Tréner Tomaškovič pred Podbrezovou: Všetci sa tešíme, chceme im postup čo najviac sťažiť

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Tréner Tomaškovič pred Podbrezovou: Všetci sa tešíme, chceme im postup čo najviac sťažiť

A-mužstvo RSC Hamsik Academy dnes, v stredu 27. septembra o 15.30 h privíta v rámci 3. kola Slovnaft Cupu súpera z najvyššej slovenskej súťaže – FK Železiarne Podbrezová.

Do Rakytoviec zavíta súper zvučného mena, ktorý sa aktuálne nachádza na 2. priečke tabuľky najvyššej súťaže. Železiari majú za sebou výborný úvod sezóny, keď prvú prehru zaznamenali až v 6. kole, aj to u úradujúceho majstra. Posledné dva ligové zápasy vyhrali, keď 15. septembra doma zdolali najtesnejším rozdielom Skalicu a v uplynulú sobotu bodovali naplno v Michalovciach po jednoznačnom výsledku 1:5. Podbrezová bola automaticky nasadená do 2. kola Slovenského pohára, v ktorom nedala šancu domácemu šiestoligistovi TJ Tatran Čierny Balog, keď zvíťazila 12:0 zo svojho pohľadu.

Naše A-mužstvo hralo naposledy v nedeľu 10. septembra, keď remizovalo 2:2 v Rači. Po rovnakom výsledku si predtým doma rozdelilo body so Šaľou. V lige ťaháme aktuálne 4-zápasovú sériu bez prehry. V tabuľke III. ligy Západ nám patrí 8. miesto, ale k dobru máme dva zápasy, ktoré boli preložené. V 1. kole Slovnaft Cupu sme vyradili piatoligové Brezno, kde sme uspeli po výsledku 0:4. V 2. kole sa naši muži predstavili na pôde štvrtoligistu TJD Príbelce, a aj tohto súpera porazili 4-gólovým rozdielom – 1:5.

„Príde k nám mužstvo z najvyššej ligy, je navyše na druhom mieste tabuľky, čiže príde mužstvo s veľkou kvalitou. Všetci hráči aj realizačný tím sa na zápas tešíme, veď sa ideme porovnať s tímom najvyššej slovenskej úrovne. Spravíme maximum pre to, aby sme súperovi postup čo najviac sťažili. Vieme, že nás nečaká nič ľahké, ale pripravíme sa na súpera ako najlepšie vieme,“ uviedol pred dnešným pohárovým stretnutím s Podbrezovou Denis Tomaškovič, hlavný tréner nášho A-mužstva.

Naše áčko tak odohrá súťažný zápas po vyše dvojtýždňovej pauze, a hneď proti súperovi najvyššieho kalibru. „Keďže sme dva týždne nehrali majstrovský zápas, tak príprava bola špecifická. Niektorí hráči boli hrať cez víkend za náš B-tím a niektorí dostali na víkend individuálne plány. Na posledných dvoch, ľahších tréningoch sme sa venovali príprave na súpera. To, že po dvoch týždňoch bez zápasu príde hneď takýto súper, berieme ako fakt, s ktorým sa musíme vysporiadať a podať čo najlepší výkon. Očakávame, že príde veľa ľudí a budeme sa všetci snažiť, aby odchádzali z nášho štadióna spokojní,“ dodal tréner Tomaškovič.

Dúfame, že si nájdete cestu do Rakytoviec a dnešný futbalový sviatok si užijete naplno. Cez polčasovú prestávku sa môžete tešiť na súťaž Desaťtisícová strela od nášho partnera FORTUNA.

Ďalšie novinky