Sumár mládeže: Dorastenci vonku víťazne, pätnástka opäť bodovala

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Dorastenci vonku víťazne, pätnástka opäť bodovala

Počas druhého marcového víkendu bodovali naplno oba dorastenecké tímy, ktoré tak sú vo svojich súťažiach naďalej na čele tabuľky. Vyhrali aj mladší žiaci a juniorky. Starší žiaci U15 ešte v skupine o titul neprehrali.

Devätnástka s treťou výhrou v rade

Naši starší dorastenci vyhrali aj tretí jarný zápas, keď bodovali naplno na ihrisku Komárna. Skóre stretnutia otvorili v 11. minúte parádnou bombou z diaľky kapitán Adrián Blaško a na konečných 0:2 zvýšil v 62. minúte Matthias Vlkolenský. Naša devätnástka sa tak naďalej nachádza na 1. priečke II. ligy Západ, a to s 3-bodovým náskokom.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „Do dnešného zápasu sme išli s tým, že nás bude čakať náročný zápas na horúcej pôde. Špecifický zápas, čo sa týka prostredia, divákov, rozhodcov a súpera. Od úvodu zápasu sme pôsobili odhodlane a súpera sme nepúšťali do väčších šancí. Z prvých oťukávacích minút nás vytrhla neskutočná strela z vyše tridsiatich metrov od stredného obrancu Blaška, na ktorú brankár domácich nemal žiadny nárok. Následne sme zápas mali pod kontrolou a hralo sa prevažne v strede poľa medzi šestnástkami. Do druhého polčasu sme išli s cieľom nepúšťať súpera do šancí, neinkasovať a prípadne streliť ďalší gól. Tento scenár sa nám podarilo splniť do bodky. Chalanov musíme za predvedený výkon zaslúžene pochváliť. Od hráčov vyžadujeme disciplínu a aby boli stále nohami na zemi. Nepozeráme sa do ďalekej budúcnosti, ale ideme od zápasu k zápasu, od súpera k súperovi. Sústredíme sa na seba a svoj výkon. To sa snažím hráčom neustále zdôrazňovať.“

II. LSD U19 – sk. Západ – 18. kolo – nedeľa 10.03.2024, 11.00 h – TC pri obci Radava UT

KFC Komárno – RSC Hamsik Academy 0:2 (0:1)

Góly: 11. Blaško, 62. Vlkolenský. ŽK: 74. Vlkolenský.

Zostava RSC HA U19: Szakál – S. Hachek, Blaško (C), Santos (90. Gombala), Y. Hachek – Hreha (90. Mandík), Klandúch, Kajsin – Kukučka (57. Jabor), Vlkolenský (77. Beták), Renko (57. Kuraj).

U19: výsledkyprogramtabuľka


Aj sedemnástka vyhrala s čistým kontom

Na ihrisku KFC Komárno sa darilo aj našim mladším dorastencom, ktorí vyhrali najtesnejším rozdielom po góle Jakuba Glončáka z 13. minúty, a udržali sa tak na čele tabuľky, kde majú 2-bodový náskok.

Igor Bambušek, tréner RSC HA U17: „V zápase s Komárnom sme sa museli vysporiadať s dvoma faktormi. Počas týždňa sa nám rozpadla celá os družstva a po celý zápas fúkal silný vietor. V prvom polčase sa nám podarilo skórovať po peknej akcii a do konca prvého polčasu sme mali ešte minimálne jednu stopercentnú šancu, ktorú sa nám nepodarilo premeniť. Súperovi sme dovolili minimum, maximálne nás ohrozil pár nebezpečnými centrami, s ktorými si poradil náš brankár Labaj alebo obrana, ktorá fungovala v zápase veľmi slušne, až na pár chybičiek. Teší nás ale najmä fakt, že sme sa vrátili k tomu, čo nás zdobilo celú jeseň, a to ochota zabojovať jeden za druhého a za každý meter na ihrisku. Aj vďaka tomu sme nakoniec tento zápas dokázali dotiahnuť do víťazného konca.“

II. LMD U17 – sk. Západ – 18. kolo – nedeľa 10.03.2024, 13.30 h – TC pri obci Radava UT

KFC Komárno – RSC Hamsik Academy 0:1 (0:1)

Gól: 13. Glončák. ŽK: 38. Árki.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Tavačiak, Mišek, Belička – Vanacký, Mettler (75. Brašeň), Rumanovský (75. Štroffek), Gargulák (C), Kabina – Štefan (69. Mutniansky), Glončák (75. Krnáč).

