Naše dievčatá v nominácii repre WU16, juniorky remizovali s Trnavou, WU12 na turnaji v Nitre

  1. Domov
  2. Novinky
  3. Naše dievčatá v nominácii repre WU16, juniorky remizovali s Trnavou, WU12 na turnaji v Nitre

V uplynulých dňoch sa toho v živote našich dievčenských kategórií udialo viac. Potešili nominácie našich hráčok do dievčenskej reprezentácie do 16 rokov, aj medzi náhradníčky. Juniorky a žiačky čelili silným súperkám z Trnavy a kategória WU12 sa predstavila na turnaji v Nitre.

Naše mladé reprezentantky

Slovenskú dievčenskú reprezentáciu do 16 rokov čaká v termíne 12. až 20. mája UEFA Development turnaj. Do nominácie sa z RSC Hamsik Academy dostala Kristína Ďuriančiková a Sofia Ondíková. Medzi náhradníčkami máme Alexandru Selnekovičovú. Gratulujeme!


Juniorky získali prvý bod v nadstavbe

Dievčatá WU19 v stredajšej dohrávke 1. kola nadstavbovej skupiny A+B o postup na finálový turnaj o majstra remizovali bez gólov so súperkami z Trnavy. V tabuľke im patrí štvrtá priečka.

Foto: Ivan Golembiovský

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Vedeli sme, že zápas s Trnavou bude veľmi náročný, a preto sme sa na to aj pripravili. Mrzí nás, že sa musíme prispôsobiť súperom a v nadstavbovej časti sme sa zamerali výrazne na defenzívu. Z pohľadu kvality súperiek, bohužiaľ, si nemôžeme dovoliť hrať otvorenú hru zameranú na držanie lopty, ako to bolo v základnej časti. Dievčatá tento zápas odmakali a prvý bod v nadstavbovej časti je pre celý klub úspechom a odmenou.“

I. LD WU19 – NČ sk. A+B o postup – dohrávka 1. kola – streda 08.05.2024, 10.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Spartak Trnava 0:0 (0:0)

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigriniová, Krajanová, Martincová, Mesiarová (53. Lešová), Kislingerová (C), Kopecká (59. Barteková), Bobčeková, Zavaterníková, Ondíková, Kozloková (85. Arbetová).


Žiačky čelili najlepšiemu tímu v lige

Dievčatá WU15 vysoko podľahli žiačkam FC Spartak Trnava, ktoré v tejto sezóne ešte nestratili ani bod.

Foto: Ivan Golembiovský

Lukáš Karabin, tréner RSC HA WU15: „Nastúpiť proti jednému z najkvalitnejších, ak nie úplne najkvalitnejšiemu družstvu na Slovensku bola veľká skúsenosť pre dievčatá, ktoré videli, že poctivou prácou v tréningovom procese je možné hrať skvelý futbal. Aj keď výsledok skončil vysokým rozdielom, sme na dievčatá hrdí a veríme, že práve takéto zápasy nás posunú na vyššiu úroveň.“

I. LŽ WU15 – NČ sk. A+B o postup – dohrávka 1. kola – streda 08.05.2024, 12.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Spartak Trnava 0:10 (0:5)

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Stanová, Beranová, Pisarovičová, Raffajová, Šuľajová, Fekiačová (C), Dobríková, Knižka, Spišiaková, Hrušecká, Vrábľová, Mojžišová, Gyalókay, Masariková, Helexová, Ferenčíková.


WU12 na turnaji v Nitre

Naše najmladšie dievčatá WU12 sa predstavili na turnaji v Nitre. Viac povedali tréneri WU12 Babjak a Bais: „Keďže stále vieme, že najdôležitejšou je výchova hráčok, tak naše najmenšie sa zúčastnili turnaja WU12, ktorý bol sprievodnou akciou finále pohára SFZ žien v Nitre. Pre väčšinu dievčat bol tento turnaj prvou klubovou konfrontáciou. My tréneri sme radi, že všetky dievčatá sa svojej príležitosti chopili a ukázali, že si vychováme šikovné futbalistky do budúcnosti, a to sme mali jedno z najmladších družstiev na turnaji. Počas turnaja boli pre dievčatá prichystané aj zručnostné súťaže, kde uspela Sofia Zacharová a umiestnila sa v prvej trojke v slalome. Turnaj hodnotíme veľmi pozitívne, bol perfektne pripravený a ďakujeme za možnosť sa zúčastniť. Týmto chceme pozvať aj ďalšie adeptky na naše tréningy, pretože v rámci našej WU15 pracujeme už aj s najmladšími futbalistkami, ktoré sú vekom prípravkami (narodené 2013 a mladšie).“

Ďalšie novinky