Naše A-mužstvo posilnili ďalší traja hráči

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Naše A-mužstvo posilnili ďalší traja hráči

Po prvej a druhej vám prinášame aj tretiu časť predstavovania letných posíl, ktoré prišli do A-mužstva RSC Hamsik Academy. V klube vítame Samuela Jenata, Adama Cenigu a Jakuba Klimenta.

Samuel Jenat je 22-ročný, 192 cm vysoký stredný obranca, ktorý odohral minulú sezónu v druholigovom Trebišove a predtým si v drese Pohronia pripísal aj dva štarty v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Na margo svojho príchodu do RSC Hamsik Academy povedal: „Bol som v kontakte aj s inými klubmi, všetko som si musel premyslieť a verím, že RSC bola a bude správna voľba. Bola mi predostretá nejaká myšlienka o smerovaní a vízii klubu, tá má oslovila, a tak sa nám podarilo sa dohodnúť. Pokiaľ ide o mňa ako hráča, pred sezónou je ťažko niečo sľubovať, ale určite ja a hlavne aj my ako celé mužstvo, keďže futbal je kolektívny šport, budeme robiť všetko pre to, aby sme si výsledky aj fanúšikov pritiahli na svoju stranu. Chcem sa každým dňom zlepšovať a hlavne pomôcť klubu dosiahnuť svoj cieľ, a teda hrať o vrchné priečky tabuľky.“

Adam Ceniga má 19 rokov a do RSC Hamsik Academy prišiel zo štvrtoligovej Čadce, kde v minulej sezóne strelil 5 gólov, čím bol druhým najlepším strelcom svojho mužstva. Predtým bol súčasťou mládežníckych kategórií v českej Karvinej. „Môj prvý kontakt prebehol priamo s hlavným trénerom Denisom Tomaškovičom pár týždňov pred začiatkom prípravy. Veľmi sa mi páči celkové fungovanie klubu, podmienky sú tu naozaj nadštandardné. Osobne tu vidím veľký potenciál futbalovo rásť, aj preto som sa rozhodol, že prijmem túto ponuku. Myslím si, že som dosť pracovitý a behavý hráč, ktorý rád pracuje pre mužstvo a vždy nechá na ihrisku všetko pre víťazstvo. RSC Hamsik Academy je klub, ktorý má obrovský potenciál, najvyššie ambície a štandardy, takže aj ja sa chcem futbalovo rozvíjať. Takisto chcem zbierať skúsenosti v mužskom futbale a učiť sa od starších, skúsenejších spoluhráčov,“ vyjadril sa ohľadom príchodu do nášho klubu Adam Ceniga.

Ďalšou mladou posilou je Jakub Kliment, 20-ročný univerzál, ktorý prišiel do nášho A-mužstva z FK Inter Bratislava. „Prvý kontakt s klubom prebehol po skončení uplynulej sezóny, kedy ma oslovil pán Kóré, ktorý mi predstavil víziu klubu do budúcnosti. Ponuku som sa rozhodol prijať, pretože sa mi veľmi páčili ambície klubu a taktiež nadštandardné podmienky, v ktorých sa tu pracuje. Samozrejme, že som pozeral aj na meno klubu a verím, že má ešte obrovský potenciál posúvať sa vpred. Seba by som opísal ako bojovný typ, ktorý spraví všetko pre víťazstvo na ihrisku. Aj napriek zraneniu z konca sezóny sa snažím o čo najrýchlejší návrat na trávnik, aby som tímu mohol čím skôr pomôcť bojovať o postup. Klubu chcem odovzdať maximum a samozrejme popri tom aj individuálne napredovať,“ okomentoval svoj prestup do Banskej Bystrice Jakub Kliment.

Tréner našich mužov Denis Tomaškovič tri najnovšie predstavené posily opísal: „Samuel Jenat je veľmi dôrazný stredný obranca, ktorý vyhráva veľké množstvo hlavičkových súbojov a pomáha k dobrej organizácii celého mužstva. Adam Ceniga je veľmi dobre fyzicky pripravený hráč, ktorý bude pre nás platný svojou rýchlosťou a dynamikou. Jakub Kliment dokáže zahrať na viacerých postoch v defenzíve, má dobrú rozohrávku. V príprave neodohral kvôli zraneniu ani jeden zápas, ale tento týždeň je už v stopercentnej záťaži.“

Ďalšie novinky