Sumár mládeže: Dorastenci víťazne na nulu, darilo sa aj mladším žiakom

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Dorastenci víťazne na nulu, darilo sa aj mladším žiakom

Počas prvého májového víkendu v domácom prostredí bodovali naplno naši dorastenci aj mladší žiaci. V akcii boli aj ostatné mládežnícke kategórie.

Devätnástka zareagovala na prvú jarnú prehru víťazne

Starší dorastenci sa z prvej jarnej prehry otriasli a súpera z Karlovej Vsi porazili rozdielom triedy, keď v rozmedzí 18. a 20. minúty skóroval dvakrát Tomáš Mlkvik a v závere duelu upravil na konečných 3:0 Caio Mota Jabor. Na čele tabuľky si tak udržali 5-bodový náskok na MŠK FOMAT Martin.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „Po minulotýždňovej prehre a ukončení víťaznej šnúry sme tomuto zápasu prikladali veľkú váhu. Chceli sme vidieť, ako hráči zareagujú a ako sa z toho otrasú. Vedeli sme, že nás bude čakať fyzicky náročný zápas s behavým súperom. To sa aj potvrdilo. V teplom počasí sme mali lepší úvod a dva rýchle góly nás posadili na koňa. Do konca prvého polčasu sme mohli pridať aj ďalší, ale to sa už nepodarilo. V druhom polčase sa súper snažil tlačiť viac do útoku a nám sa otvárali priestory na rýchle brejkové situácie. V niektorých situáciách nás podržal brankár a v závere zápasu sme po jednom z brejkov pridali koncový gól na 3:0. Z výsledku sa všetci veľmi tešíme. Musím pochváliť niektorých hráčov, ktorí podali neštandardný výkon. Len takto, všetci spoločne a s jedným cieľom, sme silní a nezdolateľní. Máme pred sebou ešte pár ťažkých zápasov, do ktorých sa musíme zomknúť a podať čo najlepší herný výkon.“

II. LSD U19 – sk. Západ – 25. kolo – sobota 04.05.2024, 11.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FKM Karlova Ves Bratislava 3:0 (2:0)

Góly: 18. a 20. Mlkvik, 89. Mota. ŽK: 60. Mlkvik, 89. J. Homola (RT) – 51. Levársky, 67. Zicháček, 85. Kouřil, 90. Piaček.

Zostava RSC HA U19: Szakál – Blaško (C), S. Hachek, Santos, Y. Hachek – Hreha (62. Mota), Beták (79. Ňuňuk), Kajsin – Tonkovič (74. Klandúch), Vlkolenský (79. Kuraj), Mlkvik (62. Kukučka).

U19: výsledkyprogramtabuľka


Sedemnástka ôsmykrát v rade víťazne s čistým kontom

Mladší dorastenci neinkasovali už osem zápasov po sebe, z ktorých všetky vyhrali. V 25 zápasoch v prebiehajúcom ročníku inkasovali spolu len osem gólov. Vďaka skvelej forme im patrí prvá priečka, na ktorej majú 6-bodový náskok pred SDM Domino.

Peter Lihan, tréner RSC HA U17: „Úvod domáceho zápasu nám vyšiel veľmi dobre, keď sme po rýchlom útoku a faule hosťujúceho hráča mali výhodu pokutového kopu, ktorý sme síce na dvakrát, ale premenili. Chalani sa upokojili, no tentokrát, na rozdiel od zápasu s Interom, nám viazla kombinácia, a tak sme si pomohli nacvičenou vecou a znovu sme sa presadili po rýchlom útoku. Druhý polčas sme začali rovnako dobre ako prvý, po zisku lopty pred súperovou šestnástkou sme dali tretí gól a definitívne rozhodli zápas, ktorý sa potom pod horúcim májovým slnkom už len dohrával bez toho, aby sme súpera pustili do vážnej gólovej príležitosti.“

II. LMD U17 – sk. Západ – 25. kolo – sobota 04.05.2024, 13.30 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FKM Karlova Ves Bratislava 3:0 (2:0)

Góly: 3. F. Lehocký, 24. a 50. Glončák. Nepr. pen.: 3. F. Lehocký. ŽK: 10. Peterský.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Tavačiak (58. Vanacký), Beňak, Mišek, Belička – Rumanovský (68. Kalafut), F. Lehocký (C), Gargulák – Harmata (74. Krnáč), Glončák (54. Kabina), Rohár (54. Mettler).

