A-mužstvo RSC Hamsik Academy sa v sobotu 30. marca od 15.00 h predstavilo na ihrisku dovtedy tretieho celku tabuľky FK Slovan Duslo Šaľa. Naši muži v stretnutí 20. kola III. ligy Západ bodovali naplno, pričom si udržali čisté konto.

Domáci mali ideálnu príležitosť na otvorenie skóre po tom, čo Milovana Kapora v 11. minúte v našej šestnástke zasiahla do ruky centrovaná lopta. Loptu si na biely bod postavil Tomáš Hučko, ktorý ale trafil ľavú tyč. Skóre sa napokon menilo až v 68. minúte. Brankár Šale Gregor Tóth v pokutovom území chytil malú domov, a tak malo naše mužstvo k dispozícii nepriamy kop. Patrik Abrahám posunul loptu Denisovi Jančovi, ktorý vystrelil presne k pravej tyči – 0:1. Na konečných 0:2 zvýšil v 82. minúte len po piatich minútach na ihrisku striedajúci mladík Marek Puškár, ktorý zakončil rýchly protiútok z blízkosti bieleho bodu po prihrávke Mareka Netolického z ľavého krídla. Náš tím sa tak po cennom víťazstve na ihrisku silného súpera v tabuľke posunul na 6. miesto, pričom na prvý Zvolen strácame 7 bodov. Nasledujúci zápas čaká našich mužov v sobotu 6. apríla o 16.00 h na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani proti FK Rača Bratislava.

Rastislav Kollár, asistent trénera: „Prvý polčas sme hrali proti vetru. Domáci sa snažili nás napádať viacerými hráčmi pri kopoch od brány, preto sme útoky zakladali dlhými prihrávkami, prevažne po pravom krídle, kde s obrancami súpera zvádzal hlavičkové súboje Abrahám. Súper sa snažil útočiť po krídlach a po jednom z útokov nastrelil v pokutovom území ruku Kapora. Penaltu ale strelil súper do žrde. Súperovi sme dovolili útočiť po nepresných prihrávkach a po nedotiahnutí útočných akcií na našej ľavej strane. V útočnej fáze sa k zakončeniu dostal Abrahám a Somov nastrelil práve Abraháma. Pohrozili sme aj z priamych kopov Janča. V druhom polčase sme sa nespoliehali na pomoc vetra, ale snažili sme sa optimálne striedať postupné útoky s rýchlymi. Domáci nás po prvom góle zatlačili a odvtedy sme hrali na brejky. Výborne zahrali striedajúci hráči, z ktorých Puškár poistil víťazstvo druhým gólom a v úplnom závere Hreha minul zblízka.“
 
Denis Tomaškovič, hlavný tréner: „Ja som sa zápasu nezúčastnil, keďže hneď v sobotu ráno som dostal informáciu o zhoršenom zdravotnom stave mojej sestry a musel som vycestovať do Prahy. Ďakujem hráčom a trénerom za to, že to zvládli a ukázali, aký silný je náš kolektív. A chcel by som poukázať na fakt, že vo víťaznom zápase zasiahlo do hry šesť hráčov do dvadsať rokov, čo je niečo perfektné.“

III. liga Západ – 20. kolo – sobota 30.03.2024, 15.00 h – Šaľa

FK Slovan Duslo Šaľa – RSC Hamsik Academy 0:2 (0:0)

Góly: 68. Jančo, 82. Puškár. Nepr. pen.: 12. Hučko. ŽK: 14. Hučko, 34. Rodriguez, 83. Krivošík – 44. Holub. Rozhodovali: Janček – Halíček, Kolesnáč. Diváci: 255.

Zostava FK Slovan Duslo Šaľa: G. Tóth – Hučko (C), Delov, Sedláček, Rengel, Krivošík, Kotlár, Borovský (29. Radványi), Kochan (84. F. Kukučka), Čiernik (53. M. Hudák), Rodriguez (84. Matušica).
Tréner: M. Šarmír.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Ždánsky (60. S. Hachek), Jenat, Kapor, P. Hanes – Netolický, Holub, Jančo (86. Beran) – Somov (77. Puškár), Abrahám (86. Hreha), Krištof (77. Y. Hachek).
Tréner: D. Tomaškovič (pri jeho absencii viedol mužstvo asistent R. Kollár).

Ostatné výsledky 20. kola III. ligy Západ

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom – TJ Družstevník Veľké Ludince 0:0

TJ Jednota Bánová – MŠK Fomat Martin 1:2

FC Slovan Galanta – FK Beluša 2:1

MFK Zvolen – AFC Nové Mesto nad Váhom 3:1

FC Žolík Malacky – ŠKF Sereď 1:0

FK Rača Bratislava – FK Podkonice 2:0

FK Dubnica nad Váhom – OK Častkovce 3:3

Foto: reprofoto sportnet.sme.sk

Ďalšie novinky