Mládež v príprave: Dorastenci sa stretli s Pohroním, mladší žiaci s Prešovom

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Mládež v príprave: Dorastenci sa stretli s Pohroním, mladší žiaci s Prešovom

Naše mládežnícke tímy odohrali počas posledného júlového víkendu ďalšie prípravné zápasy.

Devätnástka sa v sobotu 29. júla v Dolnej Ždani stretla s rovesníkmi FK Pohronie. Úvodný presný zásah strelil Samuel Šimo a o gól na 2:1 pre našich starších dorastencov sa z priameho kopu postaral Martin Ňuňuk. Našu U19 čaká generálka na súťažnú jeseň v sobotu 5. augusta v Ružomberku proti devätnástke domáceho MFK.

Ivan Štulajter, tréner RSC HA U19: „Včerajší zápas s Pohroním sme odohrali v dosť oklieštenej zostave, pretože v súčasnosti máme siedmich hráčov chorých alebo zranených. Na druhej strane, odohrali sme vyrovnaný zápas, keď sme si hlavne v prvom polčase dokázali vytvoriť niekoľko šancí, no nedarilo sa nám ich ideálne zakončiť. V druhom polčase sme pokračovali v taktickej hre, kde sme sa snažili pressingom dostať súpera pod tlak, miestami nám to vychádzalo. Dopúšťali sme sa aj nevynútených chýb, ale vzhľadom na to, že nám chýbali hráči, sme odohrali celkom vyrovnaný zápas. Pred nami je ešte posledný prípravný zápas v Ružomberku, kde by sme už chceli dať šancu tým hráčom, ktorí by perspektívne mohli nastupovať v základe. To bude pre nás meradlom, na akej úrovni sa nachádzame pred prvým majstrovským zápasom, ktorý nás čaká 12. augusta. Keď mám komplexne zhodnotiť zápas s Pohroním, tak spokojnosť s výsledkom, ale na druhej strane, nespokojnosť s množstvom nevyužitých šancí. Túto činnosť musíme určite zlepšiť.“

U19: FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 1:2

Góly RSC HA U19: Šimo, Ňuňuk.

Zostava RSC HA U19: Gočaltovský – Gatial, Martinec, Žirko, Ňuňuk – Beták, Klandúch, Gradžilo – Renko, Šimo, Kukučka.
Striedali: Fojtík, Kajsin, Tomahogh, Elischer.


Sedemnástka hrala v sobotu proti Pohroniu v Žiari nad Hronom. Jediný gól tohto prípravného stretnutia strelili domáci mladší dorastenci. Aj náš mladší dorast čaká generálka na súťažnú jeseň v sobotu 5. augusta v Ružomberku.

Adam Hroš, tréner RSC HA U17: „V prvom polčase sme boli aktívnejší ako domáci. Dokázali sme si vytvoriť tri stopercentné príležitosti na skórovanie, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. Súpera sme však nepustili do vyloženej príležitosti, dokázali nás ohroziť len zo štandardných situácií, alebo ich zakončenia dokázala zblokovať naša pozorná obrana. V druhom polčase sa hra už vyrovnala a prelínala sa z jednej strany na druhú. Taktiež ako v prvom polčase, aj v druhom sme sa dostali do situácií, z ktorých sme mohli streliť gól, ale nakoniec bol súper efektívnejší ako my a z úplného minima sa mu podarilo skórovať po zaváhaní v našej defenzíve.“

U17: FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 1:0

Zostava RSC HA U17:  Labaj – Čiliak, Beňák, Kalafut, Kabina – Lehocký, Rumanovský, Gargulák – Mlynárik, Harmata, Mettler.

Striedali: Dančo, Vanacký, Škovirha, Mišek, Belička, Kollár, Štroffek, Straka, Dorotík, Glončák, Mutniansky.


Trinástka sa v sobotu na úvod sústredenia v Bobrovci stretla s Prešovom a zvíťazila.

U13: RSC Hamsik Academy – 1. FC Tatran Prešov 5:2

Góly RSC HA U13: Zajac, Borguľa, Pavlík, Soľák, Vitouš.


Dvanástka si v sobotu v Bobrovci taktiež zmerala sily s rovesníkmi z Prešova a taktiež vyhrala.

U12: RSC Hamsik Academy – 1. FC Tatran Prešov 14:9

Ďalšie novinky