ihrisku aj mimo neho oplatia tou istou mincou. Dôležité bude, aby sme s chalanmi vytvorili dobrú partiu a verím, že každý v tíme chce vyhrávať, a to chcem aj ja. Takže verím v to, že od zápasu k zápasu pôjdeme s rovnakým cieľom, a to získať čo najviac bodov,“ odpovedal Slančík.

„Adrián je na svoj vek skúsený brankár, ktorý má už odchytaných na svoj vek veľa ťažkých zápasov. Je veľmi platný aj v organizovaní mužstva počas celého zápasu,“ povedal o posile do brány tréner Denis Tomaškovič.

Ďalšie novinky