U17: výsledkyprogramtabuľka


Pätnástka sa udržala na čele

Starší žiaci U15 si ešte vo sviatočnú stredu 1. mája rozdelili body s rovesníkmi zo Žiliny, a udržali sa tak na čele tabuľky nadstavbovej skupiny Stred+Východ o titul. Po troch zápasoch bez prehry majú 3-bodový náskok práve na Žilinu, ale aj tretie Košice, ktoré majú zápas k dobru.

Marek Hamšík, tréner RSC HA U15: „Z našej strany to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. Prvý bol veľmi dobrý, s peknými akciami a kombináciami. Boli sme nebezpeční, aj keď sme si vypracovali iba jednu dobrú strelu. Druhý polčas bola určite lepšia Žilina. Diktovala tempo hry, ale musím pochváliť chalanov, pretože Žilina si nedokázala vypracovať čistú šancu. V dvoch vzájomných zápasoch sme uhrali dvakrát remízu 2:2. Určite sme spokojní s výsledkom, v tabuľke sme nechali Žilinu za naším chrbtom.“

I. LSŽ U15 – NČ sk. Stred+Východ o titul – 9. kolo – streda 01.05.2024, 14.00 h – Rakytovce

RSC Hamsik Academy – MŠK Žilina 2:2 (1:2)

Góly: 35. Pavlus (vl.), 42. Ch. Hamšík (pen.) – 11. a 40. Poliaček. ŽK: 53. Pavlus, 70. Kopecký, 74. Solovic, 80. Lábaj.

Zostava RSC HA U15: Turic – M. Illés (80. Ďurovec), Malček, K. Kapustík, Gereg – Ch. Hamšík (C) (66. Husár), Húska, Pankov – Holek, A. Matejko (73. Beľa), Masný.

U15: výsledkyprogramtabuľka


Štrnástka na Žilinčanov nestačila

Starší žiaci U14 podľahli suverénnemu lídrovi tabuľky celkom jednoznačne. Skončila sa tak ich 5-zápasová séria bez prehry a klesli na 7. priečku.

I. LSŽ U14 – NČ sk. Stred+Východ o titul – 9. kolo – streda 01.05.2024, 16.00 h – Rakytovce

RSC Hamsik Academy – MŠK Žilina 0:6 (0:2)

Góly: 11. Dikoš (pen.), 34. Neveďal, 39. Ryšavý, 42. a 66. Michalovič, 53. Vallo.

Zostava RSC HA U14: Š. Kapustík – Čička (63. Mar. Kapusta), Jánošík (58. Čierny), Bernolák (44. Koštial), Bačko, Kaštankin (36. Ferreira), Kučerák (58. Brndiar), Pavlovský, Čief (63. Zlevský), Vaculčík (C), Uhrík (44. Štellmach).

U14: výsledkyprogramtabuľka


Trinástka vyhrala aj siedmy jarný zápas

Mladší žiaci U13 na jar stále nestratili ani bod a od septembra ťahajú až 15-zápasovú víťaznú šnúru. Na prvom mieste majú 4-bodový náskok na druhú Žilinu.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U13: „Keďže chlapci pristúpili k zápasu zodpovedne, otázkou bola len výška skóre. Od úvodu zápasu sme sa snažili o aktívne napádanie rozohrávky súpera, čo sa nám aj darilo. Väčšina zápasu sa preto odohrávala na súperovej polovici. Chlapci najmä v prvom polčase potešili divákov peknými kombinačnými akciami s gólovým zakončením. V druhom polčase pokračovala naša dominancia, neboli sme však, v porovnaní s prvým polčasom, tak dôslední vo finálnej fáze hry, preto súper odchádzal ešte s prijateľným výsledkom. Chalanov chválime za zodpovedný prístup k zápasu.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 21. kolo – sobota 04.05.2024, 10.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – FK Pohronie 16:0 (10:0)

Góly: 5., 8. a 39. Pavlík, 7. Soľák, 13., 22. a 40. Šiko, 14. Vaník, 16. Pušpoky, 27., 32., 61. a 65. Zajac, 31. Kavčák, 44. Babjak, 56. L. Hamšík.

