Mládež v príprave: Devätnástka vyhrala oba zápasy, v generálke sa darilo aj starším žiakom

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Mládež v príprave: Devätnástka vyhrala oba zápasy, v generálke sa darilo aj starším žiakom

Predposledný februárový víkend priniesol ďalšiu porciu prípravných zápasov našich mládežníckych kategórií. V prípade dorastencov a starších žiakov to boli posledné zimné prípraváky.

U19

V piatok sa naši starší dorastenci stretli v Rudlovej s rovesníkmi zo Sparty Brno a tesne vyhrali.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „Zápas s veľmi kvalitným súperom v dobrom tempe. Na začiatku zápasu bol súper lepší na lopte, ale vytvorili sme si aj napriek tomu veľké množstvo gólových príležitostí, ktoré sme nedokázali premeniť. Po zmene strán sa obraz hry zmenil, mali sme loptu častejšie na kopačkách, ale inkasovali sme ako prví po zlej rozohrávke. Chválim mužstvo za to, že sme si dokázali vypracovať veľké množstvo príležitostí, no musíme popracovať na efektivite. Filipovi želáme skoré uzdravenie, aby nám čo najskôr pomáhal na ihrisku.“

Prípravný zápas – piatok 16.02.2024, 11.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Sparta Brno 2:1

V sobotu zas naša devätnástka vycestovala do Tatranskej Lomnice, kde porazila lídra tabuľky II. ligy Východ rozdielom triedy. Išlo o generálku na jarnú časť II. ligy Západ, ktorú naši starší dorastenci odštartujú v sobotu 24. februára o 11.00 h na pôde FK Lokomotíva Trnava.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „Generálku sme odohrali s kvalitným súperom. Keďže sa chceme porovnávať s najlepšími, musíme sa vzájomne konfrontovať. Zápas nám ukázal množstvo dobrých vecí, detailov, na ktorých pracujeme v tréningovom procese, ale našli sa aj chyby, na ktorých ešte musíme popracovať. Skóre zápasu otvoril Hreha po chybe domácej obrany a prvý polčas sme vyhrali o gól. Do druhého polčasu vstúpili lepšie domáci a vyrovnali z priameho kopu na 1:1. Následne sme v záverečnej tretine zápasu prevzali iniciatívu a odzrkadlilo sa to tromi gólmi. Postupne skórovali Mota, Vlkolenský a Kuraj. Dobrý herný výkon v zápase začiernilo ďalšie zranenie nášho dôležitého hráča. Samovi Šimovi prajeme skoré uzdravenie.“

Prípravný zápas – sobota 17.02.2024, 10.30 h – Tatranská Lomnica UT

FK Poprad – RSC Hamsik Academy 1:4 (1:1)

Góly RSC HA: Hreha, Mota, Vlkolenský, Kuraj.

Základná zostava RSC HA U19: Vilhan – Kovalčík, Blaško, Santos, Gombala – Hreha, Kajsin, Mlkvik – Kuraj, Vlkolenský, Renko.


U17

Naši mladší dorastenci v generálke na jarnú časť domácemu Popradu tesne podľahli. V sobotu 24. februára o 13.30 h ich čaká stretnutie úvodného jarného kola na ihrisku trnavskej Lokomotívy.

Igor Bambušek, tréner RSC HA U17: „Odohrali sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. Do prvého polčasu sme vstúpili prispato a súper svojou agresivitou a dôrazom v osobných súbojoch nás prinútil robiť ľahké chyby. Kazili sme jednoduché prihrávky. Prvý gól sme dostali z pokutového kopu a druhý zo štandardnej situácie. Do druhého polčasu sme už ale vstúpili oveľa aktívnejšie, na súpera sme vyvíjali oveľa väčší tlak a nepúšťali ich prakticky do ničoho. Jedine do jedného nájazdu, s ktorým si dokázal poradiť náš brankár Dančo. Gól sme v druhom polčase strelili po peknej akcii. Okrem toho sme si vytvorili ešte dostatok príležitostí, ktoré sa nám bohužiaľ nepodarilo premeniť.“

Prípravný zápas – sobota 17.02.2024 – Tatranská Lomnica UT

FK Poprad – RSC Hamsik Academy 2:1 (2:0)

Gól RSC HA: Gargulák

Základná zostava RSC HA U17: Labaj – Tavačiak, Beňak, Škovirha, Kabina – Rumanovský, Gargulák, Lehocký – Vanacký, Glončak, Mettler.
Striedali: Dančo – Čiliak, Kalafut, Štroffek, Rohár, Kollár, Belička.


U15

Naši starší žiaci U15 odohrali v sobotu v Rudlovej posledný zimný prípravný zápas, v ktorom zdolali rovesníkov z Prievidze. Na úvod jarnej časti prvoligovej nadstavbovej skupiny Stred+Východ o titul nastúpia v nedeľu 25. februára o 10.00 h v Martine.

Prípravný zápas – sobota 17.02.2024, 10.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 5:3

Góly RSC HA: K. Kapustík, Matejko, Holek, Masný, Barla.

Zostava RSC HA U15: Turic (41. Cipciar) – M. Illés, Malček (41. Husár), K. Kapustík, Gereg – Ch. Hamšík, Húska (41. Pankov), Filipovič – Holek (60. Barla), Matejko (41. Ďurovec), Masný.


U14

Naša štrnástka v generálke taktiež vyhrala nad súperom z Prievidze. Úvodný zápas jarnej časti odohrá v nedeľu 25. februára od 12.00 h v Martine.

Prípravný zápas – sobota 17.02.2024, 12.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 5:2


U13

Mladší žiaci U13 v prípravnom zápase s Prievidžanmi remizovali.

Prípravný zápas – sobota 17.02.2024, 14.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 3:3 (1:0)

Góly RSC HA: Pavlík, Zajac, Šiko.


U12

Dvanástka mala proti rovesníkom z Prievidze jasne navrch.

Prípravný zápas – sobota 17.02.2024, 16.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Baník Prievidza 26:4

Ďalšie novinky