Sumár mládeže: Devätnástka opäť vyhrala a je prvá, pätnástka remizovala v Žiline

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Devätnástka opäť vyhrala a je prvá, pätnástka remizovala v Žiline

Počas prvého marcového víkendu nás okrem mužov potešili najmä naši starší dorastenci, ale aj starší žiaci U15, ktorí získali bod na pôde silnej Žiliny.

Devätnástka po ďalšej výhre vedie tabuľku

Naši starší dorastenci vyhrali aj druhý zápas v jarnej časti, keď v súboji o prvú priečku tabuľky zdolali najtesnejším rozdielom bratislavský tím SDM Domino. O jediný gól stretnutia sa postaral Mário Renko.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „Zápas kola medzi prvým a druhým tímom tabuľky sľuboval kvalitný futbalový zážitok. Počasie síce nebolo ukážkové, ale mohli sme vidieť výborný zápas s dobrým tempom a nasadením z oboch strán. Z úvodu zápasu bol súper o čosi agresívnejší a pohyblivejší, s čím sme sa museli patrične vysporiadať. Následne sa hra vyrovnala. V prvom polčase sme gól nevideli a vedeli sme, že do druhého polčasu musíme niečo zmeniť a oživiť hru. Do druhého polčasu sme nastúpili s dvomi čerstvými hráčmi v krídelných priestoroch a hneď od úvodu to bolo na ihrisku vidieť a cítiť. Vytvorili sme si viacero gólových príležitostí, ktoré sme nedokázali premeniť z dôvodu dobre chytajúceho brankára hostí. Napokon, na radosť domácich sa individuálne presadil striedajúci Renko a strelou spoza pokutového územia k tyči otvoril skóre. Súper sa do ojedinelej gólovej príležitosti dostal po hrubej chybe v našej obrane, s ktorou si brankár hravo poradil a podržal náš tím. Chalanov, najmä za druhý polčas, musím pochváliť a páči sa mi, že konečne pracujeme ako jeden tím a kolektív. Na záver ešte musím pochváliť súpera za kvalitný výkon aj za slušné správanie hráčov a celej lavičky. Nech sa im darí.“

II. LSD U19 – sk. Západ – 17. kolo – sobota 02.03.2024, 11.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – SDM Domino 1:0 (0:0)

Gól: 65. Renko. ŽK: 71. Eliáš.

Zostava RSC HA U19: Szakál – S. Hachek, Blaško (C), Santos, Y. Hachek – Hreha (89. Beták), Klandúch, Kajsin (61. Mandík) – Kuraj (46. Renko), Vlkolenský (76. Kukučka), Mlkvik (46. Jabor).


Sedemnástka s prvou prehrou

Naši mladší dorastenci zaznamenali prvú prehru v sezóne až v 17. kole, keď rovesníkom z SDM Domino tesne podľahli. V úvode druhého polčasu znižoval na konečných 1:2 z penalty Ivan Gargulák. Našej sedemnástke však naďalej patrí prvé miesto.

Igor Bambušek, tréner RSC HA U17: „Domáci zápas sme začali dosť nešťastne, keď dve nešťastné minely v úvode zápasu potrestal súper vedúcim gólom. Od tejto chvíle bolo celé mužstvo v kŕči, chýbala mu ľahkosť, a tak sme viac bojovali sami so sebou ako so súperom. K tomu sa po rohu súpera a nešťastnom odraze lopty od nášho obrancu súper ľahko dostal do dvojgólového vedenia. Cez prestávku sme hráčov presviedčali, že zápas dokážu aj napriek zlému stavu zvládnuť a zároveň sme na ihrisko poslali troch nových hráčov. Do zápasu sme sa rýchlo vrátili po premenenom pokutovom kope, a hoci sme podľa vyjadrenia trénera hostí súpera „futbalovo zomleli“, ďalší gól sme nepridali a okúsili po prvýkrát trpkosť prehry.“

II. LMD U17 – sk. Západ – 17. kolo – sobota 02.03.2023, 13.30 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – SDM Domino 1:2 (0:2)

Góly: 46. Gargulák (pen.) – 3. Gajdoš, 27. Dúbravka. ŽK: 57. Glončák, 71. Kabina – 13. Pecho, 43. Gajdoš.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Mišek, Rumanovský, Beňak (C), Brašeň, Gargulák, Kollár (41. Mettler), Tavačiak (41. Harmata), Vanacký, Kabina, Belička (41. Glončák).


