Muži v prvom domácom zápase podľahli Martinu po góle v závere

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži v prvom domácom zápase podľahli Martinu po góle v závere

Naše A-mužstvo odohralo v sobotu 19. augusta v Rakytovciach prvý domáci zápas v sezóne, keď v rámci 3. kola III. ligy Západ privítalo o 16.30 h MŠK FOMAT Martin.

Prvá šanca patrila Martinčanom, ktorí v 11. minúte vyrazili do protiútoku po ľavej strane, Peter Ďungel prihral pred bránu Jakubovi Kračmerovi, ten zakončil približne zo siedmich metrov a brankár Adrián Slančík vyrazil loptu nohou. Naše mužstvo malo prvú vážnejšiu príležitosť po tom, čo si kapitán Patrik Abrahám v 21. minúte vypýtal faul pred pokutovým územím hostí. K lopte sa postavil Matej Rosenberger, ktorý poslal loptu tesne nad brvno. Rosenberger mal na svedomí aj ďalšie ohrozenia brány hostí. V 27. minúte najprv vystrelil z približne 15-tich metrov po trávniku málo razantne do stredu brány. Krátko na to prihrával z pravej strany šestnástky spätne Marekovi Výbošťokovi, ktorý z prvej opečiatkoval ľavú tyč svätyne hostí.

Rosenberger pokračoval v útočnej aktivite a v 29. minúte ušiel po ľavom krídle, až ho tesne pred pokutovým územím skosil Tomáš Pavlík. Z následného priameho kopu Výbošťok prestrelil bránu Martina. V 37. minúte pohrozili naši hráči opäť, keď Adam Jackuliak v rýchlom protiútoku odcentroval z ľavého krídla na zadnú tyč a Rosenberger trafil brankára hostí Pavla Hažera. Vzápätí udreli Martinčania, a to zásluhou Adriána Mojžiša, ktorý vystrelil spoza šestnástky presne do ľavého horného rohu našej brány – 0:1. Vyrovnať sme mohli už v 40. minúte po Rosenbergerovej spätnej prihrávke z ľavého rohu ihriska do pokutového územia, ale strelu z prvej v podaní nášho kapitána Patrika Abraháma gólman Hažer vyrazil.

V úvode druhého polčasu tempo gólových príležitostí upadlo. V 58. minúte však Jackuliak poslal z pravej strany nebezpečný center pred bránu smerujúci na Abraháma, ktorého fauloval Daniel Cvik a hlavný arbiter Martin Švolík ukázal na biely bod. Penaltu premenil strelou do pravého dolného rohu brány hostí Rosenberger – 1:1. Naši hráči pohrozili opäť v 69. minúte, keď Rosenberger odcentroval zľava na zadnú tyč, ale Abrahám to mal v obkolesení dvoch brániacich hráčov pri hlavičke náročné.

Naše mužstvo takmer dokonalo obrat v 75. minúte po Jackuliakovom centri z pravej strany šestnástky na zadnú tyč, kam vletel zakončujúci Richard Griglak, no brankár Hažer spolu s obrancom Martinom Mlynárom pri pravej tyči zasiahli. O výsledku rozhodla situácia z 89. minúty. Martinčania mali k dispozícii štandardku a lopta sa po viacerých odrazoch dostala do pokutového územia k Matejovi Sivovi, ktorý z otočky vystrelil presne k pravej tyči našej brány – 1:2. V nadstavenom čase sme ešte mali šancu na vyrovnanie, ale striedajúci Adam Ceniga trafil zvnútra šestnástky v strede brány pripraveného Hažera. Hostia ešte mohli po nedorozumení našich hráčov zvýšiť na 1:3, ale Dominik Satina z približne 25-tich metrov netrafil opustenú bránu.