Základná zostava RSC HA U13: Hiadlovský – A. Kollár, Vitouš, Ličák, Soľák – L. Hamšík, Babjak, Pavlík (C) – Vaník, Pušpoky, Šiko.
Náhradníci: Biely – Mich. Kapusta, Mondzo, Borguľa, Zajac, Kavčák.

U13: výsledkyprogramtabuľka


Dvanástka proti Pohroniu taktiež víťazne

Mladší žiaci U12 zdolali rovesníkov z FK Pohronie v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách 12:7.

Andrej Ernek, tréner RSC HA U12: „Zápas proti súperovi z FK Pohronie sme začali veľmi opatrne. Prehrávali sme osobné súboje, chlapci strácali veľké množstvo ľahkých lôpt a kombinačná hra, ktorú chceme predvádzať, sa nám vôbec nedarila. Druhý polčas chalani začali byť dôraznejší , zlepšila sa naša medzihra, no absentovali gólové šance, ktoré sme si nedokázali vypracovať individuálne ani po kombinácii. Boli sme malo kreatívni a súperovu bránu sme ohrozovali prevažne strelami z väčších vzdialeností. Chalani vedia, že ich výkon nebol dnes ideálny, no sú na seba nároční a chcú sa neustále zlepšovať a makať na svojich nedostatkoch.“

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 21. kolo – sobota 04.05.2024, 11.30 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – FK Pohronie 12:7 (6:4)

Góly RSC HA U12: Uhnák 3, Barcík 2, Kičin 2, Franc 2, Šimon, Ernek, Míka.

Zostava RSC HA U12: Konáčik, Šimon, Barcík, Segeč, Majer, Csaba, Takáč, Ernek, Jakubovie, F. Matejko, Hampek, Míka, Šuhajda, Kičin, Antič, Uhnák (C), Franc, Hrušecký.

U12: výsledkyprogramtabuľka


Juniorky odštartovali účinkovanie v nadstavbe

Dievčatá WU19 odohrali v Myjave svoj prvý zápas v nadstavbovej skupine A+B o postup na finálový turnaj o majstra. Ťahali v ňom za kratší koniec.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Na zápas proti Myjave sme sa veľmi tešili, pretože sme sa v súťaži ešte nestretli. Samozrejme sme vedeli, akým kvalitným družstvom Spartak je. Naším cieľom bola zabezpečená obrana a byť nebezpečnými z rýchlych protiútokov. Dievčatá sa snažili plniť taktické pokyny a dovolím si tvrdiť, že to bol jeden z najnáročnejších zápasov, aké kedy dievčatá odohrali. Môžu nás mrzieť nevyužité, respektíve nedotiahnuté do úspešného zakončenia rýchle útoky. Veríme, že v odvete Spartak potrápime ešte viac, keď všetky hráčky nechajú na ihrisku maximum.“

I. LD WU19 – NČ sk. A+B o postup – nedeľa 05.05.2024, 10.00 h – Myjava UT

Spartak Myjava – RSC Hamsik Academy 5:0 (2:0)

Góly: 34. a 86. Lukačovičová, 38. Letková, 62. Durcová, 70. Kissová.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigriniová, Krajanová, Mesiarová, Kopecká, Kislingerová (C), Bobčeková, Barteková, Zavaterníková, Ondíková, Kozloková (29. Arbetová).

WU19: výsledkyprogramtabuľka


Žiačky Myjavčanky potrápili

Dievčatá WU15 odohrali proti rovesníčkam z Myjavy slušný zápas, keď v ho závere zdramatizovali kontaktným gólom, ale napokon ešte raz inkasovali.

Lukáš Karabin, tréner RSC HA WU15: „Začiatok zápasu bol veľmi hektický. Bolo cítiť na našich žiačkach, že zápas proti súperkám z Myjavy im zväzuje nohy. Dlho sme sa dostávali do tempa, nedarilo sa nám podržať loptu a kombinovať. Mali sme dostatok príležitostí, ale na druhej strane, aj šťastia na našej bránkovej čiare. Mrzí nás gól z poslednej akcie zápasu. Vynikajúcim je fakt, že máme možnosť súťažnej konfrontácie s kvalitnými družstvami.“

I. LŽ WU15 – NČ sk. A+B o postup – nedeľa 05.05.2024, 12.00 h – Myjava UT

Spartak Myjava – RSC Hamsik Academy 4:2 (1:1)

Góly: 10. Bublavá, 42. a 80. Vičanová, 50. Pomajbová – 18. Pisarovičová, 79. Fekiačová. ŽK: 58. Cingelová – 79. Mojžišová.

