Muži doma remizovali s Bánovou

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži doma remizovali s Bánovou

Naše A-mužstvo hostilo v sobotu 23. marca od 15.30 h na umelej tráve v Rudlovej v rámci 19. kola III. ligy Západ súpera z Bánovej.

Do vedenia sme mohli ísť po dvadsiatich minútach, keď po centri Denisa Janča z pravého krídla zakončoval zblízka Abrahám, ale brankár Bánovej Peter Kosa ho výborne vychytal. Krátko nato pohrozili hostia zásluhou Bojana Gluvića, ktorý vypálil prudko z ľavého rohu šestnástky, no Adrián Slančík predviedol spoľahlivý zákrok. O pár desiatok sekúnd neskôr zas potiahol loptu pred pokutové územie na opačnej strane Jančo, ktorý len tesne minul ľavú tyč. Po polhodine hry po Jančovom rohu z ľavej strany hlavičkoval v päťke nad bránu Milovan Kapor. Hostia sa ujali vedenia v závere prvého polčasu zásluhou Petra Jasenovského, ktorý si nabehol za našu obranu na výborný pas Branislava Ďuranu a po trávniku prekonal Slančíka – 0:1.

V úvode druhého polčasu mohol vyrovnať Abrahám, keď si v šestnástke šikovne obhodil brániaceho hráča súpera, ktorého však následne trafil. Napokon sme získali aspoň bod. Ako pri výhre v Martine, aj teraz skóroval spomedzi našich hráčov len kapitán Patrik Abrahám, a to v 69. minúte z bieleho bodu strelou k pravej tyči. Penaltu sme mali k dispozícii po faule Šimona Káčera na Patrika Hanesa na pravej strane šestnástky. Abrahám so 14 gólmi aktuálne vedie tabuľku strelcov III. ligy Západ. Nášmu A-tímu patrí v tabuľke 7. priečka. Nasledujúci zápas čaká zverencov trénera Denisa Tomaškoviča v sobotu 30. marca o 15.00 h na ihrisku Šale.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Myslím si, že tie domáce zápasy sú stále o tom istom. Na to, že každý súper v lige je kvalitný, si vždy vieme vytvoriť veľa šancí, no trápime sa doma v koncovke. Aj dnes sme mali päť-šesť vyložených šancí, no bohužiaľ, nevyužili sme ich. Nezostáva nám nič iné, iba len ďalej na tom pracovať v tréningovom procese. Ja verím, že aj doma začneme strieľať góly. Musím ale pochváliť celé mužstvo za to, že sme všetci išli za víťazstvom do poslednej minúty. Veľmi ma teší, že do dnešného zápasu nastúpili dvaja hráči, ktorí sú vekom ešte dorastenci a podali výborný výkon. Toto je cesta, ktorou chceme ísť. Myslím si, že dnes chlapci dokázali, že si šancu zaslúžia.“

III. liga Západ – 19. kolo – sobota 23.03.2024, 15.30 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy – TJ Jednota Bánová 1:1 (0:1)

Góly: 69. Rosenberger (pen.) – 43. Jasenovský. ŽK: 39. P. Hanes, 78. Netolický, 81. Mlkvik – 57. Horecký, 59. Isaiah, 78. Zavadzan, 80. Ďurana. Rozhodovali: Parilák – Lenický, Dubravec. Diváci: 130.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Ždánsky, Jenat, Kapor, Netolický – Holub, P. Hanes (71. Mlkvik) – Somov (87. Beran), Jančo, Krištof (46. S. Hachek) – Abrahám (C).
Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava TJ Jednota Bánová: Kosa – Jasenovský (71. Bičan), Horecký (90. Osimý), Mráz (C), Gluvić (74. Sekerka), Zavadzan, Bielik, Ďurana, Chupáň, Káčer, Isaiah.
Tréner: J. Schmied.

Ďalšie novinky