Muži porazili Lehotu pod Vtáčnikom s čistým kontom, natiahli sériu bez prehry

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži porazili Lehotu pod Vtáčnikom s čistým kontom, natiahli sériu bez prehry

A-mužstvo RSC Hamsik Academy v sobotu 20. apríla privítalo na Mestskom mládežníckom štadióne v rámci 23. kola III. ligy Západ OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom. Po góloch v úvode a závere stretnutia bodovalo naplno, a sériu bez prehry tak natiahlo na šesť zápasov. Naši muži zároveň v posledných štyroch kolách nedostali ani jeden gól.

Do vedenia sme išli už v 4. minúte. Marek Puškár skvele napádal súpera, získal loptu na ľavom krídle a popri bránkovej čiare dravo prenikol až pred brankára hostí Tomáša Pipíšku, ktorého nekompromisne prekonal – 1:0. Ďalšiu šancu sme mali v 12. minúte, opäť po zisku lopty v okolí súperovej šestnástky, ale Denis Jančo v dobrej pozícii ešte hľadal pätičkou spoluhráča, neúspešne. Hostia pohrozili v 26. minúte, keď Dušan Bublák spoza šestnástky tesne minul pravú tyč. V 39. minúte zakončoval Bublák opäť, tentokrát z hranice pokutového územia a náš gólman Adrián Slančík vytiahol výborný zákrok.

V úvode druhého polčasu preveril Slančíka strelou z ľavej strany šestnástky Lukman Ayomide Mudasiru, ktorý o pár desiatok sekúnd neskôr po odrazenej lopte v stopercentnej šanci z päťky prekopol bránu. V 65. minúte zas po Jančovej štandardke z ľavej strany, keď lopta prešla až na zadnú tyč, zblízka minul bránu Saveliy Somov. V závere duelu vyšiel našim hráčom rýchly protiútok a na jeho konci spolupráca dvoch striedajúcich mladíkov. Patrik Palko prihral v pokutovom území nezištne Patrikovi Kukučkovi, ktorý z prvej k pravej tyči upravil na konečných 2:0.

Naši muži štvrtýkrát v rade neinkasovali, pričom v posledných šiestich kolách získali 14 bodov. V tabuľke nám po sobotňajších zápasoch patrí priebežná 3. priečka, a to len s tromi prehrami, čo je najmenej v súťaži. Nasledujúci zápas čaká zverencov trénera Denisa Tomaškoviča v sobotu 27. apríla o 16.30 h v Dubnici nad Váhom.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Hráči dodržali všetky taktické pokyny, ktoré dostali. Boli sme pripravení na to, že súper bude dobrý na lopte, čo sa aj potvrdilo. Držali loptu častejšie na kopačkách, ale nie v nebezpečných priestoroch. V ofenzíve sme mali byť párkrát trpezlivejší a presnejší, ale stálo proti nám veľmi kvalitné mužstvo, takže je pochopiteľné, že nás donútilo k chybám. Musím vysloviť pochvalu všetkým hráčom, ktorí nastúpili v dnešnom zápase. Vzhľadom na to, že naše mužstvo bolo v tomto zápase ešte mladšie ako inokedy, čo koniec koncov dokumentujú aj obaja strelci gólov. Treba sa potešiť z víťazstva a od pondelka sa začať pripravovať na ďalší ťažký zápas v Dubnici.“

III. liga Západ – 23. kolo – sobota 20.04.2024, 16.30 h – MMŠ Radvaň UT

RSC Hamsik Academy – OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom 2:0 (1:0)

Góly: 4. Puškár, 90. Kukučka. ŽK: 33. Beran – 74. Oršula. Rozhodovali: Valentová – Uram, Hudy. Diváci: 145.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – S. Hachek, Holub, Kapor, P. Hanes (66. Kukučka) – Krištof, Beran – A. Jackuliak, Jančo (88. Palko), Puškár (88. E. Mlynárik) –  Somov (83. Krasniqi).
Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava Lehota pod Vtáčnikom: Pipíška (C) – Pavelka, Oršula (83. Hološka), Štrbák (14. Párkaň), Halás, Mudasiru (70. Miliutin), Sibanda, Bublák (70. Januška), Stovička, Turančík, Škrteľ.
Tréner: D. Oravec.

Ďalšie novinky