Muži doma porazili Raču po skvelom úvode druhého polčasu

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži doma porazili Raču po skvelom úvode druhého polčasu

Naše A-mužstvo privítalo v sobotu 6. apríla o 16.00 h na Mestskom mládežníckom štadióne súpera z bratislavskej Rače. Po výbornom vstupe do druhého polčasu a gólovej poistke v závere zvíťazilo rozdielom triedy, vďaka čomu ťahá štvorzápasovú sériu bez prehry. V posledných štyroch kolách sme získali desať bodov.

V prvom polčase sme stopercentné gólové príležitosti nevideli. V 12. minúte mal v našej šestnástke dostatok priestoru na zakončenie Dalibor Gonda, ktorému ale odrazená lopta nesadla a z prvej vystrelil veľmi nepresne. Prvú zaujímavú strelu nášho tímu sme evidovali v 24. minúte, keď Jakub Krištof vystrelili tiesnený po trávniku z pravej strany pokutového územia vedľa vzdialenejšej tyče. Krátko nato sa našim hráčom na opačnej strane ihriska podarilo zblokovať dva streleceké pokusy hostí z nádejných pozícii vo vnútri šestnástky. Hráči Rače výborne bránili a pri našich brejkoch sa stíhali vracať včas do obrany. V 38. minúte ešte pohrozil po výbornom pase Denisa Janča a dobrom prebratí lopty Krištof, lenže jeho strelu z 15 metrov zblokoval obranca hostí na roh. Stav stretnutia sa v prvom polčase nemenil.

Naše mužstvo vstúpilo do druhého polčasu výborne. Hneď v úvode sa brankár hostí Vojtech Milošovič zaskvel pri hlavičke Alexa Holuba po rohovom kope. Z následného rohu zľava v podaní Janča už ale na zadnej tyči hlavičkoval gólovo Milovan Kapor – 1:0. V 51. minúte sa Krištof dostal k lopte na pravej strane pokutového územia a vrátil ju pred bránu, kde najlepší strelec III. ligy Západ a náš kapitán Patrik Abrahám pridal svoj pätnásty gól v sezóne – 2:0. V 57. minúte mohol pridať náš tretí gól Krištof, keď ho nákopom za obranu vysunul na pravé krídlo Samuel Jenat, ale z uhla tesne minul vzdialenejšiu tyč. Ďalšiu šancu sme mali v 60. minúte, keď po Krištofovej spätnej prihrávke z pravej strany veľkého vápna zakončil Jančo, Milošovič loptu vyrazil a Patrik Hanes z dorážky minul odkrytú bránu. V 79. minúte pohrozil po Abrahámovom predĺžení hlavou striedajúci Marek Puškár, keď z ľavého krídla potiahol loptu bližšie k osi ihriska a vystrelil tesne vedľa bližšej tyče. Puškár sa ale napokon do streleckej listiny zapísal, a to už v druhom zápase po sebe. V 89. minúte po Krištofovej prihrávke strelou po trávniku z ľavej strany šestnástky zvýšil na konečných 3:0. V tabuľke nám patrí 5. miesto a na prvý MFK Zvolen strácame 5 bodov. Nasledujúci zápas čaká našich mužov v sobotu 13. apríla o 16.30 h, keď sa predstavia na ihrisku lídra tabuľky MFK Zvolen.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „V prvom polčase sme boli trošku nervózni, hlavne v kombinácii cez stred ihriska. Potom sme si cez prestávku niečo povedali, že ako by sme mohli hrať. Pomohol nám veľmi prvý gól, v podstate dva rýchle góly, potom sa už zápas dohrával. Som veľmi spokojný, lebo hráme s extrémne mladým kádrom, ktorému pomáhajú dvaja-traja starší hráči. Paťo Abrahám je najlepší strelec, za čo tiež klobúk dole. Super, že aj dnes nastúpil na pravej obrane hráč (Stanislav Hachek), ktorý len nedávno dovŕšil osemnásť rokov. Takto by sme sa chceli prezentovať aj naďalej. Do druhého polčasu sme išli s inými taktickými pokynmi. Chceli sme hrať cez iné priestory, to sa nám podarilo, aj to bolo vidieť. O tom to je, ten zápas má nejaký vývoj. V prvom polčase hral súper takisto dobre, treba uznať aj silu súpera. Do druhého polčasu sme zmenili niektoré veci, ktoré nám vyšli.“

Milovan Kapor, obranca a strelec prvého gólu RSC Hamsik Academy: „Bol to bojovný zápas. V prvom polčase sme hrali dobre, ale nevyužili sme príležitosti, ktoré sme mali. V druhom polčase sme dali hneď dva góly, to nám pomohlo. Oni nás tlačili, ale dobre sme to ubránili a ten tretí gól to upokojil. Áno, posledné zápasy hráme tak, ako by sme chceli. Chceme skončiť čo najvyššie, máme dobrú kabínu, dobré mužstvo. Tak prečo by sme nešli do každého zápasu s cieľom vyhrať? Mladí chalani hrali výborne. Mladý „Pušky“ nastúpil veľmi dobre, nielen ten gól, ale párkrát prešiel aj jeden na jedného. Stanislav hral tiež veľmi dobre. Keď budú mladí hráči takto využívať príležitosti, ktoré dostanú, tak to je ten smer, ktorým sa chceme v klube uberať. Čisté konto je vždy dobré. Teraz dobre bránime, udržali sme nulu v druhom zápase po sebe, takže dúfam, že to bude takto pokračovať.“

III. liga Západ – 21. kolo – sobota 06.04.2024, 16.00 h – MMŠ Radvaň UT, B. Bystrica

RSC Hamsik Academy – FK Rača Bratislava 3:0 (0:0)

Góly: 48. Kapor, 51. Abrahám, 89. Puškár. ŽK: 83. Puškár, 89. Slančík – 50. Sekera, 61. Sokol, 68. Hargaš, 81. Milošovič. Rozhodovali: Židišin – Maliňák, Havira. Diváci: 140.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – S. Hachek, Jenat, Kapor, Ždánsky – Holub, Netolický – Krištof (90. Kukučka), Jančo (83. Beran), P. Hanes (72. Puškár) – Abrahám (C).
Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava FK Rača Bratislava: Milošovič – Sekera (54. Füle), Balog (77. Trusina), Dujava, Kňažek – Sokol (C) (72. Lenharčík), Štefanka – Ramos (54. Kolarik), Gonda (46. Hargaš), Výbošťok – Bellás.
Tréner: M. Kadlečík.

Ostatné výsledky 21. kola III. ligy Západ

FK Podkonice – MFK Zvolen 3:3

TJ Družstevník Veľké Ludince – FK Dubnica nad Váhom 4:1

FK Beluša – ŠKF Sereď 2:4

AFC Nové Mesto nad Váhom – OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom 3:2

TJ Jednota Bánová – FC Žolík Malacky 1:1

OK Častkovce – FC Slovan Galanta 4:2

MŠK FOMAT Martin – FK Slovan Duslo Šaľa 1:1

Ďalšie novinky