U17: výsledkyprogramtabuľka


Pätnástka remizovala s Košicami

Starší žiaci U15 v domácom prostredí zmazali dvojgólové manko proti rovesníkom z Košíc, a tak sú v skupine Stred+Východ o titul naďalej bez prehry, pričom v tabuľke sa nachádzajú na 3. mieste. Z nášho tímu sa strelecky presadil Andrej Matejko a Christian Hamšík, tretí gól bol vlastný.

Marek Hamšík, tréner RSC HA U15: „Odohrali sme ďalší ťažký zápas, pretože počas celého zápasu sme súpera výsledkovo doťahovali. Ale musím vyzdvihnúť chalanov, že sa nikdy nepoložili, chceli sa vrátiť do zápasu a neprehrať. Súper využil naše chyby pri zakladaní útoku a strelil z nich dva góly. Som veľmi rád za naše dva góly po pekných akciách a dobrom doplnení do šestnástky.“

I. LSŽ U15 – NČ sk. Stred+Východ o titul – 3. kolo – sobota 09.03.2024, 11.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Košice 3:3 (1:3)

Góly: 27. A. Matejko, 53. Ch. Hamšík, 77. Saxa (vl.) – 13. a 17. Ivan, 30. Emini. ŽK: 20. M. Illés – 30. Saxa, 70. Ivan, 78. Brösztl.

Zostava RSC HA U15: Turic – M. Illés, Vaculčík, K. Kapustík, Gereg – Ch. Hamšík (C), Filipovič, Pankov (41. Husár) – Holek, A. Matejko (63. Ďurovec), Masný.

U15: výsledkyprogramtabuľka


Štrnástka súperovi z Košíc podľahla

Starší žiaci U14 sa proti štrnástke FC Košice gólov nepresadili a po štyroch inkasovaných góloch v druhom polčase prehrali celkom jednoznačne.

Adrián Boháčik, tréner RSC HA U14: „Od zápasu k zápasu je vidieť zlepšenie, avšak súper z Košíc bol počas celého zápasu lepší. Veľmi nás zrážajú individuálne chyby, ktoré súper dokáže ľahko využiť. Musíme sa čím skôr poučiť z týchto chýb a začať hrať zodpovednejšie. Tento tím má určite kvalitu na to, aby podával lepšie výkony.“

I. LSŽ U14 – NČ sk. Stred+Východ o titul – 3. kolo – sobota 09.03.2024, 13.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – FC Košice 0:4 (0:0)

Góly: 44. Spišák, 57. Sopko, 63. Sásfai, 69. Človečko. ŽK: 67. Uhrík, 70. Hrubý – 44. Spišák.

Zostava RSC HA U14: Š. Kapustík (51. Šedík) – Štellmach (51. Hrubý), Pavlovský, Čička, Mar. Kapusta (57. Brndiar) – Kučerák, Bernolák, Uhrík – Jánošík, Bodnárik (45. Kaštankin), Ferreira (51. Zlevský).

U14: výsledkyprogramtabuľka


Trinástka po výhre vonku na prvom mieste

Mladší žiaci U13 sa posunuli na prvú priečku skupiny Stred, keď vonku zdolali rovesníkov z Kysuckého Nového Mesta. Skóre stretnutia otváral David Vanik a dvakrát skóroval Lucas Hamšík. Naša trinástka má na čele tabuľky náskok jedného bodu.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U13: „Náročný zápas proti súperovi, ktorý vsadil na tvrdosť a dôraz v osobných súbojoch, sme zvládli herne aj mentálne. Chlapci podali veľmi dobrý výkon, tak v defenzívnej, ako aj ofenzívnej činnosti. Naša stredová formácia herne prevýšila súpera, takže väčšiu časť zápasu sme mali hru pod kontrolou. Hoci sa nám v prvom polčase nepodarilo skórovať, všetko sme si vynahradili v druhom polčase. Hneď v jeho úvode sme gólovo otvorili skóre zápasu, neskôr sme pridali ďalšie dva góly, a zápas tak dostali pod našu kontrolu. V zápase súper z ojedinelej strely len kozmeticky upravil výsledok zápasu. Chlapci dnes opäť potvrdili svoju výbornú výkonnosť a zaslúžene sa tešili z víťazstva. Mrzia nás však viaceré zranenia našich hráčov, ktorí doplatili na prehnanú agresivitu súpera.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 15. kolo – nedeľa 10.03.2024, 10.00 h – Kysucké Nové Mesto UT

MŠK Kysucké Nové Mesto – RSC Hamsik Academy 1:3 (0:0)

Góly: 69. Kullaa – 36. Vanik, 44. a 62. L. Hamšík. ŽK: 42. Baitoukou, 50. Krempaský – 52. L. Illés.

