Muži v šlágri s Galantou neskórovali, séria bez prehry sa skončila

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži v šlágri s Galantou neskórovali, séria bez prehry sa skončila

Naše A-mužstvo v sobotňajšom šlágri 25. kola III. ligy Západ na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani podľahlo najtesnejším rozdielom druhej Galante. Séria bez prehry sa tak zastavila na siedmich zápasoch.

Prvá zaujímavá príležitosť patrila hosťom, keď v 7. minúte zakončoval po centri z ľavej strany na zadnej tyči Davalos, ale s jeho hlavičkou si brankár Adrián Slančík poľahky poradil. V 20. minúte sa už ale Slovanu podarilo otvoriť skóre. Po kombinácii osou ihriska sa k lopte dostal osamotený Martin Repa, ktorý zvnútra šestnástky vonkajškom obstrelil Slančíka – 0:1. Skončila sa tak dlhá séria našich mužov, keď inkasovali po 517 minútach. Prvý polčas patril hráčom Galanty. Ďalšiu príležitosť mali v 36. minúte, keď sa po rohovom kope z pravej strany a nevydarenom odkope dostal k lopte v pokutovom území úplne sám Davalos, ale z prvej zakončil veľmi nepresne. V 42. minúte sa zas medzi tri tyče nezmestila strela Repu z ľavej strany veľkého vápna.

Po zmene strán už hralo naše mužstvo lepšie. Hostia sa sústredili na bránenie tesného vedenia, pričom čakali na brejkové situácie. V 50. minúte to po narážačke pred šestnástkou skúsil nádejne Marek Netolický, ale jeho strelu smerujúcu k pravej tyči napokon gólman Galanty Maxim Amrich zneškodnil. Od 65. minúty hrali hostia o desiatich, keďže po faule na Saveliyho Somova pred pokutovým územím videl druhú žltú kartu Michal Cehula. Z následného priameho kopu trafil Denis Jančo múr. V 68. minúte bol zas vylúčený tréner Slovana Eduard Pagáč, keďže v snahe zdržať naše autové vhadzovanie vošiel na ihrisko a zachytil loptu. Najväčšiu šancu v početnej prevahe si naši hráči vypracovali v 71. minúte. Po centri Mareka Puškára z pravého krídla sa k odrazenej lopte dostal Jančo, avšak z 15 metrov mu lopta nesadla ideálne a trafil brankára Amricha. Aj vo zvyšnej časti druhého polčasu mal náš tím územnú prevahu, lenže centre boli neadresné a vyloženej šance na vyrovnanie sme sa už nedočkali.

Šláger kola napokon priniesol viac kariet ako gólových príležitostí. V tabuľke nám patrí 4. miesto, pričom na prvý MFK Zvolen strácame 6 bodov. Nasledujúci zápas odohrajú zverenci trénera Denisa Tomaškoviča v nedeľu 12. mája od 17.00 h na ihrisku ŠKF Sereď.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „V prvom polčase bol súper lepší. Dokázali sa presadzovať hlavne stredom ihriska, kde sme hrali veľmi ustráchane. Zaslúžene sme prehrávali 0:1, nedokázali sme byť vôbec nebezpeční vpredu. Do druhého polčasu sme spravili zmeny, ktoré priniesli oživenie. Dokázali sme si vytvoriť tlak, ku ktorému nám pomohlo aj vylúčenie hosťujúceho hráča, no gól sme streliť nedokázali. Myslím si, že vzhľadom na druhý polčas by zápasu svedčala remíza, no keď nedáme gól, ťažko sa boduje. Zápas s veľmi dobrým súperom nám ale ukázal presne to, s čím bojujeme od začiatku sezóny a kde sa presadzujeme len veľmi ťažko. Prehry patria k športu, musíme ju akceptovať a pripraviť sa na ďalší veľmi ťažký zápas v Seredi.“

III. liga Západ – 25. kolo – sobota 04.05.2024, 17.00 h – MMŠ Radvaň UT

RSC Hamsik Academy – FC Slovan Galanta 0:1 (0:1)

Góly: 20. Repa. ŽK: 63. Netolický, 73. Puškár, 74. P. Zlevský (RT), 75. Somov, 77. Kapor, 87. Abrahám – 47. Cehula, 55. Mihálik, 79. Dibala, 89. Mečiar, 90. Amrich. ČK: 65. Cehula (po druhej ŽK), 68. E. Pagáč (tréner). Rozhodovali: Batiz – Kardelis, Gregorec. Diváci: 170.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Holub (76. Palko), Jenat, Kapor, P. Hanes (46. Somov) – Krištof, Beran (46. Puškár) – Netolický, Jančo, A. Jackuliak – Abrahám (C).
Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava FC Slovan Galanta: Amrich – Cehula, Horník (C), Mego, Mečiar – Mikeš (81. Takács), Dibala, Mihálik – Davalos (90. Nagy), Horák, Repa (67. Kočík).
Tréner: E. Pagáč.

Ostatné výsledky 25. kola III. ligy Západ

FK Slovan Duslo Šaľa – MFK Zvolen 1:2

FK Podkonice – ŠKF Sereď 1:3

FK Rača Bratislava – FC Žolík Malacky 0:0

MŠK FOMAT Martin – FK Dubnica nad Váhom 3:1

TJ Jednota Bánová – OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom 1:1

AFC Nové Mesto nad Váhom – FK Beluša 1:3

TJ Družstevník Veľké Ludince – OK Častkovce 1:0

Ďalšie novinky