Dievčatá zakončili jeseň dohrávkou, vyhrali juniorky

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Dievčatá zakončili jeseň dohrávkou, vyhrali juniorky

Dievčenské kategórie zakončili jesennú časť spomedzi našich tímov ako posledné. V nedeľu 26. novembra sa predstavili v dohrávke na pôde GFC Regionálnej Akadémie.

Juniorky vyhrali najtesnejším rozdielom

Naše juniorky WU19 zakončili jeseň najtesnejším víťazstvom, keď v samom závere skórovala Martina Martincová. Prezimujú tak na 5. mieste tabuľky I. ligy skupiny B, pričom na druhý Trenčín strácajú len dva body.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Na dohrávku cestovali juniorky, z dôvodu veľkej chorobnosti, v minimálnom počte. Vedeli sme, že ak chceme udržať krok s tímami, ktoré sú v tabuľke pred nami, našou povinnosťou je vyhrať. Prvý polčas tomu aj nasvedčoval, keď sa hralo iba na polovici súperiek. Ako celú jesennú časť, keď zlyhávame v zakončení, tak aj v tomto polčase sme iba raz zakončili do priestoru brány, avšak príležitostí sme si vytvorili dostatok. V druhom polčase sme sa snažili držať loptu, ale k zakončeniu sme sa do 75. minúty nedostali. V 88. minúte sme prežili klinickú smrť po rohovom kope, kedy sa nám len so šťastím podarilo udržať čisté konto. Naopak, z následného nášho rohového kopu sme skórovali my, a to aj s prispením šťastia. Sme veľmi radi, že z Bánoviec sme zobrali tri body. Veríme, že do jarnej časti zlepšíme koncovku a začneme využívať vytvorené šance. Chceme poďakovať dievčatám, že hrali do poslednej sekundy a nevzdávali sa.“

I. LD WU19 – sk. B – dohrávka 9. kola – 26.11.2023, 11.00 h

GFC Regionálna Akadémia – RSC Hamsik Academy 0:1 (0:0)

Gól: 90. Martincová.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigriniová, Martincová, Krajanová, Kopecká, Kislingerová, Barteková, Koristeková, Zavaterníková, Ondíková, Francistyová.


Žiačky domácim podľahli, ale nesklamali

Naše žiačky WU15 síce dvakrát znížili na rozdiel jediného gólu, ale napokon domácim podľahli 4:2. Po jeseni im v tabuľke patrí 4. priečka so 4-bodovou stratou na tretí Trenčín.

Lukáš Karabin, tréner RSC HA WU15: „Zápas s Regionálnou Akadémiou začal otvorenou hrou na oboch stranách. Snažili sme sa hrať konštruktívny, kombinačný futbal, čo sa nám vo svojej podstate aj darilo. Chýbala nám však efektivita pri zakončení. Súperky v prvom polčase využili chybu pri rozohrávke, zároveň aj odpískaný pokutový kop a bolo 2:0. Následne sa individuálne presadila kapitánka Linda Cmoríkova a znížila na 2:1. V druhom polčase nás domáce nepúšťali do konštruktívnych riešení, podarilo sa im vypracovať niekoľko nebezpečných akcií a nakoniec zvýšiť na 3:1. Po tomto góle sa naše baby začali viac prejavovať v ofenzíve, čo dokazuje niekoľko rohových kopov za sebou. To vyvrcholilo ďalším presadením sa Lindy Cmoríkovej, ktorá znížila na 3:2. Do konca zápasu sme sa snažili vyrovnať, avšak tesne pred koncom využili súperky vysoké postavenie našich hráčok v obrane a zvýšili na 4:2, čím potvrdili svoje víťazstvo. Celkovo zápas hodnotím viac pozitívne ako negatívne, aj napriek výslednému skóre. Baby sa snažili hrať podľa princípov hry, ktoré máme stanovené a zároveň hrali do poslednej minúty. A práve za toto sme veľmi vďační, pretože v kategórií WU15 pracujeme na herných výkonoch a nie výsledkoch.“

I. LŽ WU15 – sk. B – dohrávka 9. kola – nedeľa 26.11.2023, 13.00 h

GFC Regionálna Akadémia – RSC Hamsik Academy 4:2 (2:1)

Góly: 19. a 79. Pavlíková, 22. Stankovičová (pen.), 57. Poluchová – 29. a 71. Cmoríková.

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Mojžišová, Raffajová, Fekiačová, Leitlová, Ferenčíková, Pisarovičová, Helexová, Hrušecká, Vrábľová, Spišiaková, Cmoríková (C), Polónyová, Pažická, Dobríková, Stanová, Masariková.

Ďalšie novinky