Muži po hetriku Abraháma bodovali naplno v Martine

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Muži po hetriku Abraháma bodovali naplno v Martine

Naši muži v sobotu 16. marca bodovali naplno na ihrisku MŠK Fomat Martin. Hetrikom sa v stretnutí 18. kola III. ligy Západ zaskvel náš kapitán Patrik Abrahám.

Skóre stretnutia otvoril Abrahám v 27. minúte z penalty a v 32. minúte zvýšil na polčasových 0:2. Pokutový kop mali k dispozícii aj domáci, v 56. minúte ho premenil Rastislav Girman. V 67. minúte sa Abrahámovi podarilo skompletizovať hetrik, keď zvýšil na konečných 1:3. Na Martin sme sa tak bodovo dotiahli v tabuľke nám patrí 5. miesto. Našich mužov čaká najbližšie duel s Bánovou, ktorý začne v sobotu 23. marca o 15.30 h v Rudlovej.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Vedeli sme, že Martin sa prezentuje kombinačným futbalom. Boli sme pripravení na to, že v zápase budú úseky hry, v ktorých budeme dlhšie bez lopty, čo sa aj potvrdilo. Vedeli sme, že súper bude mať vysoko postavenú obranu, čo sme chceli využiť. To sa nám aj veľakrát podarilo, vedeli sme byť práve takto nebezpeční. Musíme popracovať na tom, aby sme boli presnejší a nestrácali ľahké lopty, lebo nás stojí veľa síl, pokiaľ ju získame späť. Dnes to bol z našej strany výborný kolektívny výkon. A čo ma teší najviac, boli sme konečne efektívni. Gratulujem Paťovi k hetriku a od pondelka sa ideme pripravovať na ďalšieho súpera.“

Patrik Abrahám, strelec hetriku: „Ťažký zápas. Tréneri nás dobre pripravili, vedeli sme, čo od súpera čakať a dôležité bolo streliť prvý gól, čo sa nám podarilo. Do polčasu sme pridali gól z rohu na 0:2. Cez polčas sme si povedali, že teraz sa ukáže sila mužstva, lebo súper mal kvalitu a dostával sa do pološancí. V druhom polčase nás podržal Slančík, pridali sme gól a ukázali bojovnosť. V tomto zápase sa ukázalo, že mužstvo je už dlhšie pokope a stále sa zlepšuje. Na mojich góloch pracuje celé mužstvo, nie je to len moja zásluha. Dal som tri, nabudúce ich môžem pripraviť. My máme radosť z bodov, to je pre nás podstatné.“

III. liga Západ – 18. kolo – sobota 16.03.2024, 14.30 h – ŠP Pltníky UT

MŠK Fomat Martin – RSC Hamsik Academy 1:3 (0:2)

Góly: 56. Girman (pen.) – 27. (pen.), 32. a 67. Abrahám. ŽK: 11. Chovanec, 74. Kračmer, 81. Siva – 58. Kapor, 72. Netolický, 73. Abrahám. Rozhodovali: Židišin – Poracký, Gregorec. Diváci: 300.

Zostava MŠK Fomat Martin: Ďuríček – Garaj, Ďungel (77. Satina), Gajinov (77. Kliuchikov), Mlynár, Chovanec (46. Girman), Cíger (46. Ceniga), Kračmer, Siva, Cvik, Ďungel (C).
Tréner: B. Rzeszoto.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Netolický, Jenat, Kapor (C), P. Hanes – Holub, Ždánsky – Krištof (84. Puškár), Jančo (90. Beran), Rosenberger (67. Somov) – Abrahám (C) (84. Krasniqi).
Tréner: D. Tomaškovič.

Foto: archív

Ďalšie novinky