Muži si s Belušou rozdelili body po bezgólovej remíze

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži si s Belušou rozdelili body po bezgólovej remíze

Naše A-mužstvo sa v sobotu 18. mája na Mestskom mládežníckom štadióne stretlo v rámci 27. kola III. ligy Západ s FK Beluša. V poslednom domácom zápase v sezóne sa skóre nemenilo ani raz.

V 5. minúte sa do zakončenia hlavou v šestnástke po centri z pravej strany od Mareka Puškára dostal Saveliy Somov, ale bránu netrafil. V 24. minúte to skúšal Somov opäť, tentokrát pravačkou spoza šestnástky, no s jeho strelou do stredu brány si gólman hostí Jozef Ciesar poľahky poradil. Podobný osud mala strela Denisa Janča z väčšej vzdialenosti v 29. minúte. Prvý polčas vyloženú šancu nepriniesol.

Po zmene strán boli ako prví celkom blízko ku gólu hostia. Po nákope z pravej strany zakončoval v 53. minúte z voleja z dobrej pozície v pokutovom území Csaba Biricz, no bránu minul. V úvode záverečnej štvrťhodiny mal zas šancu náš tím, keď po centri Adama Jackuliaka z pravého krídla zakončoval na zadnej tyči zblízka nepresne Malsor Ajeti. O pár minút neskôr sa zas Jančo dostal s loptou blízko k šestnástke, ale jeho strelu zblokoval na roh brániaci hráč Beluše. Z následného rohového kopu hlavičkoval tiesnený Milovan Kapor zblízka nad bránu.

Zápas sa odohral nielen bez korenia futbalu, ale aj bez kariet. Naši muži po ňom klesli v tabuľke na 7. miesto. Teraz ich čakajú ešte tri duely na ihriskách súperov. Ten najbližší v sobotu 25. mája o 17.00 h v Častkovciach.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Prvý polčas bol vyrovnaný, no súper si vypracoval určite o jednu-dve nebezpečnejšie situácie viacej, ale nejaká vyložená príležitosť nebola ani na jednej strane. V druhom polčase sme hrali veľmi dobre kombinačne, dokázali sme sa dobre hýbať v medzipriestoroch a boli sme nebezpeční pred bránou súpera. Vypracovali sme si dve vyložené príležitosti, no súpera sme nedokázali prekonať. Hráčom ale nemám čo vyčítať. Práve naopak, chcel by som všetkých pochváliť. Sobota bola ale veľmi šťastný deň pre celú našu akadémiu, keďže starším dorastencom sa podarilo zdolať kvalitného súpera v boji o postup. A-mužstvo čakajú ešte tri zápasy, na ktoré sa kvalitne pripravíme.“

III. liga Západ – 27. kolo – sobota 18.05.2024, 17.00 h – MMŠ Radvaň UT

RSC Hamsik Academy – FK Beluša 0:0 (0:0)

Bez kariet. Rozhodovali: Krčová – Uram, Slatárovič. Diváci: 70.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – A. Jackuliak, Jenat, Kapor (C), P. Hanes – Holub (73. Beran), Netolický – Puškár, Jančo, Ajeti – Somov (85. Kukučka).
Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava FK Beluša: Ciesar – Knižka, Štefánek, Múdry, Beňo, Holíček (C), Gašpar (73. Kopilec), Ďuriš (81. Bartoš), Hrenák (46. Biricz), Krčula, Bryndziar (73. Floriš).
Tréner: D. Kramlík.

Ostatné výsledky 27. kola III. ligy Západ

FK Podkonice – OK Častkovce 1:0

MFK Zvolen – FC Žolík Malacky 1:1

FK Rača Bratislava – OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom 4:0

MŠK FOMAT Martin – ŠKF Sereď 3:0

TJ Jednota Bánová – FC Slovan Galanta 2:0

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Dubnica nad Váhom 6:1

AFC Nové Mesto nad Váhom – TJ Družstevník Veľké Ludince 5:1

Ďalšie novinky