Tréner prípravky U11 Patrik Palider: Chlapci pristupovali k zápasom aktívne a celkovo nesklamali

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Tréner prípravky U11 Patrik Palider: Chlapci pristupovali k zápasom aktívne a celkovo nesklamali

Jesennú časť v podaní našej prípravky U11 zhodnotil tréner Patrik Palider.

„Počas letnej prípravy sme zorganizovali pre chlapcov letné sústredenie v Tajove. Snažíme sa, aby si chlapci postupne zvykali aj na koncentrovanejšiu športovú prípravu, aby sme podporovali aj samostatnosť hráčov. Sústredenie dopadlo k spokojnosti a chlapci ho dobre zvládli. V závere leta sme sa zúčastnili turnaja v Kroměřiži. V náročnej konkurencii sme získali množstvo skúseností a skončili na 11. mieste. Očakávali sme o niečo lepšiu hru ale veríme, že sa budeme ďalej zlepšovať,“ začal Patrik Palider, hlavný tréner prípravky U11 a koordinátor prípraviek RSC Hamsik Academy Banská Bystrica.

„V súťaži prípraviek sme postupne odohrali sedem zápasov. Chlapci pristupovali k zápasom aktívne a celkovo nesklamali. Vyskúšali sme rôzne herné systémy. Dali sme v niektorých zápasoch všetkým príležitosť hrať, ale sme vyskúšali aj hru iba s jedným náhradníkom. Sledovali sme, aký to má dopad na intenzitu a kvalitu našej hry. Celkovo sme v zápasoch vsietili 137 gólov a inkasovali 39. Máme v našom družstve niekoľko nadpriemerných hráčov, ale aj hráčov, ktorí stagnujú. My tréneri sa snažíme všetkých podporovať kvalitným tréningom, aby ich výkonnosť rástla. Nie vždy to tak je a niektorí hráči sa nevyhli obdobiam so slabšou výkonnosťou  Celkovo sa však chlapcom venujú piati-šiesti tréneri – traja tréneri pri družstve, tréner brankárov a tréner pohybovej prípravy. Teraz v období, keď trénujeme aj v telocvični, nám vypomáha aj tréner gymnastiky. Radi by sme hráčov vychovávali komplexne a rozvíjali všetky zložky športového tréningu,“ povedal hlavný tréner k súťažnej jeseni v podaní našej prípravky U11.

Patrik Palider sa na záver pozrel aj do budúcnosti: „Družstvo sa podarilo doplniť a skvalitniť. Budeme ďalej pokračovať v tréningovej činnosti, absolvujeme zaujímavé zápasy a turnaje počas zimy. Niektoré tréningy absolvujeme v halách, ale budeme trénovať aj von, v areáli našej akadémie, kde sa už dobudovali ďalšie ihriská a na zimu sa pripravuje nafukovacia hala pre tréning mládeže. Snažíme sa čo najlepšie hráčov pripraviť do žiackej kategórie, aby k spokojnosti zvládali prvú žiacku ligu. Hráči s najlepšími hodnoteniami počas jesene – M. Harach, M. Mikloško, M. Bursa, J. Meňuš, M. Benčík. Ďakujeme za podporu rodičom a prajeme všetkým pevné zdravie a veľa chuti do ďalšieho tréningu.“

Ďalšie novinky