Tréner U12 Pavol Zlevský: U chalanov vidieť veľkú túžbu zlepšovať sa

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Tréner U12 Pavol Zlevský: U chalanov vidieť veľkú túžbu zlepšovať sa

Na naše otázky ohľadom jesennej časti, ktoré pokladáme trénerom našich mládežníckych kategórií, odpovedal aj kormidelník mladších žiakov U12 Pavol Zlevský.

V jesennej časti ste v 12-tich zápasoch získali 28 bodov za 8 výhier a 4 prehry. V tabuľke I. ligy skupiny Stred ste na 5. mieste. Spokojnosť?

Myslím, že sme spokojní, nakoľko naše družstvo veľa výhier v minulosti nedosiahlo.

V čom nastal v priebehu jesene najväčší progres?

Dostal som nový tím a sám som nevedel, do čoho idem. Veľmi ma však prekvapilo, ako chalani veľmi chceli napredovať a odmakali skutočne každý tréning, za čo im patrí veľká pochvala. Najväčší progres v našom tíme nastal v myslení hráčov – nebáť sa hrať jeden na jedného, čo je v dnešnom modernom futbale nevyhnutné.

Na čom naopak musíte do jarnej časti popracovať?

Do jarnej časti musíme popracovať na všetkom. Úplne na všetkom. Čaká nás, pomaly ale isto, prechod z futbalu 6+1 na futbal s jedenástimi hráčmi v poli, takže sa už určite chceme pripravovať na túto formu futbalu.

Čo bol z vášho pohľadu top moment jesennej časti?

Top momentov bolo viac, keď sme dokázali vyhrať so súpermi, s ktorými sa to doteraz nepodarilo.

Čo hovoríte na prístup chalanov k futbalu?

Ako som už spomínal, u chalanov vidieť veľkú túžbu zlepšovať sa, a to nás ako trénerov samozrejme teší. Verím, že im to vydrží a všetci pôjdeme spoločne za svojím cieľom hrať pekný futbal, hrať ho s láskou. Pre nás trénerov je najväčší úspech vychovať dobrých futbalistov, ale hlavne ľudí.

Aké sú plány na zimné mesiace?

Plán zimnej prípravy bude odohrať množstvo dobrých prípravných zápasov a chlapcov pripraviť na už spomínaný veľký futbal.

Na záver chcem poďakovať celému klubu RSC Hamsik Academy za výborné podmienky, ktoré nám môže závidieť nejeden klub. Veľká vďaka patrí Marekovi, ktorý nám tieto podmienky vytvoril. Všetkým prajem krásne sviatky, veľa lásky, ale hlavne zdravia, lebo keď bude zdravie, bude všetko.

Ďalšie novinky