Sumár mládeže: Dorastenci bodovali s Dubnicou nad Váhom a natiahli šnúru bez prehry

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Dorastenci bodovali s Dubnicou nad Váhom a natiahli šnúru bez prehry

Počas predposledného októbrového víkendu odohrali mládežnícke kategórie RSC Hamsik Academy Banská Bystrica ďalšie majstrovské zápasy. Dorastenci privítali Dubnicu nad Váhom, žiaci sa stretli s Martinom a dievčatá hostili Trenčín.

Devätnástka natiahla sériu bez prehry

Naši starší dorastenci odohrali bezgólový súboj s rovesníkmi z Dubnice nad Váhom. Náš tím môže mrzieť najmä nepremenená penalta z 25. minúty. Naša devätnástka tak siedmu výhru po sebe nepridala, ale bez prehry je už deväť zápasov v rade. V tabuľke klesla na 2. miesto, kde má rovnaký počet bodov ako líder SDM Domino, zatiaľ jediný premožiteľ nášho staršieho dorastu.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „V prvom polčase sa hral futbal v strede poľa, medzi šestnástkami. Ani z jednej strany nebola vôľa ukázať na ihrisku niečo viac, čo nás veľmi mrzí. Za prvý polčas sme si vyhrať určite nezaslúžili. Naopak, v druhom polčase sa po prestávke a pár závažných slov v kabíne výkon rapídne zlepšil. Prišlo k viacerým šanciam a následne aj pokutovému kopu. Zápas sa hral prevažne ja jednu bránu, hostia sa iba bránili s desiatimi hráčmi. Nás môže mrzieť, že vypracované šance aj pokutový kop sme nepremenili, a tak zápas skončil bezgólovou remízou. Bez gólu sa vyhrať nedá, avšak nič sa nedeje, stále sa neprehralo a ideme ďalej od zápasu k zápasu. Do budúcna si treba zobrať ponaučenie, že futbal sa hrá 90 minút, a nie iba 45.“

II. LSD U19 – sk. Západ – 11. kolo – sobota 21.10.2023, 11.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FK Dubnica nad Váhom 0:0 (0:0)

ŽK: 73. Kouadri – 53. Lobotka.

Zostava RSC HA U19: Vilhan – Kuraj (83. Hanzlovič), Klandúch (C), Martinec, Ňuňuk – Kajsin (46. Beták), Kouadri, Mlkvik – Renko (59. Tomahogh), Vlkolenský (46. Diallo), Šimo.


Sedemnástka naďalej prvá

Naši mladší dorastenci zdolali Dubnicu nad Váhom, a tak sú v tejto sezóne stále nezdolaní, vďaka čomu im v tabuľke patrí 1. priečka s 2-bodovým náskokom na Komárno.

II. LMD U17 – sk. Západ – 11. kolo – sobota 21.10.2023, 13.30 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FK Dubnica nad Váhom 2:0 (0:0)

Góly: 46. a 61. Gargulák. ŽK: 66. Pastorek.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Mišek, Beňak (C), Štefan, Harmata (78. Kollár), F. Lehocký (27. Rumanovský), Gargulák (80. Kalafut), Tavačiak, Vanacký (21. Mutniansky), Kabina (76. Mettler), Belička.
Tréner: A. Hroš.


Pätnástka nestačila na Martin

Naši starší žiaci U15 prehrali na pôde MŠK FOMAT Martin, a tak sa ich víťazná séria zastavila na troch zápasoch.

Marek Hamšík, tréner RSC HA U15: „Prehra o tri góly je pre nás dosť krutá. Dokázali sme si vypracovať dostatok šancí na to, aby sme strelili góly, aj viac ako súper. Po hernej stránke ale nie som spokojný s výkonom tímu. Videl som tam veľa individuálnych chýb. Mrzí ma, že sme opäť nebodovali proti kvalitnému súperovi, ktorý má ambície byť v prvej štvorke. Ostávajú nám posledné štyri kolá do konca jesennej časti a ak chceme hrať na jar v nadstavbe s východom o majstra, tak ich musíme všetky vyhrať.“

I. LSŽ U15 – sk. Stred – 9. kolo – sobota 21.10.2023, 10.00 h – Pltníky UT

MŠK FOMAT Martin – RSC Hamsik Academy 3:0 (1:0)

Góly: 23. Švichký, 57. Paluga, 79. Barčiak. ŽK: 40. Šimko, 70. Paluga – 69. Zelina.

Zostava RSC HA U15: Cipciar – Pankov, Malček, K. Kapustík, Gereg – Filipovič, Husár (60. Ďurovec), Ch. Hamšík (C) (41. Zelina) – Holek (60. Beľa), Matejko, Masný.


Štrnástka si z Martina odniesla bod

Naši starší žiaci U14 remizovali v martinskom Športovom parku Pltníky 3:3, a tak ťahajú 5-zápasovú šnúru bez prehry.

Adrián Boháčik, tréner RSC HA U14: „Zaujímavý žiacky zápas s množstvom šancí na oboch stranách. Súper počas celého zápasu ukazoval, že s určitosťou patrí k najlepším tímom v súťaži. Z hľadiska nášho výkonu bolo vidieť prenos nacvičovaných činností z tréningu do zápasu, za čo môžeme chlapcov pochváliť. Dokázali sme plniť mnohé z vecí, ktoré sme si pred zápasom určili. Mrzia tri góly v našej sieti, musíme sa zlepšiť v defenzívnych herných činnostiach jednotlivca. Určite však po zápase prevládajú pozitíva nad negatívami.“

I. LSŽ U14 – sk. Stred – 9. kolo – sobota 21.10.2023, 12.00 h – Pltníky UT

MŠK FOMAT Martin – RSC Hamsik Academy 3:3 (1:2)

Góly: 14. Frniak, 50. Zuskin, 51. Veterník – 24. Uhrík, 32. Šiko, 53. Pušpoky.