Pätnástka uhrala bod v Žiline

Naši starší žiaci U15 bodovali aj v druhom zápase v skupine Stred+Východ o titul, keď remizovali v Žiline. Vyšli im závery oboch polčasov. Gól do šatne strelil Jakub Holek a v závere duelu vyrovnal na konečných 2:2 z bieleho bodu Peter Filipovič.

Marek Hamšík, tréner RSC HA U15: „Proti, podľa môjho názoru, kandidátovi na majstra Slovenska v tejto kategórii sme odohrali vyrovnanú futbalovú partiu po všetkých stránkach – technickej, fyzickej aj mentálnej. Aj atmosféra na tribúne bola vypätá. Diváci a rodičia museli mať zábavu a adrenalín počas celého zápasu a musia byť pyšní na svoje deti. Som neskutočne pyšný na výkon tímu. Rastieme výkonmi každým víkendom a takéto zápasy nás posúvajú dopredu. O týždeň nás čaká ďalší kvalitný súper – FC Košice.“

I. LSŽ U15 – sk. Stred+Východ o titul – 2. kolo – sobota 02.03.2024, 10.00 h – Žilina-Strážov UT

MŠK Žilina – RSC Hamsik Academy 2:2 (1:1)

Góly: 22. Solovic, 60. Poliaček – 40+1. Holek, 77. Filipovič (pen.). ŽK: 67. Hláčik, 77. Pavlus.

Zostava RSC HA U15: Cipciar – M. Illés, Malček, K. Kapustík, Gereg – Filipovič, Húska (69. Beľa), Ch. Hamšík (C) – Holek, A. Matejko (50. Pankov), Masný.


Štrnástka ťahala za kratší koniec

Naši starší žiaci U14 v Žiline nebodovali, keď domácim podľahli celkom jednoznačne. Výsledok zmiernil dvomi gólmi Patrik Čief.

Adrián Boháčik, tréner RSC HA U14: „Hrali sme s jedným z najlepších tímov na Slovensku, takže sme vedeli, že nás nečaká nič jednoduché. Súper od úvodu dokazoval svoju kvalitu, jasne nás predčil vo všetkých herných činnostiach. Za čo však môžem chlapcov pochváliť, je bojovnosť a nezlomnosť počas celého zápasu, čo je výrazný rozdiel oproti zápasu v Martine. Do ďalších zápasov veríme, že okrem bojovnosti zlepšíme aj herný výkon a dokážeme v nadstavbovej časti konečne bodovať.“

I. LSŽ U14 – sk. Stred+Východ o titul – 2. kolo – sobota 02.03.2024, 12.00 h – Žilina-Strážov UT

MŠK Žilina – RSC Hamsik Academy 6:2 (5:0)

Góly: 3. Neveďal, 12. (pen.) a 28. Dikoš, 18. Charamza, 34. Kvasnica (pen.), 69. Michalovič – 37. a 58. Čief. ŽK: 52. L. Hamšík, 64. Pavlovský.

Zostava RSC HA U14: Š. Kapustík – Vaculčík (C), Pavlovský, Čička – Mar. Kapusta (46. Štellmach), Uhrík, Bernolák (56. Brndiar), L. Hamšík, Kučerák – Čief, Ferreira (36. Bodnárik).


