Tréner U13 Marcel Jelenčík: Väčšina chlapcov futbalom žije a milujú ho

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Tréner U13 Marcel Jelenčík: Väčšina chlapcov futbalom žije a milujú ho

Na naše otázky po jesennej časti odpovedal aj Marcel Jelenčík, hlavný tréner mladších žiakov U13.

V jesennej časti ste v 12-tich zápasoch získali 28 bodov za 9 výhier, 1 remízu a 2 prehry. V tabuľke I. ligy skupiny Stred ste na 2. mieste o 2 body za prvým Ružomberkom. Spokojnosť?

Postavenie v tabuľke síce poteší, ale v tejto vekovej kategórii to nie je až také podstatné. Dôležitejšia je individuálna výkonnosť hráčov, zabávanie sa futbalom a budovanie pocitu zodpovednosti pri plnení si povinností.

V čom nastal v priebehu jesene najväčší progres?

Najväčší progres družstva v priebehu jesennej časti súťaže my tréneri vidíme v hernej disciplíne a v prístupe hráčov k plneniu si tréningových povinností. Väčšina chlapcov si začína uvedomovať fakt, že bez sebadisciplíny, koncentrácie a cieľavedomosti v tréningovom procese sa vo futbalovom živote ďaleko neposunú.

Na čom naopak musíte do jarnej časti popracovať?

V tréningovom procese potrebujeme neustále zvyšovať individuálnu výkonnosť hráča, a to pravidelným rozvíjaním a zdokonaľovaním herných činností jednotlivca.

Čo bol z vášho pohľadu TOP moment jesennej časti?

Za „NAJ“ moment jesennej časti považujeme výborný výkon tímu vo víťaznom zápase proti Martinu, kde väčšina chlapcov dokázala svoj vysoký futbalový potenciál.

Čo hovoríte na prístup chalanov k futbalu? Je u nich futbal na prvom mieste?

Väčšina našich chlapcov futbalom žije a milujú ho. V tomto veku je však dôležité aj svedomité plnenie si školských povinností. Tu je však väčšia zodpovednosť na pleciach rodičov, ako dokážu chlapcom efektívne nastaviť režim dňa tak, aby nedochádzalo k zanedbávaniu školy, resp. futbalu. Do tréningov chlapcov nútiť netreba, avšak pre udržanie intenzity a kvality tréningového procesu je potrebné občas hráčov individuálne usmerňovať.

S akým cieľom vstúpite do jarnej časti?

Žiadne ciele ohľadom celkového umiestnenia v súťaži si nedávame. Dôležité bude, aby sa chlapci v zápasoch futbalom bavili. Aby sa tešili na každú chvíľu, ktorú môžu stráviť so svojimi spoluhráčmi a trénermi na ihrisku, ale aj mimo neho.

Aké sú plány na zimné mesiace?

Počas zimnej prípravy potrebujeme zvýšiť „súbojovosť“ hráčov, teda hra jeden na jedného. Rovnako tak zlepšiť individuálne technické zručnosti a hernú komunikáciu medzi hráčmi. Určite sa viac zameriame aj na riešenie herných situácií v útočnej fáze, a to najmä v kvalite zakončenia.

Ďalšie novinky