Najbližší zápas odohrá naše A-mužstvo v utorok 22. augusta od 17.00 h v rámci 2. kola Slovenského pohára na ihrisku štvrtoligových Príbeliec.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Nevyšiel nám vstup do zápasu. Do 20. minúty bol súper jednoznačne lepší, prehrával nás hlavne v strede ihriska. Potom sme na to zareagovali posunom jedného hráča a hra sa preklopila na našu stranu. Vo zvyšnom priebehu prvého polčasu sme už boli lepší, ale paradoxne sme dostali gól. My sme mali dve-tri čisté šance, ktoré musia skončiť gólom. Mali sme šancu z uhla, kde sme to mohli riešiť prihrávkou na lepšie postaveného hráča a vzápätí sme dostali gól, keď to hráč súpera trafil výborne. Cez prestávku sme si povedali, čo musíme zlepšiť, aby nám to začalo fungovať. Myslím si, že celý druhý polčas bol v našej réžii, vypracovali sme si veľa šancí. Bohužiaľ sme ich nepremenili, a ako to býva zvykom, pykali sme za to, keď si striedajúci hráč nepokryl hráča, a ten sa dobre zorientoval. Ale napriek tomu sme mali ešte jednu vyloženú šancu. Myslím si, že veľmi nešťastná prehra, ale futbal sa hrá na góly. Som nespokojný, ako aj v príprave, s hráčmi, ktorí naskakujú do zápasu. Nepomôžu nám zmeniť dej zápasu, skôr naopak. Je to teda aj o individuálnych výkonoch hráčov, ktorí naskakujú do zápasu. Musíme to zlepšiť, musia nám viac pomôcť, aby sme dokázali ten zápas zvládnuť. V pondelok na tréningu budeme analyzovať chyby a v utorok nás čaká ďalší zápas, pohárový, kde opäť dostanú príležitosť hráči, ktorí hrávajú menej, aj hráči z dorastu. Opäť môžu ukázať, že majú na to, aby dostávali väčšiu porciu minút. Snáď to zvládneme lepšie ako posledný zápas.“

Matej Rosenberger, strelec gólu RSC Hamsik Academy: „Nezachytili sme prvých pätnásť-dvadsať minút, kedy mal Martin šance. My sme si nevedeli prebrať hráčov, hlavne v strede ihriska. Cez prestávku na občerstvenie nám tréner dohovoril, a potom sme už boli lepší. Mali sme aj šance, ja som mal ten priamy kopy, Marek Výbošťok dal tyčku, boli tam aj ďalšie príležitosti, a potom z protiútoku nám dali gól. V šatni sme si dohovorili a myslím si, že ten druhý polčas bol z našej strany lepší. K ničomu sme ich nepustili, aj sme vyrovnali, mali sme ďalšie šance, ale súper dal gól v podstatne z jedinej strely a pobytu za polkou v druhom polčase. My sme boli slabo efektívni, a preto sme prehrali.“

III. liga Západ – 3. kolo – sobota 19.08.2023, 16.30 h – Rakytovce

RSC Hamsik Academy – MŠK FOMAT Martin 1:2 (0:1)

Góly: 59. Rosenberger (pen.) – 37. Mojžiš, 89. Siva. ŽK: 47. Griglak, 82. Somov – 29. Siva, 30. Pavlík. Rozhodovali: Švolík – Šandrik, Mokrý. Diváci: 215.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Netolický, Jenat, Holub, Griglak – Kliment – A. Jackuliak, Výbosťok (56. Somov), Jančo, Rosenberger (83. Ceniga) – Abrahám (C) (77. Boluwatife). Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava MŠK FOMAT Martin: Hažer – Pavlík (46. Chovanec), Cvik (72. Vojvoda), Siva, Mlynár – Ceniga, Garaj (C) (66. Todorović) – Holáň, Mojžiš (60. Satina), Ďungel (66. Gajinov) – Kračmer. Tréner: N. Gula.

Ostatné výsledky – III. liga Západ – 3. kolo

TJ Družstevník Veľké Ludince – FK Rača Bratislava 0:1

FK Podkonice – TJ Bánová 2:2

FK Beluša – OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom 1:2

ŠKF Sereď – FK Dubnica nad Váhom 3:1

AFC Nové Mesto nad Váhom – FK Slovan Duslo Šaľa 0:2

OK Častkovce – MFK Zvolen 1:2

FC Žolík Malacky – FC Slovan Galanta 0:3

Tabuľka III. ligy Západ po 3. kole

Klub
Z
V
R
P
Skóre
B
1
FK Slovan Duslo Šaľa
3 2 1 0 6:3 7
2
OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom
3 2 1 0 4:2 7
3
MŠK FOMAT Martin
3 2 0 1 8:4 6
4
FC Slovan Galanta
3 2 0 1 5:2 6
5
MFK Zvolen
2 2 0 0 4:2 6
6
ŠKF Sereď
2 1 1 0 4:2 4
7
Telovýchovná jednota JEDNOTA Bánová
2 1 1 0 3:2 4
8
FK Rača Bratislava
2 1 1 0 2:1 4
9
RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica o.z.
2 1 0 1 3:2 3
10
FC – Žolík Malacky
3 1 0 2 4:5 3
11
AFC Nové Mesto nad Váhom
3 1 0 2 2:3 3
12
OK Častkovce
3 0 2 1 3:4 2
13
FK Podkonice
2 0 1 1 3:8 1
14
FK Beluša
2 0 0 2 2:4 0
15
TJ Družstevník Veľké Ludince
2 0 0 2 2:4 0
16
FK Dubnica nad Váhom
3 0 0 3 2:9 0

FOTO: Amália Boháčová (RSC HA)

Ďalšie novinky