Trinástka odštartovala jar víťazne

Mladší žiaci U13 v prvom jarnom zápase vyhrali nad rovesníkmi z Námestova po obrate v druhom polčase a udržali sa na priebežnej 2. priečke.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U13: „Našou aktivitou od úvodných minút prvého jarného zápasu sme sa snažili čo najskôr zlomiť odpor húževnatého súpera. Opak bol však pravdou. Hoci sme mali územnú prevahu, súperovi sa z rýchleho protiútoku podarilo skórovať a po obrovskej hrúbke v defenzívnej činnosti sme v 10. minúte prehrávali 0:2. Tento fakt značne poznamenal našu hru. Chlapci znervózneli, nedarila sa nám medzihra, nasledovalo zlé riešenie herných situácií. Polčasová prestávka nám padla vhod, tím sa potreboval upokojiť a opäť nájsť vieru vo svoje schopnosti. Druhý polčas už bol celkom v našej réžii. Dva rýchlo strelené góly nás ešte viac namotivovali a po vyrovnaní bolo jasné, že zápas dokážeme doviesť do víťazného konca. Ďalšie tri góly potvrdili našu druhopolčasovú dominanciu. Naši chlapci si za nezlomnosť a hru, najmä v druhom polčase, zaslúžia veľkú pochvalu.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 14. kolo – sobota 02.03.2024, 10.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MŠK Námestovo 5:2 (0:2)

Góly: 36. Šiko, 38. Ličák, 49. Vaník, 60. Babjak, 67. Pavlík – 5. Marlenga, 10. Čapelja. ŽK: 14. Dzwonek.

Základná zostava RSC HA U13: Hiadlovský – Soľák, Babnič, Ličák, Mondzo, Babjak, Pavlík (C), Zajac, Vaník, Pušpoky, Šiko.
Náhradníci: Biely – L. Illés, Kavčák, Mich. Kapusta, Komora, Borguľa.


Dvanástka vyhrala vysoko

Aj naši mladší žiaci U12 na úvod jarnej časti zvíťazili. V súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách vyhrali nad súperom z Námestova 26:5. V tabuľke im patrí 5. miesto.

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 14. kolo – sobota 02.03.2024, 11.30 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – MŠK Námestovo 26:5 (8:2)

Góly RSC HA U12: Uhnák 5, Šimon 4, Franc 4, Schiller 4, Barcík 3, Hampek 2, Takáč, Medveď, F. Matejko, Šuhajda.

Zostava RSC HA U12: Konárik, Šimon, Barcík, Segeč, Majer, Šimko, Csaba, Uhnák (C), Hrušecký, Takáč, Franc, Ernek, Jakubovie, Medveď, Ištok, Schiller, F. Matejko, Hampek, Míka, Šuhajda, Matula.


Juniorky v prvom jarnom zápase nebodovali

Naše dievčatá WU19 na úvod jari podľahli rovesníčkam z banskobystrickej Dukly. V tabuľke I. ligy skupiny B tak klesli na 6. miesto.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Juniorkám vstup do jarnej časti nevyšiel výsledkovo tak, ako si predstavovali. Do 15. minúty sa snažili nájsť herné tempo a odvtedy sme hrali prevažne s loptou na nohách. Mali sme aj početné gólové situácie, ktoré buď skončili na bránkovej konštrukcii, alebo ich vychytala výborne chytajúca domáca brankárka. Z ojedinelej príležitosti, rohového kopu, sme inkasovali smolný vlastný gól. V druhom polčase sme hneď od začiatku chceli vyrovnať, mali sme aj množstvo stopercentných šancí, ale naopak, na 2:0 zvyšovali súperky. Snaha našich junioriek o zmenu skóre bola viditeľná, ale v 70. minúte sme Dukle ponúkli gól na 3:0 ako na podnose našou individuálnou chybou. Aj po tejto situácií dievčatá verili, že sa im s výsledkom podarí niečo urobiť, ale to im nebolo súdené a nevyužili ani ďalšie vyložené šance aj pološance. Výsledok nás mrzí, ale za predvedenú hru sa dievčatá nemusia vôbec hanbiť. Dievčatám z Dukly k trom bodom blahoželáme a my sa už sústredíme na ďalší zápas a na splnenie predsezónneho cieľa.“

I. LD WU19 – sk. B – 11. kolo – nedeľa 03.03.2024, 11.00 h – MMŠ Radvaň-Kráľová UT

MFK Dukla Banská Bystrica – RSC Hamsik Academy 3:0 (1:0)

Góly: 26. Krajanová (vla.), 56. Lukach, 70. Gajdošíková.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigriniová (83. Arbetová), Martincová, Krajanová, Lešová, Kislingerová (C), Barteková, Bobčeková, Zavaterníková, Ondíková (87. Segečová), Kopecká (37. Kozloková).


