Tréner mužov Tomaškovič: Ak si budeme plniť úlohy na sto percent, môže to byť úspešná sezóna

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Tréner mužov Tomaškovič: Ak si budeme plniť úlohy na sto percent, môže to byť úspešná sezóna

Sezóna III. ligy Západ 2023/2024 odštartuje pre našich mužov už v nedeľu 6. augusta. Pred derby v Podkoniciach sme vyspovedali Denisa Tomaškoviča, trénera nášho A-mužstva.

Naši muži odohrali štyri letné prípravné zápasy. V Žiari nad Hronom prehrali s druholigovým Pohroním 1:6, potom odohrali v Česku bezgólový duel s béčkom Slovácka, následne podľahli vonku druholigovému Púchovu 0:3 a na záver prípravy zdolali devätnástku Podbrezovej 3:1. „Potešil ma fakt, že sme dokázali v určitých úsekoch hrať vyrovnanú partiu s mužstvami z druhej ligy. Samozrejme, tie výsledky neboli dobré, no góly sme vždy dostávali až v druhom polčase, kedy prišlo k veľkému množstvu striedaní. Zapracovať musíme na veľa veciach, musíme sa zlepšiť v každom smere. Dostávali sme veľa gólov, takže určite sa musíme zlepšiť v organizácii hry v defenzíve, na čom každodenne pracujeme. Na druhej strane, dokázali sme si vypracovať veľké množstvo šancí, ktoré sme ale nedokázali premeniť,“ povedal na úvod o príprave tréner nášho A-mužstva Denis Tomaškovič.

Mladý, 32-ročný lodivod pripravuje na novú sezónu mužstvo, v ktorom nastalo viacero zmien. K samotnému tréningovému procesu v príprave povedal: „Letná príprava bola krátka. Objemovo sme trénovali veľa, keďže sme v utorky a štvrtky trénovali dvojfázovo. V mužstve nastala oproti minulej sezóne veľká obmena kádra, takže v tomto smere sme to mali trošku náročnejšie. Pracovali sme hlavne na princípoch hry v ofenzíve a defenzíve, aby sme mali ako mužstvo svoju tvár a boli pripravení na ťažké zápasy, ktoré nás v sezóne čakajú.“

Prvý súťažný zápas už má naše áčko za sebou, keď si v stredu 2. augusta v 1. kole Slovnaft Cupu poradilo s piatoligovým Breznom. Teraz prichádza na rad tretia liga. S akými ambíciami vstupuje náš tím do novej sezóny? „Do sezóny ideme s cieľom takým, že budeme chcieť vyhrať každý jeden zápas, na ktorý nastúpime. Určite budem vyžadovať od hráčov, aby preniesli veci z tréningového procesu do zápasov, len tak môžeme byť úspešní. A verím, že keď si hráči aj my tréneri budeme plniť svoje úlohy na sto percent, tak to môže byť pre nás úspešná sezóna,“ odpovedal Tomaškovič.

Prvý treťoligový duel čaká naše áčko už v nedeľu 6. augusta o 17.00 h. A hneď na úvod to bude derby na pôde Podkoníc. „Keďže sa jedná o derby zápas prvého kola, tak určite nás čaká veľa osobných súbojov, na čo sa musíme pripraviť. My ako realizačný tím musíme pripraviť mužstvo tak, aby sme dokázali správne reagovať na všetky situácie, ktoré v zápase nastanú, aby sme dokázali byť organizovaní počas celých 90-tich minút a aby sme boli kreatívni a nebezpeční v ofenzíve. A v neposlednom rade, potrebujeme byť efektívni. Verím, že sa nám podarí mužstvo dobre pripraviť, aby sme do súťaže vstúpili úspešne,“ povedal k blížiacemu sa derby v Podkoniciach kormidelník A-mužstva RSC Hamsik Academy.

Ďalšie novinky