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Stanová, Beranová, Pisarovičová, Raffajová, Šuľajová, Fekiačová (C), Dobríková, Zacharová, Knižka, Pažická, Spišiaková, Hrušecká, Balonová, Vrábľová, Mojžišová.

WU15: výsledkyprogramtabuľka


Béčko dorastu prišlo o víťaznú sériu

Béčko našich dorastencov po 6-zápasovej víťaznej sérii v Medzibrode remizovalo, a tak zaznamenalo prvú jarnú stratu bodov. Na čele tabuľky IV. ligy skupiny Stred má stále 12-bodový náskok na druhú Krupinu.

IV. LD U19 – sk. Stred – 18. kolo – nedeľa 05.05.2024, 10.00 h – Medzibrod

TJ Sokol Medzibrod – RSC Hamsik Academy B 1:1 (0:1)

Góly: 66. Lacko – 45+1. Krnáč. ŽK: 3. Burger, 22. Huťka, 52. Adame – 90. Dian.

Zostava RSC HA U19 B: Vilhan – Kuraj (61. Zelina), Kalafut (C), Čiliak, Gatial (61. Dian), Brašeň, Joščák, L. Mlynárik (46. Dorotík), Mutniansky, Tomahogh (68. Švaral), Krnáč.

U19 B: výsledkyprogramtabuľka


B-tím starších žiakov v Krupine prehral

Béčko našich starších žiakov v Krupine tesne prehralo a naďalej mu v tabuľke II. ligy skupiny C patrí 4. pozícia.

II. LSŽ U15 – sk. C – 20. kolo – nedeľa 05.05.2024, 10.00 h – Krupina

MFK Strojár Krupina – RSC Hamsik Academy B 3:2 (3:1)

Góly: 11. Faško, 15. Uhrík, 16. Schvarc – 29. Beľa, 55. Štellmach.

Zostava RSC HA U15 B: Mihalíček (66. Hanuska) – Hrubý, F. Lukáč (C), Šramka (50. Snopko), Čierny (60. Fodor), Zlevský, Šoltés, Brndiar, Štellmach (60. Vohar), Beľa, Ďurovec.

U15 B: výsledkyprogramtabuľka


B-tím mladších žiakov opäť vyhral

Rezerva našich mladších žiakov si v Krupine pripísala štvrtú výhru v rade, po ktorej sa nachádza na 4. priečke.

II. LMŽ U13 – sk. C – 20. kolo – nedeľa 05.05.2024, 11.45 h – Krupina

MFK Strojár Krupina – RSC Hamsik Academy B 0:1 (0:0)

Gól: 60. Komora.

Zostava RSC HA U13 B: Siman, Abel, Komora, T. Lukáč (C), Starosta, Droba, Ištok, Môcik, Eremiáš, Flosník, M. Medveď, Follner, M. Valent, Hudoba.

U13 B: výsledkyprogramtabuľka


Výsledky prípraviek v minulom týždni

U11: FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 7:12

U11: MŠK Novohrad Lučenec – RSC Hamsik Academy 3:16

U10: MŠK Novohrad Lučenec – RSC Hamsik Academy 7:51 (0:19, 5:10, 1:13, 1:9)

Zostava a góly RSC HA U10: Strečok, Vodrážka 1 – Dovčiak 3, Midrjak 8, Curran 3, Suja 4, Forgáč 3, Uhlík 2, Juhász 2, Maľa 2, Kobzár, Mokroš 4, Cibuľa, Juríček 1, Gibala 6, Kiedžuch 6, Bulík 1, Fazekaš 5.

U9: MŠK Novohrad Lučenec – RSC Hamsik Academy 9:28


Sumár mládeže z predchádzajúceho víkendu nájdete tu.

Ďalšie novinky