Žiačkam sa taktiež nepodarilo skórovať

Aj dievčatá WU15 ťahali výsledkovo proti domácej Dukle v prvom jarnom kole za kratší koniec, ale udržali sa na 4. priečke.

Julián Krull, asistent trénera WU15: „Náročný zápas čakal aj na žiačky. Rotácia hráčok a využitie “hokejového“ striedania v zápasoch WU15 nám pomáha k rozvoju čo najväčšieho počtu hráčok. V zápase sa úspešne objavil transfer z tréningového procesu, a to nás teší. Hráčky ovládajú princípy našej hry a snažia sa o konštruktívny futbal, čo sa im na ich vek darí. Futbalovo nás mrzí iba menšia početnosť vytvorených gólových príležitosti.“

I. LŽ WU15 – sk. B – 11. kolo – nedeľa 03.03.202č, 13.00 h – MMŠ Radvaň-Kráľová UT

MFK Dukla Banská Bystrica – RSC Hamsik Academy 2:0 (1:0)

Góly: 20. Súkeníková, 55. Ďuranková (pen.).

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Mojžišová (C), Raffajová, Fekiačová, Leitlová, Pisarovičová, Helexová, Hrušecká, Vrábľová, Spišiaková, Dobríková, Stanová, Masariková, Zacharová, Dorotovičová, Šuľajová, Beranová, Béreš, Zelinová.


Desiatka má za sebou nabitý víkend

Naša prípravka U10 sa v sobotu v „nafukovačke“ v Rudlovej stretla s rovesníkmi z MFK Dukla Banská Bystrica a vyhrala

Prípravný zápas – U10 – sobota 02.03.2024, 16.00 h – Rudlová UT „nafukovačka“

RSC Hamsik Academy – MFK Dukla Banská Bystrica 15:6

Góly RSC HA U10: Strečok 6, Uhlík 2, Mokroš 2, Csordás, Kobzar, Juríček, Kollárik, Girdzijauskas.

Zostava RSC HA U10: Izak – Csordás, Fungáč, Juríček, Kollárik, Mokroš, Strečok, Kobzár, Mesiarik, Uhorskai, Girdzijauskas.

V nedeľu sa naša prípravka U10 predstavila na domácom turnaji v Badíne za účasti družstiev RSC HA svetlí, RSC HA tmaví, MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Ružomberok , MŠK Novohrad Lučenec a FK Železiarne Podbrezová. Tmaví obsadili tretie a svetlí štvrté miesto.

 

Hamsik Cup – U10 – nedeľa 03.03.2024 – ŠH Badín

Výsledky zápasov RSC HA svetlí:

RSC HA svetlí –  RSC HA tmaví 3:4

RSC HA svetlí –  MFK Dukla Banská Bystrica 0:1

RSC HA svetlí – MFK Ružomberok 3:4

RSC HA svetlí – MŠK Novohrad Lučenec 2:0

RSC HA svetlí – FK Železiarne Podbrezová 3:0

Zostava RSC HA svetlí: Ščepko – M. Hamšík, Forgáč, Suja, Juhász, Fazekaš, Midrjak.

Výsledky zápasov RSC HA tmaví:

RSC HA tmaví –  RSC HA svetlí 4:3

RSC HA tmaví – MFK Ružomberok 2:2

RSC HA tmaví – FK Železiarne Podbrezová 4:0

RSC HA tmaví – MFK Dukla Banská Bystrica 2:3

RSC HA tmaví – MŠK Novohrad Lučenec 2:1

Zostava RSC HA tmaví: Vodrážka – Gibala, Kiedžuch, Bulík, Dovčiak, Maľa, Curran.


Sumár mládeže z predchádzajúceho víkendu nájdete tu.

Ďalšie novinky