Zostava RSC HA U14: Š. Kapustík (36. Šedík) – Mar. Kapusta, Vaculčík (C), Pavlovský, Kučerák – Bačko, Bernolák (57. Brndiar), L. Hamšík (48. Hrubý) – Kaštankin (25. Šiko), Uhrík (60. Bodnárik), Pušpoky.


Trinástka rovesníkov z Martina porazila

Spomedzi našich žiackych tímov sa rovesníkov z Martina podarilo zdolať našej U13, ktorá si tak pripísala štvrté víťazstvo v rade.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U13: „Náročný zápas proti ťažkému súperovi sme zvládli herne aj mentálne. Chlapci podali výborný výkon, tak v defenzívnej činnosti, ako aj v ofenzíve. Naša stredová formácia herne prevýšila súpera, takže väčšiu časť zápasu sme mali hru pod kontrolou. Hoci nám v závere zápasu dochádzali sily, výsledok sme si už dokázali postrážiť. Škoda, že sme viacero veľmi pekných akcií a vypracovaných šancí nedokázali dotiahnuť do gólového efektu. Mohli sme zápas výsledkovo zlomiť už skôr a nečakať takmer až do záveru stretnutia. Chlapci dnes opäť potvrdili svoju výbornú výkonnosť a zaslúžene natiahli víťaznú sériu.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 9. kolo – sobota 21.10.2023, 10.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MŠK FOMAT Martin 3:1 (1:0)

Góly: 3. Babjak, 44. Zajac, 70. Ličák – 61. Krutek.

Zostava RSC HA U13: Hiadlovský – Mondzo, Vitouš (C), Ličák, Soľák – Babjak – Zajac, Babnič, Pavlík, Vaník – L. Illés.
Náhradníci: Diško, Kavčák, Mich. Kapusta.


Dvanástka Martinčanom podľahla

Naši mladší žiaci U12 v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách prehrali s rovesníkmi z MŠK FOMAT Martin 8:11.

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 9. kolo – sobota 21.10.2023, 11.30 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MŠK FOMAT Martin 8:11 (5:5)

Góly RSC HA: Uhnák 2, Schiller 2, Barcík, Franc, Nedzbala, vlastný gól.

Zostava RSC HA U12: Konárik, Šimon, Barcík, Segeč, Majer, Šimko, Csaba, Uhnák (C), Kičin, Schiller, Hrušecký, Takáč, Matejko, Franc, Šuhajda, Ernek, Míka, Jakubovie, Nedzbala.
Tréner: P. Zlevský.


Juniorky otočili zápas s Trenčínom

Naše dievčatá WU19 si pripísali druhú výhru po sebe, keď otočili zápas so súperkami z AS Trenčín. Na svojho súpera sa tak bodovo dotiahli a v tabuľke I. ligy skupiny B sú vďaka vzájomnému zápasu na 2. mieste, pričom na prvú Žilinu strácajú 5 bodov.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Vedeli sme, že tento zápas bude fyzicky veľmi náročný, pretože viacero hráčok súpera pravidelne nastupuje za ženskú kategóriu, kde sa hrá tvrdšie. Ale práve takéto zápasy nám pomáhajú sa zlepšovať. Teší nás celkový výkon družstva, hlavne v druhom polčase. Nesmieme však dlho oslavovať, pretože už v nedeľu nás čaká líder našej skupiny MŠK Žilina.“

I. LD WU19 – sk. B – 7. kolo – nedeľa 22.10.2023, 11.00 h – MMŠ Radvaň-Kráľová UT

RSC Hamsik Academy – AS Trenčín 2:1 (1:1)

Góly: 42. Zavaterníková, 67. Ondíková – 30. Geregová.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigríniová, Krajanová, Martincová, Mesiarová – Barteková, Kislingerová, Koristeková (52. Kopecká) – Ondíková, Kozloková (72. Čiefová), Zavaterníková.


Žiačky na Trenčianky nestačili

Naše dievčatá WU15 proti rovesníčkam z AS Trenčín neskórovali, a tak sa z výhry radovali hostky.

I. LŽ WU15 – sk. B – 7. kolo – nedeľa 22.10.2023, 13.00 h – MMŠ Radvaň-Kráľová UT

RSC Hamsik Academy – AS Trenčín 0:2 (0:2)

Góly: 21. Lackovičová, 27. Chaláňová.

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Mojžišová, Knižka, Raffajová, Masariková, Fekiačová, Leitlová, Ferenčíková, Pisarovičová, Helexová, Hrušecká, Vrábľová, R. Zacharová, Spišiaková, Cmoríková (C), Polónyová, Pažická, Nina Dobríková, Natália Dobríková, Stanová, S. Zacharová, Tonhauserová.
Tréner: L. Karabin.


Sumár mládeže z predchádzajúceho víkendu nájdete tu.

Autor foto: Ivan Golembiovský (RSC HA)

Ďalšie novinky