Muži prevýšili domáce Príbelce a postúpili do tretieho kola pohára

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži prevýšili domáce Príbelce a postúpili do tretieho kola pohára

Naše A-mužstvo nastúpilo v utorok 22. augusta o 17.00 h na stretnutie 2. kola Slovnaft Cupu na pôde štvrtoligistu TJD Príbelce.

Ešte pred úvodným výkopom sa o príhovor postaral starosta obce Príbelce Tibor Čierny, ktorý privítal náš klub a osobne aj prezidenta RSC Hamsik Academy Richarda Hamšíka.

Približne 250 divákov videlo prvý gól v 16. minúte, keď Saveliy Somov vysunul na ľavú stranu šestnástky Ivana Šteinigera, ktorý z uhla vystrelil presne povedľa brankára Petra Tučeka – 0:1.

Naše mužstvo zvýšilo na 0:2 v 30. minúte. Boluwatife David Faleye, 20-ročný Nigérijčan, dostal loptu na pravé krídlo, odkiaľ prenikol cez brániacich hráčov až hlboko do šestnástky, vystrelil, gólman domácich loptu vyrazil a z dorážky pridal svoj druhý presný zásah Šteiniger.

Krátko na to, už v 32. minúte, pridal náš tretí gól Marek Výbošťok, ktorý si v blízkosti bieleho bodu našiel odrazenú loptu a upratal ju do siete – 0:3.

Prvý polčas uzavrel gólom na 0:4 aktívny Faleye, ktorý vyrazil z pravého krídla smer brána, obišiel dvoch hráčov a ľavačkou zatočil loptu k vzdialenejšej tyči brány Príbeliec.

Naši muži pridali piaty gól v 52. minúte, keď Faleye posunul na ľavej strane loptu na hranicu šestnástky Výbošťokovi, ktorý sa krásnou strelou do vzdialenejšieho horného rohu brány Príbeliec zaradil medzi dvojgólových strelcov duelu.

Skórovať sa napokon podarilo aj domácim. V 68. minúte sa o to postaral striedajúci Patrik Kulich, ktorý dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, vylepšil si palebnú pozíciu a upratal loptu k ľavej tyči našej svätyne, čím upravil na konečných 1:5.

Naši muži tak postúpili do 3. kola Slovnaft Cupu, kde sa stretnú s víťazom duelu medzi Tatranom Čierny Balog a Podbrezovou. Najbližší zápas odohrá naše A-mužstvo v sobotu 26. augusta od 16.30 h v Bánovej, a to v rámci 4. kola III. ligy Západ.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Som spokojný s tým, ako mužstvo pristúpilo k zápasu. Odohrali sme hlavne výborný prvý polčas, kde sme boli aj veľmi efektívni. Vo výbornom svetle sa ukázali aj dvaja hráči z dorastu, konkrétne Klandúch a Kuraj, ktorí majú veľký potenciál do budúcna. Chcel by som sa poďakovať domácemu klubu za privítanie a pohostenie. Želáme Príbelciam do budúcna všetko dobré. My sa od stredy pripravujeme na ťažkého súpera, chceme byť proti Bánovej úspešní.“

Ivan Šteiniger, strelec dvoch gólov RSC Hamsik Academy: „Chceli sme určite postúpiť, aby sme si zahrali proti Podbrezke, čo sa nám podarilo. Tréner nám dal pred zápasom pokyn, že máme dať čo najskôr dva-tri góly, čo sa nám myslím podarilo. Domáci hrali dobre, ale bolo vidno, že trénujeme každý deň a oni pravdepodobne nie. Bol vidieť ten rozdiel jednej ligy. Chalanov musím pochváliť za to, že to odmakali. Nebol to vôbec ľahký zápas, lebo bolo extrémne teplo a extrémne zle sa hralo. Pred prvým gólom dostal „Sava“ loptu, otočil sa a ja som si nabehol do voľného priestoru, kde ma „Sava“ nádhernou prihrávkou vysunul. Povedal som si, že to napálim na zadnú tyč, a vyšlo to. No a druhý gólik, „Bolu“ vystrelil po individuálnej akcii, za čo ho musím pochváliť, a odo mňa sa to nejako tečovalo a padlo do brány.“

Boluwatife David Faleye, prvý gól v drese RSC Hamsik Academy: „Prišiel som z Kalnej nad Hronom, teda z rovnakej súťaže, ale myslím si, že v tomto klube sa pracuje na vyššej úrovni, je tu aj vyššia hráčska kvalita. Tím je skvelý, ako jedna veľká rodina, v šatni panuje skvelá atmosféra. Pri mojom góle sa všetko udialo veľmi rýchlo, proste som len dostal loptu a vyrazil do útoku. Chcel som si vypracovať šancu, čo sa mi podarilo a dal som svoj prvý gól v tomto drese, z čoho sa veľmi teším.“

Slovnaft Cup – 2. kolo – utorok 22.08.2023, 17.00 h – Príbelce

TJD Príbelce – RSC Hamsik Academy 1:5 (0:4)

Góly: 68. Kulich – 16. a 30. Šteiniger, 32. a 52. Výbošťok, 45. Faleye. ŽK: 80. Nilaš, 84. Matikovský. Rozhodovali: Kubica – Juhos, Dodok. Diváci: 250.

Zostava TJD Príbelce: Tuček – Kalmár (46. F. Matikovský), Bariak, Cibuľa, J. Brašeň, Kouřil (46. Petrus), Nilaš, Giertl, Santoris (C) (73. Ľ. Matikovský), Zöllei (46. Kulich), Strapek (86. Martin). Tréner: M. Gluch.

Zostava RSC Hamsik Academy: Dovec – Ceniga, Boľf (46. Túry), Jenat (C), Novak – Faleye (67. Netolický), Výbošťok (56. M. Puškár), Klandúch (82. Holub), Rosenberger (56. Kuraj) – Šteiniger, Somov. Tréner: D. Tomaškovič.

Ďalšie novinky