Základná zostava RSC HA U13: Siman – Mondzo, Zajac, Ličák, L. Illés – L. Hamšík, Babjak, Pavlík (C) – Šiko, Pušpoky, Vanik.
Náhradníci: Diško, Soľák, Kavčák, Mich. Kapusta, Borguľa.

U13: výsledkyprogramtabuľka


V Kysuckom Novom Meste vyhrala aj dvanástka

Aj naši mladší žiaci U12 v Kysuckom Novom Meste bodovali naplno, keď v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách vyhrali 19:5 z nášho pohľadu.

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 15. kolo – nedeľa 10.03.2024, 11.30 h – Kysucké Nové Mesto UT

MŠK Kysucké Nové Mesto – RSC Hamsik Academy 5:19 (3:14)

Góly RSC HA U12: Šimon 4, Schiller 4, Uhnák 3, Franc 2, Ernek 2, Barcík, Jakubovie, Hampek, Kičin.

Zostava RSC HA U12: Hrušecký, Šimon, Barcík, Segeč, Majer, Šimko, Csaba, Uhnák (C), Takáč, Franc, Ernek, Jakubovie, Schiller, F. Matejko, Hampek, Šuhajda, Matula, Kičin.

U12: výsledkyprogramtabuľka


Juniorky s prvou jarnou výhrou

Naše dievčatá WU19 si pripísali prvé jarné víťazstvo, keď po góloch Nely Zavaterníkovej a Sofie Ondíkovej zdolali súperky z Martina. V tabuľke I. ligy skupiny B sa posunuli na 4. miesto, práve pred Martinčanky.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Do zápasu sme vstúpili aktívne a chceli sme čím skôr otvoriť skóre, čo sa podarilo až v 18. minúte. Dlho sme sa však netešili, lebo už v 24. minúte Martinčanky vyrovnali. V zápase sme opäť nevyužili množstvo šancí, ale gól v 70. minúte nás priblížil k trom bodom. Sme spokojní s výkonom družstva, ale potrebujeme byť efektívnejší v zakončení.“

I. LD WU19 – sk. B – 12. kolo – nedeľa 10.03.2024, 11.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – MŠK Fomat Martin 2:1 (1:1)

Góly: 18. Zavaterníková, 70. Ondíková – 24. Ďanovská. ŽK: 37. Kováčiková.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigríniová (65. Segečová), Krajanová, Martincová, Mesiarová (53. Lešová) – Bobčeková, Kislingerová, Barteková – Ondíková, Kozloková (45. Kopecká), Zavaterníková.

WU19: výsledkyprogramtabuľka


Žiačky ťahali za kratší koniec

Dievčatá WU15 na rovesníčky z MŠK Fomat Martin nestačili. V tabuľke im patrí 5. pozícia.

Julián Krull, asistent trénera RSC HA WU15: „Žiačky v značne oslabenom zložení nastúpili proti výborným hráčkam z Martina. Vedeli sme, že to bude náročný zápas, ale dievčatá predviedli vynikajúci výkon. Samozrejme, musíme uznať kvalitu súperiek, ale poctivým výkonom sme s nimi držali krok.“

I. LŽ WU15 – sk. B – 12. kolo – nedeľa 10.03.2024, 13.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – MŠK Fomat Martin 0:4 (0:1)

Góly: 16. Karcolová, 53. Bíziková, 61. Pálešová, 67. Štefanidesová.

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Mojžišová, Raffajová, Fekiačová (C), Leitlová, Pisarovičová, Helexová, hrušecká, Vrábľová, Spišiaková, Dobríková, Stanová, Masariková, Zacharová, Dorotovičová, Šuľajová, Beranová, Béreš, Zelinová, Szénásiová, Gyalókay.

WU15: výsledkyprogramtabuľka


Jedenástka hrala prípravné zápasy

Naša prípravka U11 má za sebou ďalšie prípravné zápasy. Darilo sa jej na miniturnaji v Nitre aj na triangli v Rudlovej.

Miniturnaj štyroch družstiev v Nitre

FK Nitra svetlí – RSC HA 0:8

Slovan Levice – RSC HA 0:4

FK Nitra tmaví – RSC HA 3:2

Finále: FK Nitra tmaví – RSC HA 2:6

Góly RSC HA U11: Harach 6, Bursa 6, Keller 3, Sásik, Bohuš, Mikloško, Šimočko, vlastný gól.

Triangel – Rudlová UT

RSC HA – Tatran Prešov 4:3

RSC HA – Podbrezová 7:2

Tatran Prešov – Podbrezová 6:1

Góly RSC HA: Harach 6, Bohuš 2, Balaž, M. Hamšik, Sásik.


Sumár mládeže z predchádzajúceho víkendu nájdete tu.

Ďalšie novinky