Muži prehrali v Častkovciach najtesnejším rozdielom

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži prehrali v Častkovciach najtesnejším rozdielom

Naše A-mužstvo sa v sobotu 25. mája v rámci 28. kola III. ligy Západ predstavilo v Častkovciach. Gól nedalo a po najtesnejšej prehre čaká na víťazstvo štyri kolá.

Prvé pološance patrili v úvodných minútach domácim. Hlavička Dominika Martišiaka vo 8. minúte dokonca skončila na brvne. Náš tím si zas v priebehu prvého polčasu vypracoval zopár streleckých pokusov, ktoré boli buď nepresné, alebo brankárovi Andrejovi Nikolasovi Kišacovi nenarobili problémy. V 39. minúte sa sprava dostal hlboko do našej šestnástky Damian Vavruš, ale krížnou strelou tesne minul vzdialenejšiu tyč. Domáci boli aktívnejší a nášho gólmana Adriána Slančíka zamestnali aj v závere prvého polčasu.

V úvode druhého polčasu si vytvoril palebnú pozíciu v pokutovom území Denis Jančo, lenže Kišac jeho prudkú strelu zneškodnil. Aj po zmene strán sa však častejšie dostávali do nebezpečných priestorov hráči Častkoviec. V 72. minúte sa im podarilo skórovať, keď sa po postupnom útoku dostal k lopte na ľavej strane šestnástky Peter Sládek, ktorý si šikovne vylepšil pozíciu a zakončil presne k bližšej tyči – 1:0. Snaha o vyrovnanie nášho mužstva v záverečných minútach bola neúspešná.

Zverenci trénera Denisa Tomaškoviča sú po sobotňajších stretnutiach v tabuľke naďalej na 7. mieste. Čakajú ich ešte dva zápasy. Ten najbližší v sobotu 1. júna vo Veľkých Ludinciach.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Remízový zápas, bez stopercentnej gólovej šance, rozhodla individuálna akcia Sládeka. Pre nás veľmi ťažká časť sezóny, keďže je pre nás veľmi náročné poskladať zostavu. Máme veľmi veľa zranení a dvanásť-trinásť hráčov ťahá celú sezónu. Posledné zápasy už berieme aj ako prípravu na novú sezónu a vidíme v nich, na čom musíme popracovať a kde musíme skvalitniť káder. Hráčom nemôžem uprieť snahu, chcenie, no to niekedy nestačí. Verím, že posledné dve kolá ešte nájdeme všetci posledné zbytky síl a budeme bodovať.“

III. liga Západ – 28. kolo – sobota 25.05.2024, 17.00 h – Častkovce

OK Častkovce – RSC Hamsik Academy 1:0 (0:0)

Gól: 72. Sládek. ŽK: 60. Majkút, 90. Martišiak – 50. Holub, 68. Abrahám, 89. Beran. Rozhodovali: Papuča – Hrenák, Vašš. Diváci: 200.

Zostava OK Častkovce: Kišac – Šebek, Laurinec (86. Lichner), Halás (C), Valo, Žákech, Wijnands, Martišiak, Sládek, Majkút (90. Tuka), Vavruš (90. Hutta).
Tréner: R. Hodál.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – A. Jackuliak, Jenat, Kapor, P. Hanes – Holub (78. Klandúch), Netolický – Krištof (63. Puškár), Jančo, Ajeti (75. Beran) – Abrahám (C).
Tréner: D. Tomaškovič.

Ostatné výsledky 28. kola III. ligy Západ

TJ Družstevník Veľké Ludince – FK Podkonice 2:0

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom – MFK Zvolen 1:2

FK Beluša – MŠK FOMAT Martin 1:1

ŠKF Sereď – TJ Jednota Bánová 1:0

FC Slovan Galanta – FK Slovan Duslo Šaľa 0:1

FK Dubnica nad Váhom – FK Rača Bratislava 0:4

FC Žolík Malacky – AFC Nové Mesto nad Váhom 5:0

Ďalšie novinky